С кой cms да заменя wordpress/woocmmerce ?

Ако искаш истински фреймоурк дерзай със Симфони. Дори Ларавел според мен, има доста "магия" и разчита на нея. Специално за бързина, тя не зависи от фрейма. Прочети повече в RoadRunner проекта примерно.
 
И за лесно надграждане. Opencart още не могат да минат на нивото на Woo с ъпдейтите. И говоря само за модули / плъгини / екстеншъни, системата отделно.
няма и да го надминат..

@NgDesign каръщината ме гони само с тази база. Но скоро е в историята. Иначе ръчно съм си играл да ги чистя, с плъгини също. Както и да е. Ще видим с HPOS как ще е. А след като правиш толкова често и импорти, ползва ли се в някой сайт при теб плъгина на facebook?

@hristonev не се ли развиха с Yii2 ? Гледах различни мнения все клонящи към друг от Yii2.

Но реално да не се захващам с Yii2 ?

OpenCart както Yii2 използват model view controller.

А за останалото не съм запознат. но навсякъде е борба за скорост.
не с код импортвам
 
@NgDesign ако можеш да споделиш как смъкваш и качваш продуктите на woo в xls ? /ако използваш xls/

Използвах https://www.wpallimport.com/ двата им плъгина с всички addons, за експорт и импорт. Смъква ги в xls. Но импорта е някакво самоубийство. Вярно може да сейвна темплейта и от там нататък импорта ще го бъде, но за да го нагодя, това са няколко часа на настройки и тест и за сега не мисля да си го причинявам и ми стана любопитно ако ги смъкваш в xls и ги качваш в xls - как го правиш?

Апропо, базата е доста по-малка вече, като брой файлове и се дооптимизира. Започна да работи.
 
@NgDesign ако можеш да споделиш как смъкваш и качваш продуктите на woo в xls ? /ако използваш xls/

Използвах https://www.wpallimport.com/ двата им плъгина с всички addons, за експорт и импорт. Смъква ги в xls. Но импорта е някакво самоубийство. Вярно може да сейвна темплейта и от там нататък импорта ще го бъде, но за да го нагодя, това са няколко часа на настройки и тест и за сега не мисля да си го причинявам и ми стана любопитно ако ги смъкваш в xls и ги качваш в xls - как го правиш?

Апропо, базата е доста по-малка вече, като брой файлове и се дооптимизира. Започна да работи.
wpall import - импорта си го правя Custom на xml или csv и го наливам за 30 мин. ( Задължително трябва да използваш платените или да си правиш Custom доработка )
 
Благодаря за инфото. С платените съм. За импорт иска да "попълня" шаблона. Заглавие, описание, цена и т.н. /{title[1]} и etc. реално това е easy, но с вариациите ? гледах им клиповете...

Идеята е, че при мен наливането няма да е ежедневно, но често и трябва да е в xls. Има промяна в цените на продуктите всеки месец от различните доставчици, и идеята е да се наливат ръчно в xls, а той автоматично да се качва. За една смяна на цена ми идва тежък плъгина им с подплъгитните им/addons/ и със шаблоните.

Пробвах да експорта само артикулен номер и цена и да налея само цените обратно, но то маха снимки, категории, описания...да речем пропускам нещо, но логиката е да има проста опция за ъпдейт само на 1 колона, да налива нея и да не бута другите.

Щом и ти го спомена, ще си поиграя още.

И дали няма някой да го е измислил във woo в позиция на price, да слагаш линк и да показва цена, и да си дърпа цените от линка? Ще пробвам chatgpt да видим какво ще измисли.
 
Не си се запознал как се работи с плъгина.
Всичко което си написал си има решение, гледай им видеата и чети внимателно хелпа.

Реално въобще не е сложно, файловете с цените може да ги дърпа самия плъгин по заден график и без твоя намеса.
 
Аз ли бъркам нещо или е леко странно 40мб postmeta да е такъв проблем? При мен има няколко сайта с по 1гб и нагоре и си вървят ок. Най-малкия Woo е с 328мб и също е мазано много по него от разни хора. 🤔

Вместо да си губиш времето някое от тези решения няма ли да ти свърши по-лесна работа и да стане по-оптимално?
- къстъм таблица с нужния дизайн?
- партишънинг?
- Еластик?
- Даже и в sqlite съм виждал да вадят някои неща.

Един проект, по който работя използва именно бранча на Wordpress, който върви на sqlite. Все пак планират да го добавят в core.
 
@metaverse изградих на ново базата. Оптимизирах снимките, премахнах всички варианти снимките да се създават в различни размери.

Мога и съм редуцирал postmeta по различни начини. Просто моето мнение е, че postmeta е грешка на "природата". Ето часто то нещата на woo, вече не влизат там.

Започвайки да изпитвам големи проблеми със сайта и базата и честата комуникация със суперхостинг, те, от нямане на проблем, започнахада ми обясняват, как имам проблем, проблема бил в плъгини...е не бе там. Редуцирах, изключих доста cron неща, понеже и това ми посочиха като проблем, но бавнат работа си оставаше.

След половин месец най-накрая - 3 ип-та правели ежесекундни заявки към целия сайт и ядяли ресурсите ми. Проблема се появява Началото на Октомври - според логовете и въпросните ip-та. Преди Октомври, проблеми пак си имах.

За проблема: Трите ип-та са от България от три различни гео места, свързах се с доставчиците - хакнат dvr, проблемен микротик и третото май пак бе dvr. Двете ги спряха, третото все още продължава да прави заявки нон стоп, но е блокнато. Някаква примитивна ддос атака...олекотиха се нещата, отделно олекотих сайта.

