Украйна - Русия какво ви е мнението

Заместник-външният министър Александър Панкин: Русия няма да напусне МВФ и СТО
...
- Планира ли Русия да напусне редиците на МВФ и СТО, имайки предвид санкционната политика на Запада и финансовата помощ на фонда за Украйна? Защо в момента продължаваме да членуваме в тези организации? Какви негативни последици може да има подобен ход за руската икономика?

— Руската федерация е член на Международния валутен фонд от 1992 г. Присъединяването към МВФ се дължи на необходимостта от структурно преструктуриране на икономиката в пазарни условия и нуждата от ресурсно осигуряване на тези трансформации.

От 2000 г. Русия спря да привлича кредитни ресурси на фонда, а през 2005 г. изплати дълга си предсрочно, преминавайки от ролята на получател на средства към пълноправно партньорство. Тъй като Руската федерация е изпълнила всичките си задължения към фонда, тя не е в състояние да предявява изисквания към икономическата политика на страната ни и нейните препоръки не са задължителни за нас.

От 2005 г. Русия участва в различни финансови операции на фонда, включително финансиране на кредитни програми, програми за подпомагане на развитието, облекчаване на дългове на най-бедните страни. МВФ предостави консултантска подкрепа на страната ни, включително техническа помощ, семинари, повишаване на квалификацията на държавни служители. Руските специализирани отдели периодично се свързват с фонда за икономическата ситуация в страната и прогнозите за развитието на световната икономика. Всички тези въпроси са били и се обсъждат във Фондацията с наше участие и при отчитане на нашите интереси.

От външнополитическа гледна точка ние изхождаме от целесъобразността на продължаване на пълноценното участие в дейността на такава голяма и влиятелна международна финансова организация като МВФ, която е важен елемент от следвоенния икономически световен ред, т.к. както и специализирана агенция на ООН. Това има както важна имиджова стойност, така и чисто практически интерес по отношение на достъп до напреднала международна финансова експертиза и участие в процеса на координиране на глобални икономически инициативи и проекти. Благодарение на членството си в МВФ Русия има възможност да вземе пряко участие в работата на Международния валутен и финансов комитет, който е ключов консултативен орган за глобално финансово управление.

Участието в работата на фонда позволява да се използва неговата платформа, за да се предаде на световната общност руската позиция по ключови икономически въпроси на нашето време, включително да се привлече вниманието към все по-очевидния провал на настоящия модел на глобалната финансова архитектура и неговата прекомерна политизация.

Образцовото проактивно излизане на Русия от споменатата структура най-вероятно ще бъде представено от нашите недоброжелатели като отказ от подкрепа на нуждаещи се страни и от глобалния дневен ред за развитие като цяло
Освен това не бива да забравяме, че руската многонационална дирекция на МВФ включва Сирия, чиито интереси ние активно защитаваме.

Трябва също така да се има предвид, че членството в МВФ, независимо от отношението ни към тази структура и съществуващите разногласия, все пак в известна степен е признат от световната общност качествен знак за водещите световни икономики.

Що се отнася до Световната търговска организация, въпросът за напускането на тази структура наистина беше обсъден във връзка със съответните инициативи на редица депутати от Държавната дума на Федералното събрание на Руската федерация. В същото време към днешна дата позицията на съответните ведомства, включително руското външно министерство, не се е променила - ние все още считаме СТО за важна и безспорна платформа за защита на руските търговски и икономически интереси. Пълноправното членство в организацията позволява на страната ни да участва в развитието и усъвършенстването на правилата на световната търговия, насърчавайки и защитавайки националните приоритети в тази област. Активната работа по платформата на СТО допринася за изпълнението на задачите, свързани с укрепване на присъствието на местни икономически оператори на традиционни и нови външни пазари, разширяване на номенклатурата и географията на руския износ.

Евентуално излизане от СТО би означавало фактическо самоелиминиране от процесите на международното разделение на труда, би довело до намаляване на участието в глобалните производствени и маркетингови вериги и би имало негативно влияние върху нивото и качеството на външноикономическата дейност. отношения. Нито една държава в историята на съществуването на ГАТТ / СТО не е отказала членство в организацията. Като се има предвид високото ниво на интеграция на Русия в световната икономика, такава радикална стъпка може да доведе до изкуствена самоизолация на националната икономика.
..."
 
  • Like
Реакции: Vbb
Супер, нова страница... Етер може да спре да поства дорде не наближим пак дъното на страницата.

