Видео реклама има ли почва това в българия

despart

New Member
Здравеите започвам тази тема и ще се опитам да ви предстая няколко сайта които плащат на издатели за илъчване на видео реклами.

Нямам предвид зилъчавене на банер по време на клипчето и да чакате някои да кликне на него и да получите за това 1 цент или нещо от рода. Говоря за Pre-rol , Post -rol - излъчнаве на видео преди основния материал и след основния видео материал.
Eто демо за да разберете за ково говоря съжалявам че картиникет се получават толкова големи

Pre-rol Post-Roll


Системата която ще ви представя се нарича yume сайт на ситемата http://yume.com


Това е официалното представяне на самата фирма копирано от неината страница и преведено през гоогле

За нас

Yume е видео рекламна технология, която го прави лесен за издателите да печелят пари от техните видео съдържание и рекламодателите да достигнат аудитория в един мощен начин.

Jayant Kadambi и Ayyappan Sankaran основана Yume през 2004 година след като признава, че зараждащата се Секторът на високоскоростния интернет видео, че ще се нуждаят от силен модел "АД и технологична платформа за генериране на приходи. Осъзнавайки, че видеото е коренно различна от банери и текст, през 2007 г. Yume започна разтвор рекламни технологии, които могат правилно реализират, разпространява, движение и доклад на видео.

ACE, Yume на видео Мениджмънт "АД платформа, помага на издателите направи възможно най-много пари от своите видео инвентаризация, управление на колкото се може повече партньори синдикация, тъй като те избират и разширяване на всяка платформа - Интернет, сваляне, мобилни, и IPTV. Yume събира най-добрите във видео съдържание, което представлява над 500 премия издатели, включително MSN, NBC и Fox Новини. С повече от 1.0 милиарда видео потоци и 65 милиона уникални зрители, Yume обслужва над 25 милиона поточно видео реклами на ден.

Yume е частна компания подкрепени от Accel партньори, BV капитал, ДАГ Ventures, Khosla предприятия и Menlo предприятия. Yume е със седалище в Redwood City, Калифорния.


Какво мога да кажа аз за фирмата и моя опит с нея. Може би ставам банален но като заете моя сайт е със видео съдържание и затова за търсих такава фирма която да отговаря на моите изсквания и я намерих.
1. Преди да си подъдете кандидатурата за удобрение и да излъчвате техни реклами трябва да имате предвид следните неща
2. Процедурата е бавна отнема близо 2 седмици и нещо . Но след това си заслужава.
3 Едно от условията да ви одобрят е следното, много добър дизаин без никави грешки по него и размествания в сайта ви.
- Дори да имате грешка в страницата ви причинен от някои друг скрипт ще ви помолят да го оправите преди да престъпят към следващата процедура
- Не ги интересува колко посещения имате и на какъв език е сайта ви
- Сайта ви не трябва да е 18+ да има расова дискреминация и да няма насилие това са основните аспекти за да бъде приет саита
- Както вече казах дизаина трябва да е добър и без грешки не си мислете ще надраскъм няколко реда ще копна едно две клипчета от vbox и съм готов ще печеля не сатва така.
-Другото важно нещо което трябва да имате това е вашия хост да подържа видео а именно да подържа ffmpeg flvtool2 mencoder с една дума клипчетата да се възпроизвеждат на хоста ви, за съжаление не съм срещал тъкав хост в България с изключение на наетите сървари които са доста скъпи.
-По врем на регистрацията сайта им ще ви пита каво ще използвате като ситема и като плеар много внимателно отговаряите трябва да знаете каво провите, ако не знаете просто направет регистрация и пишете на съпорта за да продължите напред.


Тук е мястото да отбележа че сайта предлага две услуги едната услуга е да станет издател другата услуга е да ползвате техната ситема за видео и вие да си търсите рекламотодателите. Аз реших да стана издател.

След като направите и вградите програмния код които те ви дават първата ви работа е да се свържите със съпорта и да му предоставите тестов линк в които да се показва тестовите реклами тои ще ви одобри или ще ви посочи грешките и ще ви помоли да ги отстраните. Когато започните със един тестов линк само по него работете не го сменяите. След като тои остане доволен ще ви предаде към техния QA отдел за контрол на качеството отговор се получава за ден два. След това ще ви направят акаунт в които вие ще можете да влезнете и да видите това което ви е необходимо и да си настроите рекламите.


Няма да пиша за цени и начини на плащане защото всичко е индивидуално всеки избира най-подходящото си за себе си.
Все пак плаща се за излъчено видео а не за клик или за брои инперси, видеото трагва автоматично щом потребителя посети страницата ви.

Само ще допълня че yume.com е в челната 10 десятка на рекламните агнции занимаващи се с видео разпостранение в която гоогле не фигурира въобще
Ако имате въпроси питаите
 
Последно редактирано:

Горе