Украйна - Русия какво ви е мнението

Пригожин отхвърли твърденията на Кремъл, че Русия се бори с НАТО в Украйна, и постави въпроса дали в Украйна действително има нацисти, както постоянно твърди Кремъл. Пригожин заяви, че Русия се сражава "изключително с украинци", които са оборудвани с техника, предоставена от НАТО, и с някои "русофобски" наемници, които доброволно подкрепят Украйна - но не и със самата НАТО[3]. Пригожин също така отбеляза, че руските официални лица най-вероятно са знаели, че НАТО ще предложи на Украйна военна помощ, защото "нелепо е да се мисли, че когато [Русия] е решила да проведе тази специална военна операция, не е отчела помощта на НАТО за Украйна". Пригожин отбеляза, че не е сигурен за целите на "денацификацията" в Украйна, защото не знае дали в Украйна има "нацисти". Пригожин също така отбеляза, че Русия ще "демилитаризира" Украйна едва когато цялата украинска армия бъде унищожена, като заяви, че тези усилия продължават, но не е ясно дали ще бъдат успешни. Пригожин заяви, че Русия може да избегне изтощителна продължителна война, като реши още сега кои граници иска да превземе. Пригожин също така призова руските военни и медии да спрат да подценяват украинските сили и да се занимават с вътрешни конфликти. Пригожин ефективно отхвърли предвоенните и следвоенните твърдения на Кремъл, че Русия трябва да се защитава от заплахата на НАТО в Украйна, и подкопа необходимостта и вероятността от заявените от руския президент Владимир Путин максималистични цели за тази инвазия.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)
:D

Wall Street Journal -



Хвана украинските власти в лъжа.

Officials last week denied that untrained mobilized troops were being sent to battle unprepared, though they said the length of military training has been squeezed into a shorter period due to the war. “Kremlin propaganda continues to spread fakes and myths,” Deputy Defense Minister Hanna Malyar said in a Telegram post. Several soldiers interviewed by The Wall Street Journal near Bakhmut last week said they had been sent to battle within days of being called up. Others say they have received several weeks of training.

По принцип това трябваше да им е работата на медиите за да ги смятаме за обективни.
Да, даже май тук пращаха интервюто от Ню Йорк Таймс на украински войник от Бахмут, който обясняваше същото нещо.

По принцип това трябваше да им е работата на медиите за да ги смятаме за обективни.
Вие смятате за обективно всичко, което пасва на вашите виждания. Като това с 16те хиляди жертви от руска страна :D
 
  • Haha
Реакции: Vbb
//Тва се правим, че не сме го видяли и "продължаваме напред", нали си знаем. :)
Тъй и тъй съм тука замалко, на изпроводяк едно да пляк; тъй, да има:
BioSmart предлага уникални и оптимални за пазара решения за биометрична идентификация
2023-03-24-13-14-13-2l15fc.1973e0f622fcc5779a79b41e1be6a2f0.png

Биометричната идентификация е не само най-старата технология за контрол и управление на достъпа в човешката история. Биометрията запазва статута си на най-обещаващата технология в сегмента на системите за контрол и управление на достъпа.

BioSmart е местен производител, който самостоятелно проектира, произвежда и поддържа биометрични терминали и софтуер в собствената си производствена база и е включен в регистрите на Министерството на промишлеността и търговията като руски производител.

Тези предимства вече доведоха до изпреварващ растеж на биометричните системи за контрол на достъп спрямо растежа на класическите решения. Руският биометричен пазар на ACS започна да се развива много по-късно от други пазари, така че делът на технологиите за идентификация на лица вече е заел доминираща позиция, а идентификацията на вените на дланта нараства с по-бързи темпове от останалия свят благодарение на уникалните решения BioSmart.

