Колко бързо е бързото зареждане?

razdumka

Active Member
Имам нов блог http://razdumka.com, който е направен на Wordpress. Според webpagetest.org зарежда за 5 сек., това достатъчно бързо ли е, за да се индексира сайта в Google или сайта дотам се е назобил, че едва върви? Има какво още да се оптимизира, откъм скорост, но ако тези 5 сек. не са много, ще си спестя някакво омазване, което може да се получи.
 
Бърз ли е твоя сайт?
- Не
Какво е бърз сайт?
- 1 или 2 секунди
Какъв е твоя сайт тогава?
- Среден, нормален.
Ще се индексира ли в Гугъл?
- Индексиране означава да е просто в гугъл, така че да (или ако не, няма да е заради скоростта).
Ще се класира ли добре в Гугъл?
- Зависи от много фактори и скоростта е само една много малка част тях, така че не знам.
 
Благодаря за точния отговор. Доколкото знам, бота на Google обхожда сайта за фиксирано време и ако той зарежда бавно, може да не стигне дълбочина. 1 или 2 секунди няма да достигна, защото има много външен ресурс, който не мога да контролирам (афилиейт банери и т.н.), така че ще се задоволя с тези 5 сек. щом е критерий за среден или нормален сайт.
Що се касае за СЕО оптимизацията..., там е дълга тема...
 
Не гледай числото, а проблемите. Имаш червен елемент от теста.
Пусни го тук и ще научиш повече за проблемите: https://gtmetrix.com/
 
Благодаря! Ще погледна и ще извърша някои оптимизации, макар, че Wordpress колкото и да го изстискваш, не може да направи чудеса. Сложил съм плъгин за кеширане, minify, компресиране на изображенията, нямам CDN, но пък за блог...
 
Благодаря за точния отговор. Доколкото знам, бота на Google обхожда сайта за фиксирано време и ако той зарежда бавно, може да не стигне дълбочина. 1 или 2 секунди няма да достигна, защото има много външен ресурс, който не мога да контролирам (афилиейт банери и т.н.), така че ще се задоволя с тези 5 сек. щом е критерий за среден или нормален сайт.
Що се касае за СЕО оптимизацията..., там е дълга тема...
Ми аз имам достъп до статистиките на един сайт, който е точно двойно по-бавен от твоя (тествах ги и двата сега) и има над 4000 индексирани страници, над 3000 от които дори са някакви тагове, някои от които дори имат само по една публикация. И сайта има над 700 посещения дневно през гугъл и посещенията се качват с времето. Така че ако питаш мен Гугъл го харесва.
 
С толкова съдържание е естествено да има посещения. Аз искам да направя това, което е необходимо, според възможностите си де, така че благодаря за отговорите.
 
Е, има известно количество JS код в сорса дето може да се минимизира. Аз със сигурност бих премахнал ефекта дето забавя показването на всяка картинка.
 
Сайта не е лош, ще му изчистиш проблемите. Но мислиш ли че името е подходящо за такъв вид сайт. Аз притежавах преди време домейна с идеята да има форум на него, но се отказах.
Все пак успех с проекта!
 
Къде е хостнат? Остави бота какво мисли, къде е хостнат? На мен още ми зарежда, а го отворих като започнах да пускам отговор, минаха 30 секунди вече... Не зарежда изобщо вмомента. Хоствай български сайтове в България.

page loading афектира не само бота, а потребителите, ето още го чакам да зареди, имаш проблем със сайта вмомента явно. А пейдж лоадинг се отразява попринцип на баунс рейта, което пък влия на серпа.

"
Service is temporarily unavailable"


Oтносно горен коментар за пейдж спийда - официално от гугъл казват, че ЩЕ наказват сайтове, които имат проблеми с loading-а, което е нормално и аз ако съм гугъл и аз няма да се кефя някой сайт да ми бави краулера с по +10 лоадинг тайм. Също това, което казва KISS не е така, ето ти специално за гугъл краулера как стоят нещата
"
Rough idea on page speed:

  • 0-1seconds awesome
  • 1-2seconds good
  • 2-3seconds ok
  • 3-4seconds poor
  • 4-5seconds very poor

Бавни сайтове фиксват бавен loading чрез кеширане на определени неща, но това са по-адвенс неща и нямаш нужда, на този етап си смени хостинга ако питаш мен и може да погледнеш след .$document.ready какво се случва, повечето крийпи неща са там, също и някакви лайкове, бутони за споделяне, също бавят, но не е фатално, за мен хостинга ти е shit.
 
