Реклама

Показване на резултати 1 до 19 от 19
 1. #1
  Senior Member
  Регистрация
  Apr 2008
  Мнения
  176
  Rep Power
  17

  Начално Авторско право на електронна книга

  Здравейте, имам нужда от вашият съвет. Предстои ми да пусна електронна книга със свободен достъп за сваляне. Интересува ме как стои въпроса с авторското право, искам да се защитя, за да не може някой след като публикувам книгата в интернет пространството да я издаде на хартиен носител.

  Трябва ли някъде да регистрирам книгата, за да я защитя с авторско право и как да взема ISBN номер, след като няма да я отпечатам?

 2. #2
  Hustla

  Регистрация
  Jul 2007
  Локация
  Слънчевата система
  Мнения
  6,750
  Rep Power
  304

  Начално От: Авторско право на електронна книга

  Няма нужда да я регистрираш никъде. Авторското право възниква в момента на създаването на произведението.* Достатъчно е да напишеш на видно място в книгата, под какъв лиценз може да се разпространява и кой е автора.

  От тук може да си избереш лиценз:
  http://creativecommons.org/choose/


  Препоръчвам ти този лиценз:
  http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/

  Според този лиценз читателите:
  - Могат да го четат без да плащат.
  - Могат да разпространяват произведението само с нетърговска цел (т.е. безплатно) и който иска да печели (да издава на хартия) ще трябва допълнително да се договори с автора.
  - Длъжни са да кажат кой е автора (тъй като автора си го пише няма нужда да правят нещо допълнително).
  - Не могат да правят промени в произведението (ако искаш може да избереш друг лиценз, при който промените са разрешени - разбира се като задължително се споменава, че това е променена версия).

  Ако не обичаш дългите лицензи може просто да напишеш на видно място в книгата (обикновено на първата страница след корицата) "Авторско право © Иван Иванов. Някои права запазени. Разрешава се разпространението на книгата, ако това е с нетърговска цел. За издаване на книгата на хартиен носител или продажба на електронни копия на книгата трябва да имате договор с автора.".

  За ISBN може да ползваш услугите на е-Книги. Може да ползваш техния сайт за да разпространяваш книгата си (безплатно и срещу заплащане). Възможно е книгата да се разпространява безплатно чрез техния сайт (за което ти не дължиш пари), но въпреки това книгата да има цена и който желае ще може да плати тази цена, въпреки че не е длъжен (а даже и да я плати няколко пъти, ако книгата много му е харесала). От платената сума ти ще получиш 70% (останалите пари отиват за собственика на сайта и неговите афилиейти - т.е. тези, които рекламират сайта).

  * Има слухове, че щели да въведат бюрократични пречки пред авторите - щели да ги карат да се борят с европейската бюрокрация след написване на всяка книга за да придобият права над собствената си книга.
  Последно променено от happyslacker : 04-02-11 в 12:36
  Всичките ми писания във форума са художествена измислица и ги четете на свой риск и за своя сметка. Не давам никаква гаранция, че четенето е безопасно за психичното ви здраве. Не давам гаранция за верността на написаното, което може даже да не съвпада с моето мнение или да не съм го писал аз. Това не са нито счетоводни съвети, нито правни съвети. Всякаква прилика с действителни лица, събития и империи на злото са напълно случайни.

  Защо след като данъкът върху печалбата в България е само 10% има много търговци, продаващи без да плащат данъци?

 3. #3
  Young Playa Аватара на naix
  Регистрация
  Mar 2010
  Локация
  ТКЗС-то
  Мнения
  413
  Rep Power
  19

  Начално От: Авторско право на електронна книга

  Ами ако Георги Иванов вземе книгата на Иван Иванов,промени само една буква или заглавието в цялото съдържание и предяви* авторски права над тази книга какво правиме тогава?Как Иван Ианов ще се защити от Георги Иванов?
  Търся лекарство против мързел.Предложения приемам само от потребители с положителна репутация.

