Ваксинирахте ли се ?

Ваксинирахте ли се ?

  • Да

  • Не съм, но ще се ваксинирам

  • Не съм и няма да се ваксинирам

  • Още не съм решил


Резултатите ще са видими само след гласуване.
Що е маймунска ? Някой е изял тоя път маймуна ли
Е сега не са експериментални. Сега са от старите за едра шарка. Така че, който иска преди да са донесли новата партида ..
Ааа, не, мен ме е страх от тези ваксини. Пропускам!
 
Ааа, не, мен ме е страх от тези ваксини. Пропускам!
Глупи, всички сме ваксинирани срещу Вариола.

Вариолата в България е ликвидирана през 1928 г., като с това страната се нарежда сред една от първите в световен мащаб, справили се с изкореняването на заболяването. Основната причина за ликвидирането на едрата шарка се дължи на факта, че още през 1882 г. започва производството и прилагането на противошаркова ваксина. Тя започва да се произвежда в новооткрития институт „Оспеный телятник“ под ръководството на д-р Борис Окс. През 1903 г., с влизането в сила на Закона за опазване на общественото здраве, ваксинацията против вариола в България придобива задължителен характер.

И преди да си се хванал за фразата ''задължителе'', бързам да ти кажа, че това наистина са ваксини, при това разработени съобразно всички изисквания за ефективност и безопасност.
 
Чакайте сега да питам, че се объркАх малко:
1. Това сега, което (ще) искат да ни бият заради маймуните, то от старите вакси за шарката ли ще е? Нали нови, модерни иРНК противошаркови ли кво беше, ше правят? Или е от старите?
2. "ваксинацията против вариола в България придобива задължителен характер." - Демек: задължително ли ще е?

(Не, че ще си бия нещо, което ми предлагат джупарангите, ко ще и от каменната ера вакса да е; само така си питам за инфо. И да върви разговора де.)
 
М/у др. според мен тия, дето са се противогриповакснали лане зимата, май да не се притресняват за противоковидна ваксанация. Минали са я.
 
Чакайте сега да питам, че се объркАх малко:
1. Това сега, което (ще) искат да ни бият заради маймуните, то от старите вакси за шарката ли ще е? Нали нови, модерни иРНК противошаркови ли кво беше, ше правят? Или е от старите?
2. "ваксинацията против вариола в България придобива задължителен характер." - Демек: задължително ли ще е?

(Не, че ще си бия нещо, което ми предлагат джупарангите, ко ще и от каменната ера вакса да е; само така си питам за инфо. И да върви разговора де.)
За момента не се създава излишна паника с шарката на маймуните (понеже се среща предимно в Африка - малко расистки хумор). Никой не говори за ваксинация срещу това. Поне за сега.

Дори казионните медии казват, че протича леко, а разпространението между хората е слабо.

п.с. Добрата новина е, че засяга главно мъже. Е, поне за мен е добра. :love:
 
А?! Ти пък, пепел ти на устата. (Путин те е заразил с оптимизъм ми се струва, веднага да се ваксаш с етереализъм!)
 
Тоест тва долу (примерно) са някви глупости и излишни драматизации според тебе? А я погледни кои го казват. Как ти се вижда "за момента"?:)
"През март 2021 г. Националната инициатива за заплахи (NTI) си партнира с Мюнхенската конференция по сигурността, за да проведе настолно учение за намаляване на биологичните заплахи с високи последици. Докладът се фокусира специално върху епидемията от маймунска шарка.

Това настолно упражнение може да се добави към дълъг списък от други пандемични упражнения за маса. В предишна тема, която написах през ноември 2021 г. (преди акаунтът ми в Twitter да бъде забранен) написах тема, озаглавена „Кои са Центърът за здравна сигурност на Джон Хопкинс и защо публикуваха документ, наречен Пандемия SPARS 2025-2028“. В тази тема говорих за 4 пандемични настолни упражнения, които се проведоха през последните двадесет години, като операция Dark Winter, Atlantic Storm, Clade X и най-известното събитие 201.

