Последно съдържание от karamkraz

 1. K

  Банкови такси

  Платежни нареждания, инициирани на гише на банката са около 2 пъти по-скъпи от тези през интернет банкиране при всички банки.
 2. K

  Update Ноември 2021, до 50 £/€ безплатни, Monese алтернатива на Revolut,

  Смисълът на тези карти е във възможностите, които предоставят - минимизиране на разходи за банкови такси, анализ на месечните плащания, безконтактни плащания с мобилни устройства, мигновени преводи между притежателите на картите. Ако някой си пълни портфейла с карти за 20-30 лева, той не е...
 3. K

  Google Pay с български карти през Curve

  Curve e UK финтех компания подобна на Revolut и Monese, която предлага карта, която е като вируален портфейл за вашите банкови дебитни и кредитни карти. От 06.11.2019 картите Curve се приемат в Google Pay. Това позволява използването на Google Pay за безконтактни плащания с Android NFC телефон с...
 4. K

  От къде мога да си добия виртуална карта безплатно?

  Вкарай, после си ги изкарай
 5. K

  Revolut карта става популярна сред българите

  Картите R издадени на БГ адрес след юли са с български BIN и не можеш да ги ползваш за безконтактни плащания в G Pay. Можеш примерно да си я добавиш и да си плащаш апове в стора. Ако я издадеш на DE адрес примерно, нямаш такова ограничение.
 6. K

  Revolut карта става популярна сред българите

  Да, не е невъзможно, но е безмислено да се рискува да ти затворят Revolut акаунта, ако не можеш да си докажеш адреса. Просто ползваш друга подобна карта, и без това е добре да имаш повече от една алтернатива на българските карти.
 7. K

  Получаване на суми от клиенти без фирма

  Ако клиентите ти не са декларирали пред НАП, че по някакъв договор са ти плащали, няма как НАП да разбере, че си получавал пари. НАП не следи сметките на хората. Всеки ден по милиони сметки се получават пари по различни причини.
 8. K

  Revolut карта става популярна сред българите

  След като поръчате Revolut картата можете да я добавите към Apple Pay за безконтактно плащане на всеки ПОС терминал в България. За съжаление Android потребителите все още трябва да разчитат на други карти.
 9. K

  Безконтактно плащане с телефон

  Конкретно ПИБ имат следната такса в тарифата: Раздел VII. БАНКОВИ КАРТИ А. ДЕБИТНИ КАРТИ Чл.1 Основни услуги 8. Плащане чрез ПОС терминал в чужбина 0.25% от сумата За 100лв платени на ПОС чужбина, такса 25 ст. Някои са по-скъпи.
 10. K

  Безконтактно плащане с телефон

  Ако говориш за дебитна карта в българска банка, погледни добре тарифата за таксите при плащане на ПОС в чужбина. Някои български банки имат такса за такива операции. И за теглене от ATM в чужбина таксите са доста високи. Ако плащаш в eBay UK е по-добре да смениш курса на превалутиране да е от...
 11. K

  Безконтактно плащане с телефон

  Да, не е с UK BIN, такава карта не може и в Google Pay да се добави за безконтактно плащане, само в Apple Pay. В iWatch също може да има проблеми с някои POS терминали в България. Поне за сега.
 12. K

  Безконтактно плащане с телефон

  С UK адрес ли е издавана или си я проверил някъде?
 13. K

  Безконтактно плащане с телефон

  Предполагам защото твоята е MasterCard, и е с български BIN.
 14. K

  Безконтактно плащане с телефон

  Физическата карта от Revolut е в PP акаунта ми, и нямам проблеми с нея.
 15. K

  Безконтактно плащане с телефон

  За мен ползата от физическите карти на дигиталните банки (да имам няколко) е във възможността в чужбина да мога да тегля кеш без такса. Светът не е само Европа и кешът някъде няма алтернативи. А по темата - допълнително удобство е безконтактното плащане с телефон/часовник - последното особено на...

Горе