Последно съдържание от chokoev

 1. chokoev

  Продажба на електроника - изисквания?

  Първото и основно изискване е да имат CE сертификат. Без него вноса е незаконен. Повечето електроника е с нулева ставка за мито. За всяка стока ти трябва 2 години гаранция (ако продаваш на физическо лице), както и превод на документацията (указанията за работа) на БГ.
 2. chokoev

  Еконт и Нап

  https://ec.europa.eu/taxation_customs/news/new-form-customs-declaration-low-value-consignments_en Всъщност декларирането ще бъде много улеснено и може би няма да има нужда от митнически представител. Като цяло за това се говори още от въвеждането на справедливите цени.
 3. chokoev

  Еконт и Нап

  Отпадането на минималните прагове за Мито и ДДС са европейска инициатива и Бойко няма нищо общо. Освен това, тази мярка има много положителен аспект за истинските търговци в България. Всичките им конкуренти без фирма и неплащащи никакви данъци или ще излязат на светло или ще спрат да се...
 4. chokoev

  Еконт и Нап

  Освен това от 1-ви Януари на всичката стока която влиза от Китай ще се начислява ДДС и Мито. Съответно ще Ви трябва и митнически представител.
 5. chokoev

  Интегриране на функция "плащане с карта" в сайт

  Не ми е известно да има, а съм гледал доста Payment processor-и.
 6. chokoev

  Краят на Aliexpress!

  Сериозно ли го мислиш това което си написал? Хайде утре всички в купом да спрем да плащаме каквито и да било данъци и ще цъфнем та вържем. По каква схема ще продължи този нелегален внос? Търговците които и в момента внасят по каналния ред няма да усетят промяната. Ако някой реши да вдига цените...
 7. chokoev

  Краят на Aliexpress!

  Лол сериозно ли? Аз си мисля, че това е добра новина за бизнеса. Ще изчезнат всички ОЛХ продавачи които не плащат нито мито, нито ДДС, нито данъци.
 8. chokoev

  Изчисляване на извънреден труд

  Трябва да си говориш с работодателя. По спомен, по закон е 2.75xнормалната часова ставка. А иначе, в момента за първите 560 лева които получаваш по банка работодателят ти плаща 560 + 161 (осигуровки) = 721 лева + 560 лв (в плик) = 1281 лв. Реално заплатата ти е 1281 лв. Ако искаш да получаваш...
 9. chokoev

  Изчисляване на извънреден труд

  При 1100 бруто, в банковата ти сметка ще получаваш към 850 лева. Мисля, че работодателя няма да има нищо против стига теб да те устройва.
 10. chokoev

  Закъсах.БГ

  Грешка! За да можем да ви помогнем, трябва да позволите достъпа до местоположението си. Липсва информация как аджеба да го позволя този достъп ;)
 11. chokoev

  Предлагам: Годишни линкове от здравен сайт

  Може ли домейна на сайта? Може и на лично да ми го пуснеш.
 12. chokoev

  Предлагам: Реклама в кулинарна страница с 48 хил+ фена + Подарък

  Темата е доста стара, но ако автора все още предлага тази услуга, ще помоля за линк към страницата.
 13. chokoev

  Предлагам платени постове във фб в четири активни страници

  Може ли линкове и цени

Горе