Украйна - Русия какво ви е мнението

Тоя пак с ладите, бате...
ЕСС-ка, напусни форума начаса. Айде, да ти видя гърба на аватара.
 
Бих им помогнала с правата лопата, ама ѝ счупИх дръжката. Страшен камънак е при назе на село.
Е, Е! Великата Масьонска Ложа на Франция те призовава, не киро-миро шушляк от Америка за България. Няма ли да помогнеш?
 
Еее, Митак, кви са тия тирета бедебамайкаму?! Таман викам чай да видя - тире. Стига с тия редакции, вече е демоде. Тва ли ти е уважението? Па препсувай ма, кажи "ей, помияр, не ми говори така, че майка ти...". После аз ще препсувам, ше направим бой, ше ни предупредят, ше ни баннат, ше се върнем с нови никове, ше дигнем форума във въздуха, на мопдераторите ше им писне и ще спрат целия офтопик..

А то кво? Тире. :(
то не заради тебе… да не давам много информяция просто щото нямат нужда. Те имат от БТВ
 
то не заради тебе… да не давам много информяция просто щото нямат нужда. Те имат от БТВ
Ее, Митаче, благодаря че ни жалиш нас простолюдието и не на обременяваш с истината. Пази Боже, сляпо да прогледа...
 
Колкото до заемите от Китай - Заемите от световната банка са с с период около 30 години и лихви от 1-2%, докато от Китай са за период от 10 години и лихви от 4-5%. Освен, че са високо-лихвени, трябва да се строят от Китайски фирми - т.е. голяма част от парите си отиват обратно при тях. При Световната банка трябва да дават обяснения с какво това ще им помогне да се развият, докато за пред Китай няма нужда.

Разбира се има и причина лихвите им да са по-високи - не просто защото са някакви зли хорица и искат да прецакат другите. Причината е че тези държави нямат друг избор от кого да вземат пари. Световната банка иска гаранции от тях - законови /икономически промени, които в дългосрочен план да гарантират изплащането на заемите. Това означава, че диктаторите трябва да ограничат корупцията, а тя е причината те да са на власт. Съответно Световната банка не им отпуска пари и тези държави отиват при Китай. Проблемът е че тези заеми са рискови и една не малка част от тях не могат да ги изплатят - Пакистан, които и без наводненията щяха да последват съдбата на Шри Ланка, сега ще са дори по-зле от тях, а те така или иначе имаха затруднения при изплащането на заемите. Доминото тепърва започва да пада и други ще последват.
.


Да покажа колко си наивен в този стар пост от преди няколко месеца

neo-marxism.jpg


Какво толкова е казал президента на Тунис - казал е че след като са дошли нелегални мигранти се е повишил процента на престъпления с насилие и искал да приложи съществуващите закони за депортация - ама веднага марксистите скочиха расизъм, липсва на инклузивити било се появило насилие срещу мигрантите - смях :) вероятно и корупция ще си измислят - същото разправят и за Орбан и Унгария поради същата причина.

Световната банка се ползва за налагане на нео марксизъм, под маската на уж демокрация и инклузивити.

“The safety and inclusion of migrants and minorities is part of our institution’s core values of inclusion, respect, and anti-racism in all shapes and forms,” the World Bank said in a statement, citing its President David Malpass.

Надявам се Тунис да вземат пари от китайците и да пращаме и този марксистки инструмент на бунището на историята.

Дали приемаш или не приемаш мигранти не е работа на тези институции, а депортацията обратно в страната от която си дошъл нелегално е човешко право. :)
 
За предполагаемо убийство на руски пленници се изписаха две страници, ся черно на бяло как се убива и заснема, мина като пръдня из гащи
Предполагаемо??? Също бяха видеа, при това цветни, а не черно на бяло. Имаше и рязане на пениси и избождане на очи, което е изтезание - много по-лошо.

В началото ги пленяваха (руснаците - укрите), но след масовото избиване на руски военнопленици от тяхна страна, стана ''каквото повикало...''. И правилно. Да ги хранят и поят, та после да си идат при жените и децата, докато техните са избивани по жесток начин???

Пръдня из гащи или просто си казваш - логично.
 
масовото избиване на руски военнопленици от тяхна страна,
Е как масово, нали имаха има няма 15к убити?

Имаше и рязане на пениси и избождане на очи, което е изтезание - много по-лошо.
А накрая ги и ядяха, верно, бех забравил.
 

Горе