Ebay - специфични въпроси

Здравейте, предприемачи. Вероятно тази тема е задавана многократно във форума, но не можах да открия точен отговор на моите въпроси в архива.
Искам да започна търговия със стоки по ebay, но не са ми ясни няколко неща.

1. В кой ebay, английския или американския е по-добре да се пускат за продажби стоки, имайки предвид, че сме в Бг. Ясно е, че американския отваря търсенето на стоки за целия свят, но плащат ли се някакви такси от купувачите на митницата, тъй като е извън ЕС?
2. Как се опаковат стоките, които се изпращат. Има ли ограничение на определен вид материали и опаковки.
3. Какви данни са нужни за изпращането и как точно се надписват върху колета (директно с химикала или служителя в пощите ги надписва).
4. Каква е най-предпочитаната доставка - предполагам чрез пощите (икономична), но дали...?

Извинявам се за глупавите въпроси, но по-добре да питам, отколкото да си строша нервите от незнание.
 
От: Ebay - специфични въпроси

Като за след 2-годишно начало във форума, предполагам за това време са се преглеждали едната камара теми с тази тематика. Ако не е, то в подфорум „Архив“ не виждам какво може да се намери, по-добре е да се впише:

ZJEytf5.gif


И да излязат резултатите. Поне до 4-5-та страница всички теми (с всички страници, подвръзки в постовете и всички новоотворени Tabs) за изчитане. Ден-два едва ли ще стигне, но пък може да се пробва. Четене с осмисляне, смилане и разбиране (може и записки да се водят в Word-ски doc).

Това по-горе са базови въпроси, на които или многократно е било отговаряно, или на няколко search-а разстояние в сайта на „Пишман пощи“. Форумът ще се пренасити от duplicate content.

3-тия въпрос обаче е страшно несериозен и показва, че досега не си получавал нито една пратка от чужбина никога. По-добре не задавай такива, особено и с това доуточнение за „химикалката“. 52 пъти е била преглеждана темата до #2 отговор. Т.е. иде реч, че поне 45 човека от форума са видяли постът ти и са цъкнали „X“-са, тъй като дори и във въпросите не вижда HQ content.
 

Горе