 4. #4
  Playa
  Аватара на Brad
  Регистрация
  Jan 2009
  Локация
  London
  Мнения
  772
  Rep Power
  41

  Начално От: Авторско право на електронна книга

  А ако някой купи електронна книга и после я качи в Замунда, как ще се защити?

 5. #5
  Playa Pimp Аватара на ThinkFast
  Регистрация
  Sep 2008
  Локация
  Езерото
  Мнения
  2,056
  Rep Power
  37

  Начално От: Авторско право на електронна книга

  Цитат Първоначално написано от Brad Разгледай мнение
  А ако някой купи електронна книга и после я качи в Замунда, как ще се защити?
  Е нали автора я дава безплатно? Какъв е проблема и в Замунда да я има? Тревожи го, възможността някой да я разпечата и да иска пари за нея.
  Krachma.com - Първата Виртуална kry4ma[/url] | kry4ma
  Не ми пращайте повече лични за обмяна на пари с пейпал или ипей. Нямам акаунт в нито една от двете системи и не искам да имам. Дори и да имам това по никакъв начин не ме класифицира като чейндж бюро!

 6. #6
  Senior Playa
  Аватара на BRAIN_PAIN
  Регистрация
  Mar 2007
  Локация
  Бургас / Русе, България
  Мнения
  1,150
  Rep Power
  76

  Начално От: Авторско право на електронна книга

  Има една цака за доказване на авторски права, която не е много скъпа, но пък може да бъде много ефективна

  Когато напишете книгата, качвате я на диск, флашка или друго, запечавате го в писмо и го пращате по български пощи до... себе си

  Когато получите собственото си писмо, не го отваряте, прибирате го някъде на сигурно място. Върху самият плик има дата на клеймото и печат на български пощи, нали така. Печатът на български пощи е печат на дръжавна институция, той е абсолютен.

  Ако се стигне до съд за авторски права върху електронната книга, точно тогава изваждате неотваряния плик с печата на български пощи и датата на клеймото. Тогава доказвате, че вие сте първият написал книгата и държите правата върху нея, след като другият претендиращ за тях е посочил друга дата на създаване, различна или по-късна от тази, на която сте пратили писмото с оригиналният файл на книгата Този метод го бях чел по друг повод - за авторски права върху лого на фирма, но не виждам защо да не може да се приложи и за всичко останало

  Ако бъркам някъде в описването на метода, поправете ме

  А и освен това всеки файл може да съдържа в себе си информация за автора, дата на създаване и друго. Тази информация може да се заключи в самият файл на е-книгата така, че да не може да се променя. За това се използва най-често .pdf формат, защото той позволява това.
  Последно променено от BRAIN_PAIN : 04-02-11 в 13:25
  Тунинг части и аксесоари от Nastauto.com | Рецепти за всеки. Готви бързо и лесно. Изпрати ни твоя рецепта
  Поздрави,
  Пламен Иванов

 7. #7
  Hustla

  Регистрация
  Jul 2007
  Локация
  Слънчевата система
  Мнения
  6,750
  Rep Power
  304

  Начално От: Авторско право на електронна книга

  Цитат Първоначално написано от BRAIN_PAIN Разгледай мнение
  Има една цака за доказване на авторски права, която не е много скъпа, но пък може да бъде много ефективна

  Когато напишете книгата, качвате я на диск, флашка или друго, запечавате го в писмо и го пращате по български пощи до... себе си
  Това го даваха в един американски филм. Не знам в България дали този метод работи. Най-вероятно не.

  Има един начин да се защитиш - удостоверение за време.

  Заявяване на авторство върху свободно съдържание чрез удостоверение за време

  Обаче това удостоверение не е много съвместимо с българското законодателство. Според българските закони авторското право може да се докаже само със свидетели, които да го потвърдят. Обаче е възможно да се направи и техническа експертиза на удостоверението за време и свидетели да бъдат технически лица, които да декларират тяхното мнение по въпроса (дали удостоверението за време е валидно).