BioSmart Quazar е единственият мултимодален биометричен терминал за разпознаване на лица в Русия, който използва RFID карта на служител за съхраняване на проба, елиминирайки необходимостта нашите клиенти да съхраняват лични биометрични данни, а оригиналните шаблони се съхраняват в криптирана форма без възможност за възстановяване оригинални данни.
%D0%91%D0%B8%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82%2001.png


BioSmart WTC2 е един от най-популярните терминали в Русия за идентификация на пръстови отпечатъци на служители. Устройството идентифицира човек чрез пръстов отпечатък, пластмасова RFID карта или смартфон и получава електрическа енергия през стандартна Ethernet мрежа с усукана двойка - Power-over-Ethernet (PoE), което значително намалява сложността и цената на инсталацията.
%D0%91%D0%B8%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82%2003.png


BioSmart PV-WTC е единственият терминал за идентификация на вените на дланта в Русия, за който състоянието на повърхността му не е критично в сравнение с други технологии: скенерът за вени разпознава човек по мръсна или мокра длан, което прави тази технология приложима в трудни условия. условия, при които използването на каквито и да било други четци е затруднено - в индустрията, ресторантьорството, селското стопанство. Като идентификатор можете да използвате смартфон с NFC модул и инсталирано приложение BioSmart ID.
%D0%91%D0%B8%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82%2002.png

________________
Всички биосмарт устройства се поддържат в руските традиционни ценности, стриктно следвайки заповедите на президента за защита на руските традиционни ценности! (И много живнаха нещата след като Пу подписа законите за те тая работа.) Изберете си устройство.
________________
Русия създаде биометрична система за контрол на достъпа, която изключва измами от персонала
2023-03-24-12-04-25-1z0rlo.67a4b20d4cebd01f5b85c18abaf74f98.jpg

23 март 2023
Софтуерният пакет за управление на системи за биометричен контрол на достъп и проследяване на времето беше представен от производствената компания AAM Systems на конференцията ACS 2023 Innovations , която се проведе тази седмица в бизнес пространството на хотел Holiday Inn. Вътрешното развитие ви позволява да комбинирате функционалността на контролера, четеца и терминала за проследяване на времето в един случай.

Алексей Умнов, ръководител на отдела за развитие на продажбите в AAM Systems:
Нашият продукт APACS Bio е включен в Единния регистър на Министерството на цифровото развитие на Руската федерация. Новият софтуерен пакет, който управлява биометрични ACS и URV, е част от фамилията APACS. Софтуерните продукти от тази линия са специално проектирани от нас за регулиране на работата на интегрирани системи за сигурност.
Припомняме, че правилата за акредитация за притежаване на информационни системи за биометрия са разработени от Министерството на цифровото развитие. Изискванията на проекторезолюцията на ведомството бяха предварително съгласувани с ФСБ на Русия, текстът на документа беше публикуван в началото на 2023 г. на портала за проекти на нормативни правни актове. Според препоръките държавните агенции и търговските дружества вече са длъжни да използват само софтуер, вписан в регистъра на руските програми за електронни компютри и бази данни за обработка на лични данни.

Пазарът очаква нарастване на предложенията за биоидентификация на хора

На световния пазар за продукти за идентификация, базирани на човешки биометрични данни, до 2023 г. се формират няколко области, които се основават на разпознаването на уникални параметри: модел на папиларни шарки на пръстите, местоположението на вените по дланите или съдовете в ириса на очите, чертите на лицето и звуковия спектър на гласа.

Изданието RUBEZH в своя телеграм канал провежда проучване сред експерти по сигурността коя технология за биометрично разпознаване на самоличността ще завладее пазара в близко бъдеще. Резултатите от проучването ще формират основата за разширен материал с преглед на домашните системи за биоидентификация.

Гласувайте

Технологиите за идентификация на служителите в Русия се внедряват в банковия и финансов сектор, в предприятия от индустрията на авиацията, железопътния превоз на пътници и метрото, в IT компании, във фабрики и нефтена и газова промишленост, в образователни и културни институции. Като примери за потребители на продукти за биоидентификация експертите на AAM System цитират Алфа Банк, летищата Домодедово и Колцово, пазара Lamoda, Кулата на Федерацията в бизнес центъра на Москва Сити, Центъра за обществени услуги Моите документи, Московското метро, Руските железници, RusHydro.

Практическо приложение на системи за биометрично разпознаване на човека

Идентифицирането чрез биометрични данни в търговско или държавно предприятие елиминира измамите на служителите при записване на данни в системата за проследяване на достъпа и времето. Работодателят в този случай знае точно кой е отишъл в обекта.

