Физически магазин за авточасти

Levon

New Member
Здравейте, обмислям започването на бизнес свързан с отварянето на физически магазин за авточасти. Има ли някой който е запознат и е минал по този път да помогне с малко информация и насоки?
 
Най лесния вариант е франчайз на Ауто1, ако все още предлагат и имат интерес от локацията ти, понеже ще ти дадат и обучение и ще брандират обекта, а това е добре разпознаваемо.

Накратко:
Задължително помещение с компютър и интернет. Договор с вносителите доставчиците на авточасти за да ти дадат достъп до тяхните бази данни с авточасти и цени ( като начало се свържи с тях за да ти дадат по-голяма информация за евентуално сътрудничество).
Човек, който има опит и лесно се оправя и намира правилните авточасти за автомобила за който трябва да се намерят.

На склад се държат най купуваните авточасти на най масовите коли. Части, като крушки, масла, филтри, свещи, накладки, общо нещата за обслужване на колата. Аксесоари, пластмасови копчета за кори и тнт. Ако имаш конкуренция около теб, то повече стока на склад е желателна за да не връщаш клиенти. Повечето фирми доставят авточасти всеки ден, така че ако някой ти поръча нещо то срока за доставка е кратък. Ако си от голям град, където е складовата база на фирмите, то доставките към теб са за броени часове ежедневно. Имам в предвид, че ако някой дойде за шарнири и го поръча, ще може да го вземе след 2-3 часа без проблем.

Различните фирми дават различни отстъпки на различни марки авточасти. Например едно време авточастите на Бош бяха с най големите отстъпки и всеки гледаше тях да продава за да има по голяма печалба и все пак е известна марка.

Ако можеш да дръпнеш клиенти, като монтьори и автосервизи още по- добре. Та това е на кратко.
 
Последно редактирано:

Горе