  Проблемът с доказването на авторското право е един и същ, независимо дали книгата е издадена на хартия или не. И в двата случая доказването става със свидетели - намираш свидетели, които да декларират, че ти си автор на книгата.

  За всеки случай може да направиш разпечатка на хеш сумите на книгата и удостоверението за време и със свидетели да отидете при нотариус и нотариуса да напише дата върху копие от разпечатката и да си удари печата. Копие от документа остава при нотариуса. По този начин хем имаш свидетели, хем удостоверението по време може да се подложи на техническа експертиза и да се докаже, че е валидно. Ролята на нотариуса е само да потвърди, че свидетелите, които са се подписали на документа действително са го направили и датата на която това се е случило.

  По абсолютно същия начин може да стане доказването на авторски права върху книги, които са издадени на хартия - чрез свидетели.

  Тъй като измамникът не разполага с удостоверение за време и нотариално заверена разпечатка на хеш сумите с по-предна дата, не може да докаже, че той е носителя на авторското право.

  Много е важно това да се направи преди да разпространиш произведението, защото ако някой желае да те обере може да те изпревари.

  Разбира се може вместо хеш сумите да разпечаташ целите файлове, но няма да ти излезе никак евтино, защото нотариуса взима пари за всяка страница.

  Цитат Първоначално написано от Веселин Колев
  За какво служи издаденото удостоверение за време и каква документна стойност има то? Удостоверението за време служи само и единствено като свидетелство, че към момента от време, отбелязан в него, на заявителя е бил известен хеш с някаква стойност, описана в удостоверението. Самият удостоверител на време по право не е виждал съдържанието, от което е изчислен хеша. Предполага се, че той е изчислен от заявителя, но ако следва да бъдем детайлни, би следвало да споменем, че това не е задължително, защото е възможно друго лице да е съобщило хеша на заявителя и последния да го е вложил в заявката изпратена до удостоверителя. Възможно е дори заявителя да е измислил някакво N-битово число, което да съответства като разред на резултата от използването на някоя от стандартните хеш функции и да го е заявил, кото значи, че дори не е нужно на числото, представляващо хеша, да съответства някакво съдържание. Последното обаче не носи никаква практическа стойност.
  Цитат Първоначално написано от Веселин Колев
  Това, че някой е заявил хеш на съдържание за влагане в удостоверение за време, все още не доказва неговото авторство върху съдържанието. На практика удостоверението за време не е документ за авторство или собственост върху съдържанието, а и няма целта да направи това. Когато удостоверенията за време се използват за установяване на авторство, те удостоверяват не самото съдържание, а стойността на електронния подпис върху него. Идеята е следната. Заявителят извършва електронен подпис върху съдържанието (все едно дали електронният подпис ще е вложен или отделен от съдържанието). След това изчислява хеша на съдържанието с електронния подпис и именно него подлага на удостоверяване по време. В този случай удостоверяването за време указва, че преди някаква дата, час, минути, секунди е съществувал електронен подпис върху съдържанието. Ако никой не успее да представи електронен подпис върху съдържанието с по-задна дата и няма други документи за авторство, то заявителя следва да се счита за автор на съдържанието.
  Това не е правен съвет! Четете на свой риск!
  Последно променено от happyslacker : 04-02-11 в 14:25
  Всичките ми писания във форума са художествена измислица и ги четете на свой риск и за своя сметка. Не давам никаква гаранция, че четенето е безопасно за психичното ви здраве. Не давам гаранция за верността на написаното, което може даже да не съвпада с моето мнение или да не съм го писал аз. Това не са нито счетоводни съвети, нито правни съвети. Всякаква прилика с действителни лица, събития и империи на злото са напълно случайни.

  Защо след като данъкът върху печалбата в България е само 10% има много търговци, продаващи без да плащат данъци?