Алексей Умнов, ръководител на отдела за развитие на продажбите в AAM Systems:
Предимството на системите за биометрично разпознаване е, че за разлика от електронната карта, биоидентификаторът не може да бъде забравен у дома. Уникалните характеристики на отделен служител не могат да бъдат загубени или прехвърлени на друг. Колегите няма да могат да се регистрират на контролно-пропускателния пункт или турникета един за друг, тъй като подобна схема на измама елиминира необходимостта от преминаване през процедурата за сканиране на пръстов отпечатък или черти на лицето. Следователно въвеждането на такива софтуерни системи като APACS Bio ще изключи използването на различни методи за заобикаляне на системите за отчитане на работното време в предприятието.
На вътрешния пазар се търси опцията за биометрична идентификация на пръстови отпечатъци, през последните години купувачите на системи се интересуват от такава идентификация безконтактна и дистанционна. Технологията за разпознаване на лица отговаря на новите изисквания. Работодателят чрез биометричен четец контролира достъпа на персонала до обекта и до отделните помещения, следи работното време, инсталира софтуер за четене на карти и смартфони.

Също през 2020 г. се появиха нови задачи за сигурност в съоръжението: контрол на телесната температура на служителите и посетителите или наличието на защитна маска на лицето на човек. Съвременните вътрешни разработки позволяват автоматично измерване на отклоненията от нормата при оценка на биологичните показатели. APACS Bio ще измери температурата на тялото на човек от разстояние и за минимално време. Грешката в този случай ще бъде по-малка от 0,5 градуса. Системните настройки ви позволяват да идентифицирате служител с частично покрито лице, например, когато носите маска пред четеца, не е необходимо да я сваляте. Също така съвременните софтуерни системи са в състояние да блокират достъпа до предприятието за хора, които нарушават масковия режим: турникетът ще бъде блокиран от влизане на територията на предприятието. "

______________________
Честито!

857489237.gif
 
Кво ще има после в таз дупка твойта? Имане нещо или?
Циментов дирек (от ония социалистическите).

Ай чи..не съм добре със здравето, бе то не че съм толко зле, ама кой знай: ше зема, хипотетично погледнато, да пукна утре-другиден и после ше си кажеш "рационално-обективно погледнато тоя как го изпуснах".

(Запомни ми модела в един ДЖПТ нещо си, да ме възпроизведете, коги настъпи Часът.)
:D
Еми ако се затриеш, аз ше продължа със софткор русофилия в стил "Дилянчето"... щот толкоз си мога, не за друго.

Всъщност не знам дали и толкоз мога :rolleyes:
 
1023 страници и 100 коментара по темата. Да живее свободата на словото! Иначе казано по български - ще си пиша, брат, каквото си искам, а ти си си мълчи, щото, брат, аз свобода на словото искам, брат.


И едно линкче по темата...
 
1023 страници и 100 коментара по темата. Да живее свободата на словото! Иначе казано по български - ще си пиша, брат, каквото си искам, а ти си си мълчи, щото, брат, аз свобода на словото искам, брат.


И едно линкче по темата...
Да, тук са все знаещи.
И да ги питам, за какво им е на мама Раша още територия като първо е най-голямата държава в света и второ като гледам как си стопанисват сегашната, искат още или което си е тяхно уж по право, за да си я превърнат в кочината, в който им е останалата част. Алчността на една самозабравила се нация. Виж ги Швейцария, по-малки от България, но е рай. А Русия, Индия, Китай......3-4 големи богати градове и натам мизерия и тиня. И им трябва още, за да превърнат и нея в такова лайно.
 
Барай меча, Левърчо, и се абонирай за някоя информационна агенция, за новини. Твойте карлуковски очаквания, нежели рехавите ти коментари и мнения, са последна грижа. Лайквайте се със Зъбчо и си мислете, че сте по темата.

Аз специално казвам, че си прост и изобщо не разбираш темата. Няма как да пишеш по нея.
 
//Тва се правим, че не сме го видяли и "продължаваме напред", нали си знаем. :)
Тъй и тъй съм тука замалко, на изпроводяк едно да пляк; тъй, да има:
BioSmart предлага уникални и оптимални за пазара решения за биометрична идентификация
2023-03-24-13-14-13-2l15fc.1973e0f622fcc5779a79b41e1be6a2f0.png

Биометричната идентификация е не само най-старата технология за контрол и управление на достъпа в човешката история. Биометрията запазва статута си на най-обещаващата технология в сегмента на системите за контрол и управление на достъпа.

