Нещо като CloudFlare, но да кешира и HTML код (включително .php, .html)

happyslacker

New Member
Реших да разгледам подробно възможностите на CloudFlare и се разочаровах, че не може да кешира файлове с разширение .php и .html.

Има ли подобна услуга, която да може да кешира такива файлове (с възможност да се задава кои адреси да не се кешират)?

Проблемът е, че повечето от страниците на сайтовете, които искам да се кешират, не променят съдържанието си. Но се генерират от PHP скриптове. При всяко посещение на потребител се товари сървъра ми да изпълнява PHP кода, после тези данни се препращат към сървъра на CloudFlare и от там към браузъра на потребителя. Така се товари излишно сървъра ми и може да се получи забавяне (директорът на CloudFlare казва, че се получавало забързване, защото данните минавали по по-бързи мрежи, но само в някои случаи е така, не винаги).


Which kind of file extensions does CloudFlare cache?

CloudFlare caches the following types of static content:

css
js
jpg
jpeg
gif
ico
png
bmp
pict
csv
doc
pdf
pls
ppt
tif
tiff
eps
swf
midi
mid
ttf
eot
woff
svg
svgz
webp
 
От: Нещо като CloudFlare, но да кешира и HTML код (включително .php, .html)

Сега видях, че този проблем може да се заобиколи чрез "Page Rules" и задаване на "Cache everything", но това води до увеличаване на броя Page Rules (трябва да се минава на платената версия).

Тук пише как става:
http://blog.cloudflare.com/cloudflares-free-cdn-and-you
 
От: Нещо като CloudFlare, но да кешира и HTML код (включително .php, .html)

Става въпрос за платформа от типа "темплейт на афилиейт програма". Те ги правят с PHP скриптове и един файл config.php, в който се пише affiliate ID и други неща. С цел да не се налага потребителят да пише по всички файлове, само редактира config.php. Иначе съдържанието е едно и също с изключение на количката за пазаруване и формата за контакт.

Не можах да подкарам кеширането на HTML код, в някои случаи ми дава грешка 404 като тествам с host-tracker.com. Предполагам е защото съм блокирал User agent "WordPress" (имам огромен брой посещения с такъв User Agent). И изглежда се кешират грешките...

Освен това PageRules работят много странно, струва ми се, че кеширането не работи ако задам *example.com/*, заработва само ако задам *example.com/*.php, а аз искам да кешира и .html и трябва да пиша още едно правило, при което надвишавам лимита от три правила.
 
От: Нещо като CloudFlare, но да кешира и HTML код (включително .php, .html)

Искам да се кешира съдържанието, което скриптовете връщат при User Agent = Mozilla, а не при User Agent = WordPress или някакъв друг блокиран бот. В конфигурацията на Apache имам един куп блокирани роботи и ще се кешира "Грешка 403" вместо каквото трябва.
 

Горе