 8. #8
  Hustla

  Регистрация
  Jul 2007
  Локация
  Слънчевата система
  Мнения
  6,750
  Rep Power
  304

  Начално От: Авторско право на електронна книга

  Ако обаче някой измамник намери повече свидетели (които да свидетелстват, че е автор) допускам, че е възможно съдът да отсъди в негова полза и истинският автор да лежи в затвора за измама!

  Препоръчвам да се консултирате с адвокат преди да следвате съветите ми! Аз не мога да ви гарантирам нищо (напр. че няма да влезете в затвора вместо истинския измамник).
  Всичките ми писания във форума са художествена измислица и ги четете на свой риск и за своя сметка. Не давам никаква гаранция, че четенето е безопасно за психичното ви здраве. Не давам гаранция за верността на написаното, което може даже да не съвпада с моето мнение или да не съм го писал аз. Това не са нито счетоводни съвети, нито правни съвети. Всякаква прилика с действителни лица, събития и империи на злото са напълно случайни.

  Защо след като данъкът върху печалбата в България е само 10% има много търговци, продаващи без да плащат данъци?

 9. #9
  Playa
  Аватара на Brad
  Регистрация
  Jan 2009
  Локация
  London
  Мнения
  772
  Rep Power
  41

  Начално От: Авторско право на електронна книга

  Цитат Първоначално написано от ThinkFast Разгледай мнение
  Е нали автора я дава безплатно? Какъв е проблема и в Замунда да я има? Тревожи го, възможността някой да я разпечата и да иска пари за нея.
  Прав си, но задох още едно принципно положение, въпрекси че явно не се изразих правилно.

 10. #10
  Hustla

  Регистрация
  Jul 2007
  Локация
  Слънчевата система
  Мнения
  6,750
  Rep Power
  304

  Начално От: Авторско право на електронна книга

  Не можете да си защитите произведенията от копиране. Каквито и защити да правите няма как да стане. Нали, който го купи трябва да го види/чуе? Нищо не пречи вместо очите на гледащия да се сложи камера и вместо ушите на слушащия да се сложат микрофони. Така произведението ще бъде записано на носител, от който вече лесно може да се разпространи.

  Но бихте могли да опитате да се предпазите от плагиатстване (някой да обяви, че това е негово произведение) чрез свидетели, нотариус, електронни подписи и удостоверение за време. Дали действа наистина - не мога да кажа. Може за по-голяма сигурност няколко свидетеля да подпишат с електронния си подпис и подпис върху хартия, че на еди коя си дата са свидетели как авторът заявява своето авторство.

  Може да раздадете няколко хартиени копия от книгата на свидетели, които после да кажат на коя дата им е дадена книгата.

  На мен не ми е известно обаче някой да се е опитал да си сложи името върху чуждо произведение.
  Последно променено от happyslacker : 04-02-11 в 14:39
  Всичките ми писания във форума са художествена измислица и ги четете на свой риск и за своя сметка. Не давам никаква гаранция, че четенето е безопасно за психичното ви здраве. Не давам гаранция за верността на написаното, което може даже да не съвпада с моето мнение или да не съм го писал аз. Това не са нито счетоводни съвети, нито правни съвети. Всякаква прилика с действителни лица, събития и империи на злото са напълно случайни.

  Защо след като данъкът върху печалбата в България е само 10% има много търговци, продаващи без да плащат данъци?

 11. #11
  Senior Member
  Регистрация
  Apr 2008
  Мнения
  176
  Rep Power
  17

  Начално От: Авторско право на електронна книга

  Благодаря ви на всички за отговорите!

  Искам само да ви попитам още нещо, ISBN може ли да се издаде на електрона книга и знаете ли къде мога да направя заявка за ISBN ?

