БГ домейни, изземане, арбитражи на територията на страната

DonMakaveli

Well-Known Member
Здравейте, интересувам се ако регистрираш домейн с име, което в момента на регистрацията на домейна не е бил търговска марка или име на юридическо лице, има ли възможност конкурент да се сети, че му трябва този домейн.

Случая е следния : аз регистрирам домейн angelinka.bg , името на фирмата ми е ''Супер Марио'' ООД

Има друга фирма която се казва ''Здравей''ООД , но в сайта на въпросната фирма angelinka-bg.com е упоменато ,че се произвеждат продукти с търговска марка angelinka , но след проверка установих, че няма регистрирана така търговска марка.

Кажете ми, има ли опасност от арбитраж, имат ли основание да си искат това име, след като нито фирмата им се казва както моя домейн, нито името под което произвеждат продуктите си е запазена търговска марка?
 
От: БГ домейни, изземане, арбитражи на територията на страната

До колкото съм запознат за арбитраж трябва да имаш фирма регистрирана с името на домейна или търговска марка. В случая не виждам нито едното и не би трябвало да има проблем. Най- добре влез в register. bg и прочети условията за регистрация на .bg домейн с основание и ще ти се изяснят нещата на 100%
 
От: БГ домейни, изземане, арбитражи на територията на страната

Ако ти си конкурент и предлагаш сходни продукти angelinka-bg.com може да докаже, че въвеждаш в заблуждение потребителя и според общите условия на регистър.бг 5.4.2. Когато желаното ИНТЕРНЕТ ИМЕ може да доведе до объркване, РЕГИСТРАНТЪТ трябва да избере друго име. и въз основа на 9.5. Регистрацията се прекратява, когато РЕГИСТЪРЪТ установи, че РЕГИСТРАНТЪТ е регистрирал домейн с ИНТЕРНЕТ ИМЕ, при неспазване на условията от т.5.4.
при арбитраж регистър.бг може да уважат искането на заявителя на арбитража.

Тука по-опасното е ако angelinka-bg.com пуснат жалба в комисията за защита на конкуренцията. Ето и пример - http://www.cpc.bg/ViewResult.aspx?type=Article&id=3087
 

Горе