От: Съвети за новинарски сайт
Внимавай повече с правописа, че така ставаш смешен. Визирам заглавие на статия в сайта ти: "30 температурни рекорда в днескашният ден". Съгласен съм с KALOS. Ако ползваш информация от други сайтове, то ти не можеш да копираш цялата статия - съответните сайтове ще имат право да те осъдят. Ти може да ползваш само и единствено някой цитат, и то при условие, че споменеш първоизточника, т.е. откъде си го взел. За целта прочети закона за авторското прави и сходните му права. Искаш ли да ползваш статии от информационните агенции и новинарските сайтове - пиши им, свържи се лично с тях. Всеки има различни изисквания - примерно моя опит с focus-news.net датира само от преди месец. Тия образи искаха освен всичко даже да ги посочвам като автор на материала в моя сайт. Обяснявам им, че това няма как да стане - сайта е мой, аз пускам материала в сайта, следователно аз съм автор, редактор и не мога да ги посоча като автор на материала в моя сайт, но съм изпълнил исканията им, и не само в самата статия посочвам откъде е взета, посочвам автора на материала в техния сайт, а и активен линк им слагам след статията, ако искате да сте автор, то да ви направя регистрация и вие пускайте статия тия образи - "Не, искаме да ни посочите като автор, не го ли направите ще смятаме, че нарушавате закона." Ми не става така, и без тях мога да се оправям!
Така, че внимавай добре какво правиш и откъде вземаш информация.
Задължително си наеми човек, който да поддържа сайта и му давай една добра месечна заплата. Сам няма да може да огрееш навсякъде. За препоръчване наеми си или журналист - тук печелиш освен професионалист, още е връзки. Бъди сигурен, че този журналист ще познава освен своите колеги от града и региона, така също и с лидерите и властимащите в града. И само един телефонен разговор примерно с кметицата, с председателя на общинския съвет или някой общинар - и информацията е готова. Ако не искаш, то тогава наеми някое момиче или момче, току що завършило журналист, ако пък има в града училище с журналистически профил - наемаш и го обучаваш и така ще спечелиш.
Информация може да вземаш от всички институции в града - свързваш се с тях и се разбирате да ти пращат прессъобщения и разни информации. Бъди сигурен, че така всекидневно ще имаш поне една дузина новини.
Заел си се да правиш информационен сайт - не го ли направиш както трябва ще загубиш. Винаги може да имаш посредствен сайт, но само ще спечелиш ако е качествен, добър. А пък точно в тази сфера в която си тръгнал да правиш сайта - е трудно.
А пък на въпроса ти как да направиш повече посещения от Гугъл - ми като ти гледам регистрацията и мненията тук, не си от вчера - тук има достатъчно теми, дискусии точно по твоя въпрос. Даже и се изненадвам, че го задаваш!