 12. #12
  Hustla

  Регистрация
  Jan 2008
  Мнения
  5,204
  Rep Power
  369

  Начално От: Авторско право на електронна книга

  Бря, я аз да пусна малко офтопик - кво е тва индигота бе авторе? http://indigota.com/ - !? Кви са тия деца индиго разясни, че ми стана интересно пък във форума не намирам конкретно кво е туй животнУ

 13. #13

  Начално От: Авторско право на електронна книга

  Отдавна не съм имал възможност за директен линк по темата, ще го направя с кеф - http://www.ezitura.com/zodiak/viewtopic.php?f=52&t=135

 14. #14
  Hustla

  Регистрация
  Jul 2007
  Локация
  Слънчевата система
  Мнения
  6,750
  Rep Power
  304

  Начално От: Авторско право на електронна книга

  Цитат Първоначално написано от nutrim Разгледай мнение
  Искам само да ви попитам още нещо, ISBN може ли да се издаде на електрона книга и знаете ли къде мога да направя заявка за ISBN ?
  Не знам технически как става получаването на такъв номер, но знам къде да си платиш за да получиш такъв - е-Книги:

  Издателска тарифа на е-Книги

  1. Редакция на български текст: 1,20 лв. на 1800 знака
  2. Корекция на текст: 0,80 лв. на 1800 знака
  3. Превод от чужд език: 8 лв. на 1800 знака
  4. Редактиране на превод от чужд език: 1,20 лв. на 1800 знака
  5. Превод на чужд език: 15 лв. на 1800 знака
  6. Редактиране на превод на чужд език: 5,00 лв. на 1800 знака
  7. Страниране на текст: 0,70 лв.на форматирана страница
  8. Художествено оформление на корица: 70 лв.
  9. Подготовка за електронна публикация на заглавие или брой от издание:
  до 10 заглавия - 50 лв. на заглавие
  от 10 до 50 заглавия - 40 лв. на заглавие
  над 50 заглавия - 30 лв. на заглавие
  10. ISBN – 10 лв.
  Не знам дали искат да си купиш и допълнителни услуги когато си купуваш ISBN - трябва да ги питаш.

  А относно "индиговите деца" - като видите "астрология", "аура" и други подобни думи трябва да ви светне червената лампичка...

  Ако книгата, която искаш да разпространяваш е в областта на астрологията (или друга лъженаука) предполагам, че няма да качат книгата на сайта си (за да не си развалят имиджа - сега там има научни книги, научно-популярни, научна фантастика, фентъзи и друга художествена литература).
  Последно променено от happyslacker : 05-02-11 в 15:53
  Всичките ми писания във форума са художествена измислица и ги четете на свой риск и за своя сметка. Не давам никаква гаранция, че четенето е безопасно за психичното ви здраве. Не давам гаранция за верността на написаното, което може даже да не съвпада с моето мнение или да не съм го писал аз. Това не са нито счетоводни съвети, нито правни съвети. Всякаква прилика с действителни лица, събития и империи на злото са напълно случайни.

  Защо след като данъкът върху печалбата в България е само 10% има много търговци, продаващи без да плащат данъци?

 15. #15
  Hustla

  Регистрация
  Jan 2008
  Мнения
  5,204
  Rep Power
  369

  Начално От: Авторско право на електронна книга

  Цитат Първоначално написано от strana Разгледай мнение
  Отдавна не съм имал възможност за директен линк по темата, ще го направя с кеф - http://www.ezitura.com/zodiak/viewtopic.php?f=52&t=135
  АМи то целия форум от bg-mamma е там ,нормално да са толкова зле

 16. #16
  Junior Member
  Регистрация
  Nov 2008
  Локация
  Бугутиеву
  Мнения
  23
  Rep Power
  0

