chakmakovi
New Member
Здравейте колеги,
Планирам регистрация на американско LLC или Corp от България и искам да актуализирам информацията си, тъй като нещата с IRS се променят често. Целта ми е фирмата да оперира изцяло онлайн.
Интересува ме опитът на хората, които поддържат такива структури в момента, по следните въпроси:
Благодаря предварително!
Мисля че би било полезно и за други колеги, които проявяват интерес по тази теми.
Моля ако темата не е за тук, то да бъде преместена в правилният раздел. Благодаря предварително и моля да бъда извинен за евентуалната грешка(Ако е налична такава).
Планирам регистрация на американско LLC или Corp от България и искам да актуализирам информацията си, тъй като нещата с IRS се променят често. Целта ми е фирмата да оперира изцяло онлайн.
Интересува ме опитът на хората, които поддържат такива структури в момента, по следните въпроси:
- Регистрация: Използвате ли посредници (като Doola, Clemta, Firstbase, Atlas) или регистрирате директно през съответния щат (например Уайоминг или Делауеър) и наемате отделно Registered Agent?
- Форми 1120 и 5472: Тъй като LLC-то ще е собственост на чуждестранно лице, знам за задължителното подаване на Pro Forma 1120 и информативната 5472. Има ли някой, който ги попълва сам, или задължително ползвате американски счетоводител?
- Глоби: Глобата от $25,000 за пропуск е стряскаща. Имало ли е промени в изискванията за 2026 г., за които трябва да внимавам при описването на транзакциите?
- Подаване: Все още ли най-сигурният начин за изпращане от България е чрез факс към IRS?
- Банкиране: Към момента кои са най-стабилните варианти за бизнес сметка? Mercury и Relay все още ли са "the go-to" опции за български резиденти?
Благодаря предварително!
Мисля че би било полезно и за други колеги, които проявяват интерес по тази теми.
Моля ако темата не е за тук, то да бъде преместена в правилният раздел. Благодаря предварително и моля да бъда извинен за евентуалната грешка(Ако е налична такава).