BioSmart е местен производител, който самостоятелно проектира, произвежда и поддържа биометрични терминали и софтуер в собствената си производствена база и е включен в регистрите на Министерството на промишлеността и търговията като руски производител.

Тези предимства вече доведоха до изпреварващ растеж на биометричните системи за контрол на достъп спрямо растежа на класическите решения. Руският биометричен пазар на ACS започна да се развива много по-късно от други пазари, така че делът на технологиите за идентификация на лица вече е заел доминираща позиция, а идентификацията на вените на дланта нараства с по-бързи темпове от останалия свят благодарение на уникалните решения BioSmart.

BioSmart Quazar е единственият мултимодален биометричен терминал за разпознаване на лица в Русия, който използва RFID карта на служител за съхраняване на проба, елиминирайки необходимостта нашите клиенти да съхраняват лични биометрични данни, а оригиналните шаблони се съхраняват в криптирана форма без възможност за възстановяване оригинални данни.
%D0%91%D0%B8%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82%2001.png


BioSmart WTC2 е един от най-популярните терминали в Русия за идентификация на пръстови отпечатъци на служители. Устройството идентифицира човек чрез пръстов отпечатък, пластмасова RFID карта или смартфон и получава електрическа енергия през стандартна Ethernet мрежа с усукана двойка - Power-over-Ethernet (PoE), което значително намалява сложността и цената на инсталацията.
%D0%91%D0%B8%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82%2003.png


BioSmart PV-WTC е единственият терминал за идентификация на вените на дланта в Русия, за който състоянието на повърхността му не е критично в сравнение с други технологии: скенерът за вени разпознава човек по мръсна или мокра длан, което прави тази технология приложима в трудни условия. условия, при които използването на каквито и да било други четци е затруднено - в индустрията, ресторантьорството, селското стопанство. Като идентификатор можете да използвате смартфон с NFC модул и инсталирано приложение BioSmart ID.
%D0%91%D0%B8%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82%2002.png

________________
Всички биосмарт устройства се поддържат в руските традиционни ценности, стриктно следвайки заповедите на президента за защита на руските традиционни ценности! (И много живнаха нещата след като Пу подписа законите за те тая работа.) Изберете си устройство.
________________
Русия създаде биометрична система за контрол на достъпа, която изключва измами от персонала
2023-03-24-12-04-25-1z0rlo.67a4b20d4cebd01f5b85c18abaf74f98.jpg

23 март 2023
Софтуерният пакет за управление на системи за биометричен контрол на достъп и проследяване на времето беше представен от производствената компания AAM Systems на конференцията ACS 2023 Innovations , която се проведе тази седмица в бизнес пространството на хотел Holiday Inn. Вътрешното развитие ви позволява да комбинирате функционалността на контролера, четеца и терминала за проследяване на времето в един случай.

Алексей Умнов, ръководител на отдела за развитие на продажбите в AAM Systems:

Припомняме, че правилата за акредитация за притежаване на информационни системи за биометрия са разработени от Министерството на цифровото развитие. Изискванията на проекторезолюцията на ведомството бяха предварително съгласувани с ФСБ на Русия, текстът на документа беше публикуван в началото на 2023 г. на портала за проекти на нормативни правни актове. Според препоръките държавните агенции и търговските дружества вече са длъжни да използват само софтуер, вписан в регистъра на руските програми за електронни компютри и бази данни за обработка на лични данни.

Пазарът очаква нарастване на предложенията за биоидентификация на хора

На световния пазар за продукти за идентификация, базирани на човешки биометрични данни, до 2023 г. се формират няколко области, които се основават на разпознаването на уникални параметри: модел на папиларни шарки на пръстите, местоположението на вените по дланите или съдовете в ириса на очите, чертите на лицето и звуковия спектър на гласа.

Изданието RUBEZH в своя телеграм канал провежда проучване сред експерти по сигурността коя технология за биометрично разпознаване на самоличността ще завладее пазара в близко бъдеще. Резултатите от проучването ще формират основата за разширен материал с преглед на домашните системи за биоидентификация.

