Търговия с брандирани аксесоари (лога на коли, филми... )

От: Търговия с брандирани аксесоари (лога на коли, филми... )

Не си троши парите за консултации. Всички тези чашки, тениски и какво ли не по морето които се продават патенти лицензи и какво ли не... нямат :)
Но явно така се размиват нещата че никой никуму не прави проблеми. При мен лично са поръчвали тонове такива неща. Мен не ми пука дали поръчителят има права. Не съм длъжен да му ги търся. Но явно и на тях не им дреме :)
 
От: Търговия с брандирани аксесоари (лога на коли, филми... )

Благодаря ти колега, отговори ми точно това, което ме интересуваше. Естествено ще си направя труда да звънна, но казуса ми е много подобен на твоя и силно се надявам да получа същия отговор.

Понеже питаш за рекламна агенция дали нарушава закони. Понеже работя в такава ще ти кажа наш случай. Преди месец клиентка искаше да и изработим лога на Адидас, Nike и други спортни марки за витрина на магазин. Позвъних в патентно ведомство, обясних им ситуацията и ми казаха, че ние като изпълнител(печатаме логата и ги поставяме) не нарушаваме закона. Ако има някакви оплаквания за неспазване на търговска марка, негативите са за магазина, т.к. той ни ги е поръчал и ползва логата на витрината си.
В случая, със заведенията, не мисля,че някой би се заял заради ползвано лого, все пак продаваш неговия продукт и търговския представител е на ясно. Отделно някой фирми(производители на алкохол и безалкохолно) сами плащат изработката на менютата на заведението.
Но както, вече няколко човека те съветват, звънни в патентно ведомство и питай, конкретно за твоя казус.
 

Горе