Блогът като източник на доход

user

Member
Google дава възможност на блогърите от Live Journal да изкарат пари

Потребителите на блоговата система Live Journal вече ще имат възможност да заработват пари от блоговете си. От Google обявиха, че вече всички регистрирани в програмата Google AdSense блогъри ще могат да поместват на своите страници рекламни банери. Обещана им е голяма част от приходите от реклами, но размерът не е още уточнен.

Новата услуга Your Journal - Your Money е преминала бета тестване и е достъпна във всички страни за собствениците на платени акаунти в Live Journal. От Google дават възможност на потребителите да поместят в блога си един или два банера, тематично свързани със съдържанието на текста. След като премине проверка от страна на Google, блогърът вече може да започне със заработването на пари. Освен това може да забрани показването на реклами, които счита за нежелателни.

Доколко новата услуга ще помогне на блогърите да забогатеят тепърва ще се разбере. Всичко ще зависи и от популярността на блога, и от стойността на поместените реклами, която се определя от рекламодателите. За момента най-скъпа излиза рекламата във финансовата и автомобилната сфера. Не трябва да се забравя и факта, че парите, които заработва блогъра няма да му принадлежат изцяло, защото по закон е задължен да начисли 13% данък върху прихода си.

статията е копирана от: [URL]http://computerworld.bg/27061_blogut_kato_iztochnik_na_dohod[/URL]
 
От: Блогът като източник на доход

Какви са тези глупости за 13% данък (в Русия май беше толкова - статията е превод от руски). Данъчната тежест може да е над 100%, ако лицето е самоосигуряващо се и не печели достатъчно за да си покрие осигуровките :)

Ако път печели достатъчно - данъчната тежест е около 50% от доходите (без да смятаме разходите за счетоводител и глоби).
 

Горе