Бизнес с вендинг машини

Force

Active Member
Здравейте Колеги и честит 8-ми март на всички Колежки. В момента имам възможност да наема доста атрактивни места из летните ни курорти, но понеже нямам време да се занимавам сериозно с търговия и услуги, затова реших да купувам вендинг машини. Нямам фирма и не съм наясно точно за кои машини се изисква такава. Знам, че за кафе и снакс машините е задължително. Но как стои въпроса с другите продукти? Става въпрос за машините за топчета, татуировки, крановете за плюшени играчки, машините за презервативи, скрежините, пуканките, фрешовете и т.н. Последните изброени също са хранителни продукти, но не съм виждал такива с касов апарат. Ще съм Ви много благодарен, ако ме просветлите по въпроса. Приятен уикенд на всички!
 
От: Бизнес с вендинг машини

Вече няма нужда от касов апарат от началото на тази година, иначе за фирма, естествено че трябва да има юридическо лице...
 
От: Бизнес с вендинг машини

"Вече няма нужда от касов апарат от началото на тази година,"

Трябва, трябва.
 
От: Бизнес с вендинг машини

Тогава някой да ми обясни как да инсталирам касов апарат на пластмасова машина на топчета, който работи механично с тягата от пружината? Или към всяка седмица да вкарвам в касовия апарат по 100 продажби на стойност 1лв?

Като сложа на някакво оживено място такава машина, как ще ме открият? Ще конфискуват машината ли?
 
От: Бизнес с вендинг машини

"Тогава някой да ми обясни как да инсталирам касов апарат на пластмасова машина на топчета"

На тези машини не се поставя ФУВАС (трябва да имате обикновен касов апарат). В наредбата е указано на кои машини трябва задължително да се монтира ФУВАС.
 
От: Бизнес с вендинг машини

Според мен един път в седмицата или месеца когато презареждаш машината гледаш колко топченца си продал и чукаш общата сума на касовия апарат.
Доколкото знам ти трябва и лиценз за това.
 
От: Бизнес с вендинг машини

"Според мен един път в седмица когато презареждаш машината гледаш колко кафенца си продал и чукаш общата сума на касовия апарат."

Тцъ, на тези машини се поставя ФУВАС, а той автоматично си отчита всяка напитка при нейното взимане и няма нужда нищо да се чука допълнително на касов апарат.
 
От: Бизнес с вендинг машини

За какво ми трябва лиценз? За топчетата ли? Аз ги взимам от редовна фирма с фактура и доказан произход.
 
От: Бизнес с вендинг машини

Преди време поддържах една вендинг машина за кафе. Бяха и лепнали от общината едно съобщение, че няма лиценз и трябва да се закупи от еди си къде.
За останалите машинки не знам.. попитай в общината.
 

Горе