Декларация за поверителност - във връзка с новите условия на AdSense

happyslacker

New Member
Това е примерна декларация за поверителност (Privacy Policy), която се налага да публикуваме за да удовлетворим желанието на Google да уведомяваме посетителите, че могат да събират информация чрез cookies и web beacons, която може да бъде използвана за показване на подходящи реклами: http://my-privacy-policy.blogspot.com/ (разбира се не давам никаква гаранция, че използвайки тази декларация за поверителност ще спазите условията - ползвате този текст на ваша отговорност).

От Google явно са решили да си вдигнат печалбата чрез тази PR акция (PR = Public Relations) - „Вижте ни - ние ползваме най-съвременни технологии за да показваме подходящи реклами на посетителите”.

В резултат на това ще се увеличат рекламодателите, конкуренцията между тях и в крайна сметка количеството гущери в банковите сметки на някои хора.

Други примерни декларации:
http://www.cyclelicio.us/2008/02/google-adsense-tos-change-publish-your.html
http://forums.digitalpoint.com/showthread.php?t=728011

Ще се радвам, ако споделите и Вашите декларации.
 
Не е небходимо на всички сайтове да качваш такава страница. Аз например качих страницата само на един сайт: http://my-privacy-policy.blogspot.com/

Но се налага на всички страници от всички сайтове, където има AdSense да сложиш връзка до декларацията за поверителност (или поне така си мисля).

Предполагам, че когато се увеличат рекламодателите в резултата на тази PR акция няма да имаш нищо против да получаваш повече пари :)
 
Колеги, получих следното съобщение от Google Adsense: "Не се използва сертифицирана платформа за управление на получаването на съгласие (CMP)"
Бихте ли помогнали какво точно да направя, за да използвам сертифицирана платформа и как да я интегрирам? Благодаря!
 

Горе