Но по време на "олекотяването" на сайта -

Здравейнте суперхостинг, моля конвертирайте базата ми данни от MyISAM към InnoDB.
Суперхостинт: Това е невъзможно за вашия хостигн план - трябва да преминете към по високия план.

Та когато писнаха HPOS на WOO, опцията имаше проблем точно с MyISAM и докато го обсъждам в тикет на woocommerce, се появи решение, то включваше и промяна на базата от MyISAM към InnoDB, чрез плъгина - servebolt и за 20 секунди и 3 клика си мигрирах базата, нещото което било невъзможно за моя план и нямало как да стане. /сега не ме нападайте, че имало и други начини, човек се учи докато е жив/

1. Суперхостинг - не ги интересува, че имат ддос към тях - че нещо ти яде ресурсите - дори след като са го открили, казват - оправяй се.
2. Обичат да казват - "ТРЯБВА да преминете към по-висок план" за решими проблеми и нужда от адекватно решение.

и покрай това реших да прегледам ип-тата влизащи в cpanel-а. Открих 3 които не са мои - попитах ги - казаха -двете са наши - третото не е, Ок блокнах го, смених пароли, нови методи за логин и т.н. с потреса, че някой е влизал в cpanel-а ми. Те бяха спокойни.
Започна да диря въпросното ip - лога му съвпадаше с тикет от мен - попитах пак - не е ли ваше IP - отговора бе - не. Но направиха справка и се оказа, че IP-то е на техен колега от Елин Пелин. И попитах - вие сте home office ли ? - отговора - да почти всички служители на суперхостинг са home office.

Когато се закачих за тях още като тръгнаха - не бе така - да много са home office, това е ясно....но едно е да ти дава съпорт на ниво чат, друго е да влиза в cpanel акаунта ти от домашния комп, за който едва ли си е купил антивирусна/не, че те спасяват/, но ако не бяха предните ми СУПЕРнеПолзотворни разговора с тях нямаше да ме хване яд.

Понеже вече имам нова хостинг любов, а именно coolicehost, бях закачил огледално сайта при тях - ми там той лети и дават по добри условия. Нямам представа дали са home office/сигурно и те са/, и те са хора и те грешат - просто предходните 2 месеца и половина със суперхостинг бяха трудни.

@metaverse след конвертиране към InnoDB тя базата става по-голяма - за сега сайта работи по-добре от преди, но това се дължи на редица неща. Явно word и woo започват да не ме радват като суперхостинг..знам ли. Затова и тествам алтернативи.
 
  • Haha
Реакции: Sky
Сори но как си го представяш съпорта да ползва случайна машина за работа :D
 
Случайна е./не говоря за всички, а за едно ip, една машина/. Учудващо колко печен съпорт има из родните ни доставчици на нет, като им се измолиш.

Сещам се за познат съпорт на HP в България на ниво Q&A - логваше се през каквото намери, но пък реално е QA.
 
Първо - моля те пиши по-сбито. Според мен драмите със съпорта нас не ни интересуват. :)

Та, през 2023г. с наличните версии на mysql/mariadb нямаш ама никаква причина да използваш myisam.

Факта, че myisam не е ACID compliant трябва да ти каже да бягаш с 300 от този engine, но май не всички ценят консистенцията на данните на клиентите си?

Споменах ти, че поддържам сървърната част на доста Woo сайтове и имам няколко, които postmeta им е 1гб+ без абсолютно никакви проблеми що се отнася перформънс.

Много хора те посъветваха да смениш хостинга. Woo няма място на споделен хостинг. Поне според мен.

Пусни си един VPS и си го настрои като човечец. Като стане по-голяма като толкова те мъчи postdata си я индексирай в Еластик и си свиркай. До 2-3гб по-скоро няма смисъл.

Има готови имиджи за Docker и става за 5-6 минути. Губиш си времето с останалото. ;)
 
Последно редактирано:
Благодаря за отговора.
Не ги избирам аз, но вече се използва innodb. - сам си го казал в началото - липсват ми знания.
Хостинга ще се сменя и това ще се случи през 2024г.
Базата ще си остане нищожно малка.
Твоите бази - всичко в postmeta някога се изисква/ползва или са ненужно претрупани или не си се замислял? По-логично е когато нямаш проблем да не си се замислял, но все пак да попитам.
 
Благодаря за отговора.
Не ги избирам аз, но вече се използва innodb. - сам си го казал в началото - липсват ми знания.

Е как не ги избираш ти? Не четеш ли спецификацията на хостинга, който използваш? Или викаш клиента това е избрал? :) Пак си си виновен ти, защото си длъжен да му обясниш, че с хостинг за 5-10лв. няма как да върви добре.

Хостинга ще се сменя и това ще се случи през 2024г.
Базата ще си остане нищожно малка.
Твоите бази - всичко в postmeta някога се изисква/ползва или са ненужно претрупани или не си се замислял? По-логично е когато нямаш проблем да не си се замислял, но все пак да попитам.

Не съм се замислял. Нямам и намерение.

При положение, че работи нормално няма абсолютно никаква полза да отделям време да се занимавам да го оптимизирам.

Ако искам по-бърза работа има десетки други решения, но не и да губя време да оптимизирам Woo.

Повярвай ми с твоя опит каквото и да измислиш няма да е правилно. Особено при положение, че си имат готова интеграция за индексиране с Elasticsearch или AWS Beanstalk.
 

Горе