Вече имаме още един, който можем да добавим към списъка, наречен „Укрепване на глобалните системи за предотвратяване и реагиране на биологични заплахи с високи последици“. Open Philanthropy финансира доклада. Един от основните му спонсори е Дъстин Московиц, който основа Facebook заедно с Марк Зукърбърг.
https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F925807a8-828d-4126-a383-ec2b9658c9ed_1653x668.jpeg

Докладът е в партньорство между Инициативата за ядрена заплаха (NTI) и Мюнхенската конференция за сигурност. Мюнхенската конференция по сигурността получи финансиране от $1,2 милиона от Фондация Бил и Мелинда Гейтс.
https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2Fb0ebfd5a-8f78-4ae5-b6e0-6de1f6ed46a6_1130x540.png


Инициативата за ядрена заплаха (NTI) също получи 3,5 милиона долара от Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс в името на разработването на ваксини.
https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F077aa958-485e-41c3-b08f-eee54707f77d_1208x830.png


На 20 септември 2017 г. Инициативата за ядрена заплаха (NTI) и Световният икономически форум (WEF) бяха домакини на кръгла маса за текущия пейзаж на биологичните рискове, представени от технологичния напредък в контекста на Четвъртата индустриална революция

https://www.nti.org/news/nti-and-wo...s-biological-risks-posed-advances-technology/

Бързо напред 3 години и през януари 2020 г. NTI и Световният икономически форум публикуваха доклад, наречен „Иновации в областта на биосигурността и намаляване на риска: глобална рамка за достъпен, безопасен и сигурен ДНК синтез“.
https://www.nti.org/wp-content/uploads/2020/01/Biosecurity_Innovation_and_Risk_Reduction.pdf

От прессъобщението на Световния икономически форум, в което казват:

„Бърз напредък в наличните в търговската мрежа технологии за синтез на ДНК – използвани например за изкуствено създаване на генни последователности за клинична диагностика и лечение – крият нарастващи рискове, с потенциал да предизвикат катастрофална биологична заплаха за сигурността, ако се злоупотребяват случайно или умишлено“

https://www.nti.org/news/nti-and-world-economic-forum-release-new-report-dna-synthesis-technologies/

След като установихме кой финансира тези доклади, нека разгледаме по-отблизо самия доклад за 2021 г., който предвижда избухването на маймунска шарка (и да, точната дата е предвидена в документа).
https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F5549f6ef-95a7-4f2b-80a6-98cdf1cbd2d2_1207x1154.png


https://www.nti.org/wp-content/uploads/2021/11/NTI_Paper_BIO-TTX_Final.pdf

На страница 6 от доклада от 36 страници в Резюмето пише:

„Сценарият на учението изобразява смъртоносна глобална пандемия, включваща необичаен щам вирус на маймунска шарка, който се появи в измислената нация Бриния и се разпространи в световен мащаб за 18 месеца. В крайна сметка сценарият на учението разкри, че първоначалното огнище е причинено от терористична атака, използваща патоген, създаден в лаборатория с неадекватни разпоредби за биологична безопасност и биосигурност и слаб надзор. До края на упражнението измислената пандемия доведе до повече от три милиарда случая и 270 милиона смъртни случая по целия свят."

Дискусията между участниците в упражненията доведе до следните ключови констатации:

  • Слабо глобално откриване, оценка и предупреждение за рискове от пандемия
  • Пропуски в подготовката на национално ниво.
  • Пропуски в управлението на биологичните изследвания
  • Недостатъчно финансиране на международната готовност за пандемии.
За да се справят с тези констатации, авторите разработиха следните 5 препоръки.

  1. Подкрепете международните системи за оценка на риска от пандемия, предупреждение и разследване на произхода на огнището
  2. Разработване и въвеждане на задействания на национално ниво за ранен, проактивен отговор на пандемията
  3. Създаване на международна организация, посветена на намаляването на възникващите биологични рискове, свързани с бързия технологичен напредък
  4. Разработете каталитичен глобален фонд за здравна сигурност за ускоряване на изграждането на капацитет за готовност за пандемия в страните по света
  5. Създаване на стабилен международен процес за справяне с предизвикателството на устойчивостта на веригата за доставки
Това, което е особено интересно за тези препоръки, е ролята, която ООН, СЗО и банките ще трябва да играят (всички са споменати в доклада). Това изглежда като директен наклон към договора на СЗО за пандемията, който се обсъжда на Световната здравна асамблея на 22-28 май.

https://www.forbes.com/sites/brucel...ic-treaty-at-world-health-assembly-may-22-28/

Не е ли интересно и че срещата на Световния икономически форум 2022 също се провежда от 22-26 май.