Гласувайте

Технологиите за идентификация на служителите в Русия се внедряват в банковия и финансов сектор, в предприятия от индустрията на авиацията, железопътния превоз на пътници и метрото, в IT компании, във фабрики и нефтена и газова промишленост, в образователни и културни институции. Като примери за потребители на продукти за биоидентификация експертите на AAM System цитират Алфа Банк, летищата Домодедово и Колцово, пазара Lamoda, Кулата на Федерацията в бизнес центъра на Москва Сити, Центъра за обществени услуги Моите документи, Московското метро, Руските железници, RusHydro.

Практическо приложение на системи за биометрично разпознаване на човека

Идентифицирането чрез биометрични данни в търговско или държавно предприятие елиминира измамите на служителите при записване на данни в системата за проследяване на достъпа и времето. Работодателят в този случай знае точно кой е отишъл в обекта.

Алексей Умнов, ръководител на отдела за развитие на продажбите в AAM Systems:

На вътрешния пазар се търси опцията за биометрична идентификация на пръстови отпечатъци, през последните години купувачите на системи се интересуват от такава идентификация безконтактна и дистанционна. Технологията за разпознаване на лица отговаря на новите изисквания. Работодателят чрез биометричен четец контролира достъпа на персонала до обекта и до отделните помещения, следи работното време, инсталира софтуер за четене на карти и смартфони.

Също през 2020 г. се появиха нови задачи за сигурност в съоръжението: контрол на телесната температура на служителите и посетителите или наличието на защитна маска на лицето на човек. Съвременните вътрешни разработки позволяват автоматично измерване на отклоненията от нормата при оценка на биологичните показатели. APACS Bio ще измери температурата на тялото на човек от разстояние и за минимално време. Грешката в този случай ще бъде по-малка от 0,5 градуса. Системните настройки ви позволяват да идентифицирате служител с частично покрито лице, например, когато носите маска пред четеца, не е необходимо да я сваляте. Също така съвременните софтуерни системи са в състояние да блокират достъпа до предприятието за хора, които нарушават масковия режим: турникетът ще бъде блокиран от влизане на територията на предприятието. "

______________________
Честито!

857489237.gif
От 100 години се използва биометричната идентификация от различни институции по света, като например банките и банкоматите. Даже Индия ползват Aadhaar от 15 години.
До колкото знам в България не се практикува от банките но в доста от страните в Европа дори мобилните банкови приложения ти събират пръстовия и лицев .

По литеща и в много сгради на държавни институции се използва
 
1023 страници и 100 коментара по темата. Да живее свободата на словото! Иначе казано по български - ще си пиша, брат, каквото си искам, а ти си си мълчи, щото, брат, аз свобода на словото искам, брат.


И едно линкче по темата...
Ебати мижитурката смешна си.

(Ама ти вярваше във Великата Атака на Анонимните. Значи си си точно.)
 
Да, тук са все знаещи.
И да ги питам, за какво им е на мама Раша още територия като първо е най-голямата държава в света и второ като гледам как си стопанисват сегашната, искат още или което си е тяхно уж по право, за да си я превърнат в кочината, в който им е останалата част. Алчността на една самозабравила се нация. Виж ги Швейцария, по-малки от България, но е рай. А Русия, Индия, Китай......3-4 големи богати градове и натам мизерия и тиня. И им трябва още, за да превърнат и нея в такова лайно.

Най-вероятно за природните ресурси е цялата работа за тази война. Все пак са изчерпаеми, а цялата икономика на Русия се гради на тях. Тези тук русофилите са ясни - стадо овце...
 
От 100 години се използва биометричната идентификация от различни институции по света, като например банките и банкоматите. Даже Индия ползват Aadhaar от 15 години.
До колкото знам в България не се практикува от банките но в доста от страните в Европа дори мобилните банкови приложения ти събират пръстовия и лицев .

По литеща и в много сгради на държавни институции се използва
И?
"От 100 години". Ами, значи нищо особено не предстои, няма да има нещо в по-сериозен мащаб в тая посока. (А Русия е била малко назаде и сега просто наваксва в нормалната биометрия.)

Спи спокойно тогава.
 
Левко обясни войната в две изречения.
Налапал и пикойл теорията.

Ясно.
 
Най-вероятно за природните ресурси е цялата работа за тази война. Все пак са изчерпаеми, а цялата икономика на Русия се гради на тях. Тези тук русофилите са ясни - стадо овце...
Големи ресурси, след като изравняват и двете страни мястото със земята.
То това е тъжното на тяхната икономика. Отделно, с какви точно хора ще го работят после, след като си пращат всичко да мре. Явно нещо аз не схващам логиката. Ще откъснат колко от Украйна? Това, което ще го вземат, ако го вземат, няма да им покрие текущите загуби.
 
