Да направим нещо по въпроса с article rewriting-a?

Kirev

Active Member
Дано само не съм объркал мястото, но усъмня ли се, значи е тук.

Бърка ли Ви в джоба да плащате на някой, за да пренапише дадени статии, които възнамерявате да публикувате в блога си? Писнало ли Ви е да бъдете прецаквани от същите тези "пренаписвачи/редактори"? И... стига толкова рекламни глупости.

Понеже през последните два-три дни си губя времето в игра на покер, която не е особено доходоносна реших, че мога да правя нещо, което ако не доходоносно, то поне ще бъде полезно на хората.
Преди време се чудих дали не може да се направи нещо, което да "пренаписва" статиите. Примерно даденото "нещо" си има база данни с думи и фрази и ако при постнатия текст намери някоя от тях, да я заменя с друга, която е зададена предварително от администратор/потребители и т.н.
"Нещото" ще някакво поле, където ще се въвежда/пейства статията и след това ще заменя намерените думи и изрази с техни еквиваленти, синоними или както е най-добре в дадения случай.

Чудно ми е обаче дали ще успеем да създадем някаква база, която ще е от полза на всички. Не мисля услугата да е платена или разни такива неща, просто ще се ограничи до хората от Предприемач примерно, защото пак ще има "навалица" и няма да има особен ефект от пренаписването, когато примерно 5 човека я постнат пренаписана във сайтовете си?

Очаквам и Вашите мнения по въпроса.
 
От: Да направим нещо по въпроса с article rewriting-a?

Май за article spinner говориш...
 
От: Да направим нещо по въпроса с article rewriting-a?

С риск да разруша веруюто на много предприемачи, бих се обзаложил, че пренаписването на дописки е като създаване на успешно българско фолк-парче - върви на местна почва преди феновете му да чуят оригинала.

По-добре да се постне нормално - дублираното съдържание е далеч по-обективно от автоматичния преразказ дори и за ботовете, да не говорим за хората.
 
Последно редактирано:
От: Да направим нещо по въпроса с article rewriting-a?

Отпада! Ще измисля нещо друго, с което да си губя времето. Благодаря на отзовалите се :)
 
От: Да направим нещо по въпроса с article rewriting-a?

Защо не направиш един тулбар като този
Ако си заинтересуван пиши на лично или в скайпа да ти пратя линк, за да видиш какво представлява. Хубаво е, че има хора, които работят без да чакат облаги.:)
 
От: Да направим нещо по въпроса с article rewriting-a?

Абе Вие ме отказахте тука при първия ми опит, но аз съм си инат и след дълго време реших да започна да реализирам нещо такова. Единственото, което ме интересува е, дали ще има хора, които ще помагат с пълненето на базата данни с думи, фрази и т.н.(в зависимост как ще го реализирам). Защото ако няма мераклии(будали) като мен, то тогава цялата история се обезсмисля.
Също държа да отбележа, че дори и <?php не съм написал още по въпроса, но утре ще го захапя, пък когато свърша. Срокове няма да гоня, защото ще гледам да оптимизирам максимално код, заявки и т.н., за да работи както си му е реда.

ПП: Гледам, че потребител даде линк към онлайн решение за пренаписване на статии, но в него не виждам да фигурира български език, а ние точно това търсим.
 
От: Да направим нещо по въпроса с article rewriting-a?

Синоними на български език може да вземеш от проекта БГ Офис (обаче според слуховете по-нова версия на базата от данни се ползва на slovored.com или rechnik.chitanka.info, но изглежда не я публикуват за сега).
 
От: Да направим нещо по въпроса с article rewriting-a?

То може и от Google Translate да се вземат синонимите.
Примерно избираш дума "прохлада" -> coolness
После от coolness -> noun (прохлада; хладина; хладнокръвие)
Google имат някакъв API за GoogleTranslate. Едва ли ще е кой знае какво с един прост списък от думи да се извлекат синонимите от транслатора (всъщност от речниковата част на транлатора)
:)
 

Горе