Банките и швейцарския франк се осраха

pepo_999

Well-Known Member
Банките и швейцарския франк се осраха - днес след махане на фиксирането на франка към еврото и въпреки отрицателните лихви в Швейцария в моменат франка скочи над 2 лева до 2.20 в различните банки. Този път се насраха и ще пострадат доста хора
 
От: Банките и швейцарския франк се осраха

Що бе франка няма таван от суиси централна банка, свободно конвертируем е - суисистата в от 11:30 днес станаха с 15% по-богати изразено чрез външният им курс и покупателна сила на вънишни стоки.
Всички с франкови кредити не искам ги мисля.
 
Какво е виновен франкът, по-скоро еврото е зле. Виж една графика CHF/USD за един месец на зад примерно.
 
От: Банките и швейцарския франк се осраха

Нали се сещаш че тиз с кредити във франкове като спрат да плащат ще скочат лихвите и на другите в лева и евро за да може банката да си лапа отнякъде парите
 
Ами тия с кредити в долари какво правят, тяхното положение да не е по-добро?
Но предполагам, че нито кредитите в долари са много, нито кредитите във франкове. А и все пак това не е първото движение на валутните курсове.
 
От: Банките и швейцарския франк се осраха

Едното ще повлече и другото и ще стане мазало, не се ли озаптят ще стане още по зле, и долара в момена тгуби от курса си към франка
 
От: Банките и швейцарския франк се осраха

Радвам се, че след тъпотията да изтегля кредит във франкове, успях да се измъкна от клопката му. Да, вярно че ми струваше скъпо да разбера, че кредит се тегли само в лева.
Но човек се учи докато е жив. Важното е да не прави една и съща глупост два пъти.
 
От: Банките и швейцарския франк се осраха

Да това е така. Винаги кредит се взема във валутата, в която печелиш.
 
От: Банките и швейцарския франк се осраха

Към момента не е станало нищо фатално което да обърне хората теглили кредити - Ако си теглил кредит и си плащал вноска 100лв на месец от другият месец ще плащаш 115 лв което не виждам как ще събори някой.

Да не говорим че тези дето са вземали във франкове са на по ниски лихви и като ударят чертата ще им излезе малко по скъпо от тези дето са взимали левове.

За затруднение може да се говори ако франка удари над 3лв - Реално банките ако са следвали правилата няма да дадат пари на хора дето 15% увеличение на вноската може да ги събори.
 

Горе