По-рано споменах участниците в упражнението в настолното упражнение, но кои са те. Няма да е изненада, че обичайните бегачи и ездачи по съвпадение участваха в Събитие 201. Ето само няколко от страница 9..

Д-р Майкъл Райън, изпълнителен директор, Програма на СЗО за спешни здравни ситуации

Д-р Руксандра Драгия-Акли, глобален ръководител, Johnson & Johnson Global Public Health R&D Janssen Research & Development

Д-р Крис Елиас, президент на отдела за глобално развитие Бил и фондация Мелинда Гейтс

Сър Джеръми Фарар, директор Wellcome Trust

Най-завладяваща от всичко обаче беше предвидената дата от документа за епидемията от маймунска шарка (Страница 9). Забавно колко безпогрешно са точни с прогнозите си. Просто съвпадение разбира се.
https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2Fd72fa67f-8dbf-4b35-b38b-df5579933491_1252x1500.jpeg


Докладът говори и за бъдещи тригери. Страница 17

„В националните планове за реакция при пандемия специфични мерки за готовност ще бъдат „задействани“ въз основа на фактори, свързани с потенциалната тежест на огнището, очакваните закъснения в осведомеността за ситуацията и времето, необходимо за прилагане на мерките за реакция и виждане на резултатите“

Както беше очевидно в Covid отново, те говорят за изравняване на кривата, използване на мандат за маски и прекратяване на масовите събирания, както и мерки за здравен скрининг за пътуване (паспорти за ваксина).

„Въпреки че задействаните действия ще варират в зависимост от конкретните нужди на страната, в повечето случаи целите са едни и същи: забавяне на разпространението на болестта, за да се спечели време и изравняване на епидемиологичната крива, като същевременно се използва това време за разширяване на общественото здравеопазване и медицинските системи да бъде в крак с нарастващия брой случаи и да спасява животи. NPI като мандати за маски и прекратяване на масовите събирания се считат за критични за блокиране на вериги на предаване на болестта. Участниците като цяло не одобряваха ограничения за пътуване като затваряне на границите, но мерките за здравен скрининг при пътуване се считаха за ценни“

Ако някой смята, че тези пандемични настолни упражнения са съвпадение, той трябва да прегледа главата си. Това далеч не е приключило."

Тя сега почва СЗО срещата де, и ще видим дали ще стане маймунска дума. Би било повече от странно да не стане.
 
Последно редактирано:
п.с. Добрата новина е, че засяга главно мъже. Е, поне за мен е добра. :love:
Бъдещето (недалечното, ако не и близкото) е на жените, да ти кажа. А мъжете ще бъдат биотехнологично феминизирани. (Но няма да им се казва "педали" защото е език на омразата!)
 
Не съм се интересувал от темата ама една роднина вчера каза че засега случаите били сред "еднополови" мъже.

Са, дали е тъй не съм проверявал ама интересно какви неща текат из населението дето се информира основно от телевизора.
 
Не съм се интересувал от темата ама една роднина вчера каза че засега случаите били сред "еднополови" мъже.

Са, дали е тъй не съм проверявал ама интересно какви неща текат из населението дето се информира основно от телевизора.
Демек, аз примерно, като хермафродит, макър и тв маняк, да не се притеснявам.
 
Демек, аз примерно, като хермафродит, макър и тв маняк, да не се притеснявам.
Не ве, само ако не си фен на половото разнообразие под чаршафа.
 
Верно било - ей го в официалните НАУЧНИ източници (World Health Organization - по-официално от туй здраве му кажи):

... reported amongst Sexual Health Services attendees presenting with a vesicular rash illness in men who have sex with men (MSM).

On 15 May, WHO was notified of four additional laboratory confirmed cases, all identified among MSM attending Sexual Health Services and presenting with a vesicular rash.

https://www.who.int/emergencies/disease-outbreak-news/item/2022-DON383

ПП: очевидно MSM е официалният научен термин.
 
