Последно съдържание от hap23

 1. hap23

  Търся: Търся преводач (ЕN-BG)

  От няколко години за финансовите отчети ползвам http://www.sohoteh.com/kontakti.html
 2. hap23

  Как да работим с Гугъл Адсенс Ирландия и да нямаме проблеми с НАП

  И аз съм за физическо лице, като без счетоводител няма да минете. Като при физическо лице таксата на счетоводителя ще е по-малка.
 3. hap23

  Деклариране на действителните собственици

  Да повикам на помощ юристите и адвокатите :) Във връзка с изменение в Закона за мерките срещу изпирането на пари фирмите трябва да декларират действителните си собственици. След прочит стигнах до заключението: 1/ ЕТ - не декларира нищо 2/ ЕООД - собственик физ.лице - не декларира нищо 3/ ООД с...
 4. hap23

  Безплатни СЧЕТОВОДНИ съвети! Задайте своя въпрос ТУК!

  Трябва да имате и регистрация по ЗДДС чл.97а. и т.н.
 5. hap23

  ЕООД фирма

  Получаваш първия приход - в 7-дневен срок падаваш декларация ОКД-5 в НАП /предполагам ще се самоосигуруряваш/. Започваш да дължиш осигуровки. Всеки месец подаваш декларация обр. 1 и т.н.
 6. hap23

  Счетоводство

  Задължително си изкарай ПИК на фирмата и на физическото лице ;) /безплатни са, взимат се от НАП/.
 7. hap23

  Безплатни СЧЕТОВОДНИ съвети! Задайте своя въпрос ТУК!

  Отбелязала съм някои неща - виж горе. За договора - зависи от дейността - напр. договор за изработка. При заплащането служебна бележка или фактура. Трябва да тримесечие да подавате декларация и да плащате авансов данък - Ваше задължение и отговорност. Всеки месец подавате декларация за...
 8. hap23

  Airbnb декларират ли се данъци?

  Това са доходи от наем. Те се облагат: 1/ (дохода - 10% НПР) и 10% данък / виж закон - ЗДДФЛ или 2/ патент според местонахождението, звездите на обекта /виж закон - ЗМДТ
 9. hap23

  Безплатни СЧЕТОВОДНИ съвети! Задайте своя въпрос ТУК!

  Вие като фирма издавате служебната бележка. Ако удържате данък и осигуровки ги вписвате в бележката. Също така трябва и да ги внесете тези данъци и осигуровки. Подават се и други декларации за гражданските договори. Намерете си счетоводител. Не е кратко за да се опише в 2-3 реда и сроковете са...
 10. hap23

  Безплатни СЧЕТОВОДНИ съвети! Задайте своя въпрос ТУК!

  Гражданския договор е документ. След като изплатите сумата се издават сметка за изп.суми и служ.бележка. Това са документите на фирмата за признаване на разход.
 11. hap23

  Физическо лице и търговия

  Ето малко инфо: https://www.tita.bg/free/taxes/517 и от страницата на НАП: https://nap.bg/page?id=702
 12. hap23

  Безплатни СЧЕТОВОДНИ съвети! Задайте своя въпрос ТУК!

  Сумата по гражданския договор еднократно ли е платена или на няколко плащания? Ако имате плащане и през 4-то тримесечие на 2018 може и да не Ви е удържан данък.
 13. hap23

  Теглене на пари от ЕООД въпрос?

  Можеш да получиш парите в размера на осигуровките като заплата, тогава не дължиш данък и осигуровки. Ще трябва обаче да подадеш годишна данъчна декларация като физическо лице.
 14. hap23

  Теглене на пари от ЕООД въпрос?

  И все пак за труда си в ЕООД-то получаване ли някакви пари? От кои пари си плащате осигуровките? Предполагам сте самоосигуряващо се лице. Сключете договор за полагане на личен труд в ЕООД-то. По този начин внесената сума за осигуровките веднага ще изтеглите от фирмата. Ще имате и разход за 2018 год.
 15. hap23

  Списък на некоректни и нечестни търговци в интернет (Сайтове и др.)

  Пусни едно търсене във фейсбук има страшно много излъгани от миналата /2018година/. Съжалявам, че не прочетох мненията преди това! Това, че не уважават рекламациите също говори лошо за Блу Септагон ООД. И че блокираха профилът ми без да съм писала лоши коментари за тях е видно колко ще са коректни!

Горе