Последно редактирано:
И зарежи всички тулове, които последния месец се трендват усилено в предприемач като показател
Влез в google webmaster tools и цъкни тук на "fetch as google"

И ще видиш нещо от сорта на това

ge0yoieptnunr7x


Там ти е лоадинг тайма на краулера.
 
официално от гугъл казват, че ЩЕ наказват сайтове, които имат проблеми с loading-а
Дефинирай ако може какво значи "наказват" и какво значи "проблеми".
 
зарежи всички тулове
Що, това ще му оправи кеширането? Или другите врътпресовски проблеми?
 
http://searchengineland.com/google-mobile-site-speed-162977

Тези тулове са булшит, защото има големи конфликти в свързани с UX / Speed, породени от JS. Тоест, няма как да го направиш приятно на потребителя, без да намалиш някои метрикси от тея тулове. Хайде за блогове винаги може да се оптимизира, но за магазини, някакви портали и т.н.. е много трудно, като цяло гледайте какво мислиш гугъл робота, а не какво мисли някакъв туул, който няма нищо общо с гугъл.
 
Що, това ще му оправи кеширането? Или другите врътпресовски проблеми?
Ами перфектен сайт според сео няма как да направи, ако не занижи UX, което пък ще занижи bounce rate евентуално и, което евентуално ще занижи серпа, и т.н.. това е много ако ако, като цяло гледайте таргета на сайта да влиза бързо, както и бота, тоест хостинга, пък метриксите на туловете няма какво да покажат, ако е нещо фрапантно ще се вижда, например да лоадва 3мб снимка някъде по сайта директно, и пак знам супер много грозни сайтове, които са правени от хора, които грам си нямат на идея от seo, просто са ужасни, никакви метрикси нямат, а се класират... Затуй seo-то е булшит.

Стига един сайт да зарежда бързо и да има разни трендове по социалните канали, въобще seo не му трябва, така или иначе гугъл ще го вдигне нагоре в някой момент.
 
магазини, някакви портали
Това са други бири.
Повечето хора ползват врътпрес, щото е моден и мързелив. Стадният инстинкт в действие.
Спокойно може да се изгради сайт и с 500 страници, без проблемите, идващи от врътпреса. Но се иска дупе - да си седнеш на него и да свършиш работата добре.
 
Съгласен съм, вече проблеми идват, когато се почнат едни инсталации на плъгини, които могат да причинят някакви проблеми, всмисъл проблеми за някакви метрикси, чак брутално да товарят лоадинга, едва ли.
 
След като гоните скорост ЗАРАДИ Гугъл, защо ползвате търд парти тулове да си проверите скоростта?? В GWT си има даже статистика (!!) как се представя сайта във времето.

speed.png


Съгласен съм с @ReminD, че всички тези тулове са булшит и показанията им не трябва да се вземат за чиста монета.
 
Ще направя една аналогия.
Врътпреса и антипод на енциклопедия. Никой не чете цяла енциклопедия, за да научи какво е маймуна. Ще намери тома с буквата М, след това ще потърси Ма и т.н.
Във врътпреса е обратното - ползва се цялата енциклопедия, щото се иска доста грамотност да ползваш само нужното.
Никой не ходи на море с

2830.jpg


въпреки че събира много багаж.
Най-много каравана да се използва.
 
рикси, чак брутално да товарят лоадинга, едва ли.
Това са други бири.
Повечето хора ползват врътпрес, щото е моден и мързелив. Стадният инстинкт в действие.
Спокойно може да се изгради сайт и с 500 страници, без проблемите, идващи от врътпреса. Но се иска дупе - да си седнеш на него и да свършиш работата добре.

Булшит, чак сега осъзнах какво си писал, помислих, че говориш за wp страница, която спокойно може да държи 500.

Значи за да направиш нещо като WP се приготви да знаеш MVC и специално ако говорим за сео ще ти трябват:

- RESTFUL адреси - от типа на /сайт.ком/контролер/метод/ - тоест site.com/users/topusers/ Или site.com/users/{user_id}/
- билднати кийуордс , тайтъл контрол и т.н..
- семантична структура
- и други булшити, като цяло не си струва за блогове , прости сайтове, вече ако нещо много специфично, но пък винаги може да се билдне плъгин де за wp, като цяло wp е много готина платформа, не предразполага за проблеми, проблемите идват когато се слагат разни теми и плъгини, които могат да забавят нещата, но пак за трети път - гледайте гугъл бота какво мисли и как зарежда в gwt , а не по някакви търд парти сайтове, те няма как да клонират "мисленето" на гугъл краулера, нямат и тези ресурси и никога няма и да ги имат.
 

Горе