ПП: очевидно MSM е официалният научен термин.
Предлагам да започнем да го използваме за обозначаване на педалите. Те няма да знаят, че ги наричаме така. ;)

Тоест тва долу (примерно) са някви глупости и излишни драматизации според тебе? А я погледни кои го казват. Как ти се вижда "за момента"?:)


Тя сега почва СЗО срещата де, и ще видим дали ще стане маймунска дума. Би било повече от странно да не стане.
Много си гаден... :mad:
 
Предлагам да започнем да го използваме за обозначаване на педалите. Те няма да знаят, че ги наричаме така. ;)
Ще рекат, че им викаме "масмедийни":)
Верно било - ей го в официалните НАУЧНИ източници (World Health Organization - по-официално от туй здраве му кажи):





https://www.who.int/emergencies/disease-outbreak-news/item/2022-DON383

ПП: очевидно MSM е официалният научен термин.
Ми, Ноко, ти знаеш кво значи това. Верно, че си долен комуняга, но си малко по-почтен в християнски смисъл от ВЕГЕТАРИАНКАТА и ФЕНКА НА ИЗТОЧНИ УЧЕНИЯ Нанди (тя онаа е ужас, само Ошо и рукола, бате). Така че не е нужно да споменавам, че намеквам за "язви по нечестивците в последните времена"!

(Майтапа са, нандибанди, нали знаеш. Нарочно го казвам така, да та дразна.)

/ М/у др. тва е голяма идея с библейска значимост за бъдещето генчофонда: ако се уплашат и се навакат всички МСМ-та превантивно и е една наистина хубава вакса...
 
Последно редактирано:
Тия ни бъзикат: след като ни напрайха на маймуни 2 години - маймунска шарка..
 
Кой па те направи теб на маймуна?
Ноке, Нанди и двама-трима други. Вдигаха ми нервите редовно, в украинската тема особено.
В бг никой нищо не спазваше, какво се оплакваш?
Е ма аз съм си мрънкало по принцип. Като спазват - що спазват, кат не спазват - що не. Такъв съм си.
 
Ще рекат, че им викаме "масмедийни":)

Ми, Ноко, ти знаеш кво значи това. Верно, че си долен комуняга, но си малко по-почтен в християнски смисъл от ВЕГЕТАРИАНКАТА и ФЕНКА НА ИЗТОЧНИ УЧЕНИЯ Нанди (тя онаа е ужас, само Ошо и рукола, бате). Така че не е нужно да споменавам, че намеквам за "язви по нечестивците в последните времена"!

(Майтапа са, нандибанди, нали знаеш. Нарочно го казвам така, да та дразна.)

/ М/у др. тва е голяма идея с библейска значимост за бъдещето генчофонда: ако се уплашат и се навакат всички МСМ-та превантивно и е една наистина хубава вакса...
Значи че имаме поредното опровержение на съпортваната от тебе и Асен теория за единна глобална конспирация.

Аз поне допускам че ваксите и "официалната медицина" може и да са леко детачнати от плана за Големия Ресет и за Депопул, ама вие като едни ХАРДЛАЙНЕРИ (демек със запек по темата) постоянно търсите доказателства в подкрепа на загнездилата ви се идея... пък който търси, все нещо намира (особено в Интернета).

ПП: на мене няма ли да ми се извиниш за "комунягата" или само на нандибанди ще правиш вятър?
 
Не съм се интересувал от темата ама една роднина вчера каза че засега случаите били сред "еднополови" мъже.

Са, дали е тъй не съм проверявал ама интересно какви неща текат из населението дето се информира основно от телевизора.
Това беше така попринцип. Само че ...
 
Чакайте сега да питам, че се объркАх малко:
1. Това сега, което (ще) искат да ни бият заради маймуните, то от старите вакси за шарката ли ще е? Нали нови, модерни иРНК противошаркови ли кво беше, ше правят? Или е от старите?
2. "ваксинацията против вариола в България придобива задължителен характер." - Демек: задължително ли ще е?

(Не, че ще си бия нещо, което ми предлагат джупарангите, ко ще и от каменната ера вакса да е; само така си питам за инфо. И да върви разговора де.)
Мисля, че за сега са за едра шарка, но дали няма да има нови не знам.
Не знам сега, но попринцип са препоръчителни
 

Горе