Та щях да пожелавам леко изкарване на празника на всички укрошматки и евроатлантици.
Траурен ден, разбирам, все пак "партньорите" изгубиха доста територии.

... И да не пропуснете да поднесете венци на паметника на незнайния АСКЕР!


Пендели :D
 
Админите сигурно нарочно не взимат участие, заради разразяващата се тъпота тук. Може ли да вземеш отношение в тема, в която прелива [от] толкова тролене и постоянна олигофрения. Колкото до капацитета на нандито....не знам кое и [е] в повече[:] мозъчния недостиг или свободното време. ;)
Е-Е, лиз-близ балкантурис. (Мокри езика, да не пресъхне и да стане грапав.)

Дай на чипирания кухолейчо линковете на темите в девбг и инвестор, и да заминава. И не е лошо и ти натам да се ориентираш. (И му напиши един отговор, че е прав, точно така е, брат, заради такива боклуци, като тези тримцата, дето не спират да коментират, да серат тук, форума се превърна в кенеф. Но въпреки всичко, понеже е важно да се коментират важните неща, трябва да има такава тема, тук, където е свободата на словото. Админите, евала пичОве!)

///Абе, ЕсЕс-ка, бе ти да не ползваш чатджпт-то да ти пише коментарите, бе? Бе много правилни (откъм писане) напоследък, пък и такиви свръхбалансирани - "и едните, и другите" - то не че за теб не е нормално, ама и чатджипитито така ги праска, добавяйки програмираното си "мнение" (в случая ти добавяш кучешката си "лоялност"). Да не ти ги пише то и ти само да добавяш заключението "споко, от твоя отбор съм", "Русия е шитня", "админите са върха"... ?
 
Греда :(
32172c85483bb308ae5304f3bccd17a3.png

1bd63199b6302bbe7365d38b57e2d8ae.png
 
Целия ти пост е една словесна диярия, както повечето ти други.
Това не е по темата за войната!!! Blinky, Coolice??!!!

Колкото до капацитета на нандито....не знам кое и в повече мозъчния недостиг
Ако трябва да съм честен, с изключения на грозните обиди, с нея може да се говори като с човек. Да, на ниво е
Няма противоречие! Не, не...

@етерИум не си прав, че в един пост е така, а в следващи - точно на обратната позиция. Никакви ментални салта не прави човека. Последователен е!

Кака е много добра в дисциплината.
Като питбул. Не пуска.

Ние битките обичаме... ;)

 
Мисля че придавате твърде голямо значение на това икономическо джудже. На щатите не им се налага толкова впрягане, за да се справят с Русия.
А колкото до Централна Азия - там в момента настъпва голяма промяна - отслабващото влияние на Русия в региона се запълва много бързо от Китай. Блинкен е там, за да (се опита) да противодейства на тях, защото те ще намажат най-много от цялата ситуация покрай войната (за тях слаба Русия = евтини горива). Освен това и централна Азия си засилват връзките с Европа, защото търсят варианти да продават множеството си изкопаеми ресурси, без да минават през руска територия. Освен това там е и "пътя на коприната", през който Китай ще прокарват своите икономически интереси - съответно те са много по-голям проблем за щатите от икономика №12 в света (преди войната).


Този още ли го гледаш, след като от 2-3 месеца предвиждаше падането на Бахмут всеки ден?
Не че наистина няма да падне скоро, вероятно идните дни, но този беше толкова убеден още от Ноември - Декември месец, че 'всеки момент' пада, а все още държи ...



Виж файлът 28136


Не се гледа какво изнася дадена страна за дадени пари, a се смята какъв е ефекта.
28 страни от ЕС купуват общо 140 милярда кубични метра газ на цена по дългосрочни договори $500-600 за 1000 кубични метра. Да ги вземем 500 за лесна сметка и да изключим пазарния компонент излизат $75 милиарда на година.

Щетите само за най-голямата икономика в Европа

BERLIN, Feb 19 (Reuters) - The Ukraine war will have cost the German economy around 160 billion euros ($171 billion), or some 4% of its gross domestic output, in lost value creation by the end of the year, the head of the German Chambers of Industry and Commerce (DIHK) said.

Ако вземем и другите 27 става доста повече,.

