Въпрос за сайт

prophet

Active Member
Здравейте,

Мисля тези дни да си направя сайт, но има много неща, които не мога да разбера. За начало искам да е с безплатен хост и домейн, понеже, ако не потръгне на никъде, да не ме е яд, че съм си дал парите напразно. Та, въпросите ми са - Веднага ли след като направя сайта, ще мога да сложа реклами? А, ако никой не цъка на рекламите, няма друг начин за печелене, нали? Посетителите на сайта ще бъдат чужденци, самия сайт ще е на английски. Искам да е нещо като sportal , но само селекцията за бокс новини. Обаче, ако копирам от друг сайт самата новина, ще имам ли проблеми като цяло? И щом аудиторията ще са чужденци, как върви едно цъкване на реклама ( $ ) ? Не се дразнете, преди не съм имал личен сайт, и не са ми ясни повечето неща. Ще се радвам някой да сподели мнението си.
Поздрави!
 
Моят наистина скромен опит е с български сайтове, но сто процента кликовете от чужденци вървят много по-добре от българските. Особено, ако са кликове от разни англосаксонци (САЩ, Канада, Великобритания....). Естествено много зависи и в каква ниша си, читателите ти от какво се интересуват и съответно какви реклами им излизат. В която и тема на форума да погледнеш, хората казват "не се занимавайте с български сайтове, парите са в EN сайтовете". В повечето случаи, за да сложиш реклами се изискват някакви минимални посещения. Честно казано не си спомням как беше с адсенс-а, но одобряват бързо. За копирането и прочее, по-добре пренаписвай статиите. Ако нямаш време да ги пренаписваш, наеми някой човек да го прави, няма да ти излезе много скъпо. Ако все пак не почваш с голям начален капитал, но и нямаш време за пренаписване, праскай в някое от изреченията на копираната статия едно "цитиран от", "предаде еди кой си сайт" и тнт. В България поне така се прави :D Или направо източник с линк. Като цяло за EN сайтове това май си е пипкава работа. Ако някой ти каже "това е моя статия, сваляй я от сайта", не се двоуми, ами изпълнявай, защото не знаеш кой седи от другата страна и какви проблеми може да ти създаде. Като цяло има хляб, в това, което си намислил, но трябва да го направиш качествено и сериозно. Западните читатели са по-претенциозни и разбират повече от Ганьо Балкански, на който не му пука кви статии качваш, от какъв източник или хубав ли ти е дизайна на сайта....
PS Плати си за хост и домейн, защото иначе не изглежда сериозно и не прави добро впечатление. В днешно време излиза доста евтино.
PS2 Аз просто си изказвам мнението и не твърдя нищо със сигурност, защото не се занимавам с EN сайтове на този етап. Тук има наистина опитни и компетентни хора, които ще ти кажат как седят наистина нещата
 
Като цяло предпочитам всичко да е към българска аудитория, нищо, че парите са по-малко, но въпросът е, че имам една страничка, в която има почти 2К абонати, и сигурно от там ще дойде повечко трафик. Колкото до статиите, много вероятно е да си имам доста големи проблеми. Та, за това си мислех да е сайт с видео, снимки и да кажем цитати от по-големи имена, но не съм решил. Не ми се дава пари за хостинг, защото, ако не потръгне ще ме е яд, но ако тръгне сайта успешно, веднага го местя на платен с повече възможности. Също така приемам и идеи за друг тип сайт, различен от този. То днешно време всеки с adblock и не цъкат по реклами. Бях срещал едни реклами, където искаш - не искаш ги цъкаш, не ги знам как се наричат. Благодаря ти за дългия отговор.
 
Страница с 2К абонати, дори да е много добре поддържана няма да ти помогне кой знае колко. Основната/официалната страница на сайта ми е с 32К, но бях посъветван като за начало да си набавя още 200К. Е, за EN сайт ти трябва по-малко трафик, за да правиш пари, отколкото с бг. Ако можеш да си докараш над 5 хиляди души на ден, ще правиш достатъчно, че да събереш за още страници. Между другото не се насочвай само към рекламите. Това е най-лесният, но не единствен начин за печалба. Винаги съм си мислил, че най-добре човек да продава собствен продукт/услуга. Е, със сайт тип "sportal" не знам точно какъв собствен продукт можеш да предлагаш, но по принцип....

Спомням си, че Форбс и други големи EN сайтове не можеше да се влиза в тях, ако не си изключиш адблокъра. Това е добра опция, но предполагам първо трябва да си доказал на хората, че ще получат качествен кънтент от твоя сайт. Иначе кой ще си маха адблокъра, ако не знае дали си струва.

Иначе за благодарностите, няма защо! Аз също имам да уча още много и се радвам като малко дете, когато получа и 2-3 изречения отговор.
 
Не се изразих правилно, то не е страница, а профил в Instagram, там всеки пост получава по 300 харесвания и видеата имат към 2-4 К гледания. Но не мога да бъда сигурен дали ще влизат в сайта... Иначе да, трябва да се докажеш с хубаво съдържание, и чак тогава това със спирането на Adblock-а . Иначе имаш ли информация, на ден, ако имаш по 500-1000 посещения, колко се плаща? То май не може да се кажем, понеже зависи кой ще цъка по рекламите... Интересно ми е как големите форуми печелят пари, при положение, че имат по 1-2 рекламни банера, и някои и това нямат... Та, за това питах дали има друг начин, освен рекламите.
 
С български сайт при 1000 посещения би трябвало да имаш печалба от 0,60 до 1,50 евро. С EN сайт това ще е в пъти повече. Има и много скъпи кликове, включително по 10-20-30 евро, но това са за определени ниши. Ако е фън сайт няма да са същите кликове като от сайт за недвижими имоти или юридически съвети. А хората освен от реклами печелят и от членски внос и още куп други неща.
 

Горе