Големи ресурси, след като изравняват и двете страни мястото със земята.
То това е тъжното на тяхната икономика. Отделно, с какви точно хора ще го работят после, след като си пращат всичко да мре. Явно нещо аз не схващам логиката. Ще откъснат колко от Украйна? Това, което ще го вземат, ако го вземат, няма да им покрие текущите загуби.

На земята дали и трябва нещо не знам, но под нея...


И все пак това са просто недоказани все още твърдения според мен, но всичките официални тъпизми от руска страна за таза война са абсурдни.

@етерИум , тъпчо, напиши още 20 коментара и ще ти обърна подобаващо внимание. Все пак и лудите заслужавате 10 секунди слава.
 
Умникът @Leverage:
Най-вероятно за природните ресурси е цялата работа за тази война. Все пак са изчерпаеми, а цялата икономика на Русия се гради на тях.

След двайсет минути и един усъмнил се в твърдението му коментар от $$Нийда:
И все пак това са просто недоказани все още твърдения според мен

$$-ка, напиши му още един-два усъмняващи се в твърдението му коментара и след още 20 мин. ще стане:
Тази теория, че войната е за природните ресурси в Украйна, очевидно е поредната руска пропаганда за оправдаване на териториалните амбиции на джуджето-диктатор!
 
Умникът @Leverage:


След двайсет минути и един усъмнил се в твърдението му коментар от $$Нийда:


$$-ка, напиши му още един-два усъмняващи се в твърдението му коментара и след още 20 мин. ще стане:

Ех, как забравих, че тук има умници, които не се съмняват, а знаят със сигурност защо е войната на каПутин. Вие лудите всичко знаете...
 

Има ли желаещи? :D
Да го погледнем от хубавата страна - повече хубави рускини на света. :D
Трябва да имаш на предвид, че те си правят ежегодни попълвания на армията и това не е свързано само със войната. Казусът сега е по-различен от мобилизацията миналата година.
Това може да си е плануван ход, докато мобилизацията беше панически ход, защото изгубиха много хора (доста повече от 16к, както обясняват русоробите).

На земята дали и трябва нещо не знам, но под нея...


И все пак това са просто недоказани все още твърдения според мен, но всичките официални тъпизми от руска страна за таза война са абсурдни.
Съгласен, само да допълня: цената на живота там не струва нищо и никога не е струвал. Не ги интересува дали ще оставят 1 млн души там, след като ще получат находища на стойност $2 трлн.
И освен това изпращат войници основно от малцинствата - прочистват се. Win-win. А след това ще строят - имат материалите, работната ръка е евтина/безплатна (и доволна, че им дават храна, на тях екстри не им трябват, те са свикнали на мизерия). win-win-win
 
Ех, как забравих, че тук има умници, които не се съмняват, а знаят със сигурност защо е войната на каПутин. Вие лудите всичко знаете...
Ама защо му обръщате внимание на този? Човекът има някакви ментални проблеми. Нещо прескача в главата. Не се занимавайте. Оставете го да си копи-пейства тъпотиите.

На земята дали и трябва нещо не знам, но под нея...

Значи по нищо не се различават от САЩ, за което пищи всичко тук русофилско.

Трябва да имаш на предвид, че те си правят ежегодни попълвания на армията и това не е свързано само със войната. Казусът сега е по-различен от мобилизацията миналата година.
Това може да си е плануван ход, докато мобилизацията беше панически ход, защото изгубиха много хора (доста повече от 16к, както обясняват русоробите).

Да, така е, но нещо много начесто им се случва от година насам. Ето къде ги планират новите IT емигранти, които ще привлекат с кампанията си. Идваш и оп, вече си мобилизиран. Честито на новоземците. :D
 
Руски военни кораби са били в района на „Северен поток“ дни преди експлозиите по тръбата

Няколко дни преди експлозиите по газопроводите "Северен поток 1" и "Северен поток 2" в близост до тях са се намирали руски военни кораби. Това съобщи германският портал t-online , позовавайки се на информация от кръгове в силите за сигурност и достъпните данни от открити източници.
хахах
 

Горе