  Начално От: Авторско право на електронна книга

  Ето две три вметки относно доказването на авторското право:
  ако все пак авторът реши да получи официален документ за авторските си права, тъй като му се налага да ги докаже в съда по един категоричен и безспорен начин, той не може да се обърне към Министерството на културата или оторизиран от него организация или длъжностно лице. Затова пък има опция да се обърне към нотариус, който в охранителното производство по установяване на факти в хипотезата на чл.593-594 ГПК(нов) да състави констативен протокол, в който да отбележи датата и съдържанието на предадените му за съхранение документи, предмети и книжа, които обективират авторски права, както и лицето(автора), което предава тези документи за съхранение. Нотариалното удостоверяване на дата, съдържанието и физическото лице титуляр на авторските правомощия, ще е достатъчна формална индиция за доказване на обстоятелствата, визирани в чл.6 ЗАПСП.
  В контекста на казаното, с оглед доказването на един авторскоправен иск, ищецът автор следва да използва всички допустими доказателствени средства, предвидени в ГПК. Това са частните свидетелстващи документи, свидетелски показания, експертиза на вещи лица и по мое мнение процесуалния способ оглед.
  Частни свидетелстващи документи, които могат да бъдат използвани при доказване на авторскоправни спорове. Законната доказателствена сила на частните документи е визирана в чл180 ГПК(нов). Доказателственото значение на тези документи се изразява във факта, че текстът им се смята за изявление на лицето, което ги е подписало. Частните документи, които се използват за доказване на авторскоправните искове са различните видове авторскоправни договори, приемо-предавателни протоколи, в които е отразено приемането и предаването на дадено произведение, декларации, кореспонденция между страните, касаеща авторски права. Частни документи са и удостоверенията, които се издават от някои организации за колективно управление на авторски права. Тези удостоверения отразяват възникването на членственото правоотношение между съответната организация и автора, като обикновено е посочена датата, на която става това и какъв е обекта на авторското право, който се предоставя за управление и кой е неговия автор. Много често в практиката тези удостоверения се използват като писмено доказателство за авторството и възникването на дадено произведение, но коректно е да се каже, че все пак спрямо тях може да бъде открито производство по оспорване на съдържанието на частен свидетелстващ документ в хипотезата на чл.193 ГПК(нов). Тежестта за доказване неистинността на документа пада върху страната, която го оспорва. Когато обаче се оспорва истинността на частен документ, който не носи подписа на страната, която го оспорва, тежестта за доказване на истинността пада върху страната, която го е представила – чл.193, ал.3 ГПК.
  Свидетелски показания в авторскоправните спорове. С цел да обоснове възникването на авторското право като дата, неговото разпространение и нарушаване на редица авторски правомощия, както и самото титулярство на авторското право, авторът има право да ангажира в гражданския процес гласни доказателства. Процесуалният способ за това е ангажиране на свидетелски показания в хипотезата на чл.163-173 ГПК(нов). Свидетелски показания се допускат и когато страната се домогва да докаже, че изразеното в документ съгласие е привидно, и то ако в делото има писмени доказателства, изходящи от другата страна или удостоверяващи нейни изявления пред държавен орган, които правят вероятно твърдението и, че съгласието е привидно – чл.165, ал.2 ГПК(нов). Какво имам предвид. Често, във връзка с Постановление №87 на Министерския съвет от 16 април 1996г. за контрола върху използването на обекти на авторското право и сродните му права, лицензиране на производителите на компактдискове и на производителите на матрици(стампери) за производството на компактдискове, в Министерството на културата постъпват декларации по образец на основание чл.4 от същото постановление, на базата на което дадена фирма, производител на компактдискове, декларира привидно, че е получила право на разпространение от определен автор, чиито авторски правомощия ще бъдат материализирани, чрез определена сделка. Именно позовавайки се на нормата на чл.165, ал.2 ГПК и така подадената декларация с невярно съдържание изходяща от ответната страна, авторът ищец може да докаже в един висящ процес недействителността на изразеното в документа съгласие.
  Експертиза на вещи лица: Основен способ за доказване на авторскоправните искове е и ангажирането на съдебна експертиза от вещо лице, със специални знания в областта на конкретна сфера на науката и изкуството, занаятите и други(чл.195, ал.1 ГПК). Нуждата от такава експертиза е определена от факта, съдът да получи по-обективна и всестранна представа за фактическата обстановка по делото, на базата на една оценка от вещо лице професионалист в тясна област на изкуството и науката, което да се запознае и даде становище по ангажираните във връзка с делото писмени и веществени доказателства. Естествено съдът не е длъжен да възприема заключението на вещото лице, а го обсъжда в мотивите на решението си в контекста на общия смисъл, към който го насочват ангажираните по делото доказателства – чл.202 ГПК(нов). Именно тази пълна оценка на доказателствения материал, могат да доведат до обоснован фактически, а от там и правен извод у съда за основателността на исковата претенция, наличието на авторство и неговото възникване, както и дали са нарушени и как дадени авторскоправни правомощия.
  Оглед. Друг начин авторът сам да защити и установи документално възникването на авторските си права, е да сложи произведението си в пощенски плик и да го изпрати с препоръчана поща до самия себе си, което ще удостовери в един бъдещ процес не само съдържанието на плика, когато той бъде разпечатан пред съда в хипотезата на оглед по чл.204 ГПК(нов), но и датата на подаване. Това е един добър практически метод за удостоверяване както на датата на създаване на произведението(ако хипотетично приемем, че тя е идентична с изпращането на писмото), така и на авторството на същото, тъй като името и адреса на автора са изписани на плика и не само. Интересното е че пощенските клейма винаги са се ползвали със силата на официален свидетелстващ документ, презюмирайки съответните последици при доказване. Процедурата по чл.204 от ГПК е способ за събиране и проверка на доказателства, чрез назначаване на оглед на движими вещи, с участието на свидетели, като по този начин съдът може да достигне до обоснован фактически, а от там и правен извод, за съвкупността от събраните доказателства по делото и тяхната взаимна свързаност. Чрез оглед могат да бъдат ценени като доказателства видеоматериали, аудио записи, произведения на приложните и изящните изкуства, планове и скици, като поради спецификата на авторскоправните искове, намирам този процесуален способ за много подходящ, при оценката на доказателствения материал, депозиран по делото.