Също така не разбрах защо забранихме полетите на Русия в Европа за да ни забранят те полетите на обратно - къде е смисъла от това да спре войната. Накрая да те губят и ние губим но други печелят.


photo_2023-03-01_13-20-24.jpg


History Legends не е очаквал Украйна да го добута дотук в упорството си да държи Бахмут на 0:56 във видеото на Пригоржин



Попадна ми отново видеото от ученията в Полша със затъналия Леопард - това по повод на предните писания
 
Последно редактирано:
Админите сигурно нарочно не взимат участие, заради разразяващата се тъпота тук. Може ли да вземеш отношение в тема, в която прелива толкова тролене и постоянна олигофрения. Колкото до капацитета на нандито....не знам кое и в повече мозъчния недостиг или свободното време. ;)

Ясно ми е. Аз просто тролнах чипираната да истеряса, както и стана. Обаче й отива на чипа...

Аз съм жена и ми отива да съм истерична. Какво е твоето оправдание? Мислиш ли, че е много мъжествено да ревеш като малка джендър-принцеса на админите, че нещо не се случва така, както на теб ти харесва?
 
Е-Е, лиз-близ балкантурис. (Мокри езика, да не пресъхне и да стане грапав.)

Дай на чипирания кухолейчо линковете на темите в девбг и инвестор, и да заминава. И не е лошо и ти натам да се ориентираш. (И му напиши един отговор, че е прав, точно така е, брат, заради такива боклуци, като тези тримцата, дето не спират да коментират, да серат тук, форума се превърна в кенеф. Но въпреки всичко, понеже е важно да се коментират важните неща, трябва да има такава тема, тук, където е свободата на словото. Админите, евала пичОве!)

///Абе, ЕсЕс-ка, бе ти да не ползваш чатджпт-то да ти пише коментарите, бе? Бе много правилни (откъм писане) напоследък, пък и такиви свръхбалансирани - "и едните, и другите" - то не че за теб не е нормално, ама и чатджипитито така ги праска, добавяйки програмираното си "мнение" (в случая ти добавяш кучешката си "лоялност"). Да не ти ги пише то и ти само да добавяш заключението "споко, от твоя отбор съм", "Русия е шитня", "админите са върха"... ?
Глупако, ти си този и за нехаресване и неуважение. ;)

И ако следиш добре, измежду твоите дълги и мъчителни диарии, излети в постове. Следвам и водя разговора само с нормални, ти си ми през .... ;)
 
Аз по принцип много се кефя на сипвания.
Колкото по-груби и виртуозни, толкова по-голяма възхита пораждат от моя страна.

Няма значение таргета (може и аз да съм) - просто съм си любител на това изкуство.

Кака е много добра в дисциплината.
Като питбул. Не пуска.
Аз обикновено им давам паузи - да се посъвземат и да си възвърнат малко самоувереност/ентусиазъм.

Точно определение за проста селяндурка...

Това не е по темата за войната!!! Blinky, Coolice??!!!

Правилно! Или пишеш по темата, или бан...
 
Глупако, ти си този и за нехаресване и неуважение. ;)

И ако следиш добре, измежду твоите дълги и мъчителни диарии, излети в постове. Следвам и водя разговора само с нормални, ти си ми през .... ;)
Спокото пич, от един отбор сме ;)
 
Последно редактирано:
Точно определение за проста селяндурка...



Правилно! Или пишеш по темата, или бан...
Овца проста с нрав на мастия си, Левчо. (Лошото е, че е комбинирано с речникова бедност, предразсъдъци и смъртна скучнота. Но то пак е от тъпотата.)

Като на агнето майка му, да.
Тоест твойта майка?
 
Овца проста с нрав на мастия си, Левчо. (Лошото е, че е комбинирано с речникова бедност, предразсъдъци и смъртна скучнота. Но то пак е от тъпотата.)


Тоест твойта майка?
Тоз и той е същия.
 
Точно определение за проста селяндурка...



Правилно! Или пишеш по темата, или бан...
Ти от дни нямаш пост по темата, левундер. За да искаш бан, трябва да е нарушена точка от правилника. Посочи я, след което можеш да ходиш да го духаш. :)
 
С еднакви чипове са...
Ти виж Есеско как е написал "диарии", с "а", а не като тебе на предната страница - "диярия". Елементарна дума, за лайна говорите.

//Доживяхме Есеско да служи за пример за правопис. И за кой? За Левчо. Или той, или РеМайданди, или Фастито, нема кой друг. Евроатлантици от сой..
 

Горе