  Автор: адв.Костов

 17. #17

  Начално От: Авторско право на електронна книга

  Здравейте, бих искала компетентно мнение по следната тема:
  Каква е процедурата и изискванията(като например авторско право)за издаване във формат Аудио книга, на книги вече издадени и преведени (книжни и електронни). Благодаря ви предварително.

 18. #18
  Hustla

  Регистрация
  Jul 2007
  Локация
  Слънчевата система
  Мнения
  6,750
  Rep Power
  304

  Начално От: Авторско право на електронна книга

  Издирваш кой държи правата и се договаряш с него.
  Всичките ми писания във форума са художествена измислица и ги четете на свой риск и за своя сметка. Не давам никаква гаранция, че четенето е безопасно за психичното ви здраве. Не давам гаранция за верността на написаното, което може даже да не съвпада с моето мнение или да не съм го писал аз. Това не са нито счетоводни съвети, нито правни съвети. Всякаква прилика с действителни лица, събития и империи на злото са напълно случайни.

  Защо след като данъкът върху печалбата в България е само 10% има много търговци, продаващи без да плащат данъци?

 19. #19

  Начално От: Авторско право на електронна книга

  На всяка книга отделно ли? Ако имате идеи как по-организирано и ефективно да стане, пишете. Благодаря!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Подобни теми

 1. Електронна музика (:
  By zealot designs in forum Webmaster's Off Topic
  Отговори: 56
  Последно: 26-01-11, 11:02
 2. Пиша авторско съдържание
  By ADWORDSER in forum Архив
  Отговори: 1
  Последно: 29-11-10, 16:29
 3. Отговори: 4
  Последно: 25-10-10, 19:28
 4. Авторско право ?
  By 4ovkata in forum Проблогинг - ProBlogging
  Отговори: 11
  Последно: 20-06-10, 14:56
 5. Отговори: 14
  Последно: 30-05-08, 10:03