Директории за англоезични сайтове...

ekm

Member
Оптимизация на англоезични сайтове.

Здравейте,

Може ли да ми кажете списък с най-добрите директории за англоезични сайтове?
Също така, какво бихте ми препоръчали да направя, освен директориите, за покачване на англоезичен сайт в серп и пр ?

Благодаря предварително!
 
Последно редактирано:
добър списък http://www.addurl.nu/

Друго:

букмарк сайтове
блог коментари
артикъл директории
социални мрежи (поне фейса и туитър по един профил)
форумен маркетинг
беклинкове от където ти падне

м др ръчно ли ще набиваш директориите?
 
От: Директории за англоезични сайтове...

Благодаря за отговора.

Ами не ми се иска ръчно да добявам, но не знам какво да ползвам за автоматично добавяне в директории, някой знае ли?
 
От: Директории за англоезични сайтове...

Не се хаби много с тези директории ефекта от тях ще минимален, да не кажа никакъв. Предложенията на BullBlogger + сателитки е по-добрият вариант. За сателитките може да ползваш различните безплатни блог хостове, хубаво е да има по 4-5 уникални статии на тях. :)
 
От: Директории за англоезични сайтове...

Какво представляват сателитките, каква е тяхната роля в повишаването на позициите в гоогле?
Другият ми въпрос е от къде и как да си набавям баклинкове автоматично?
 
От: Директории за англоезични сайтове...

Какво представляват сателитките, каква е тяхната роля в повишаването на позициите в гоогле?

Сателитите служат за доста неща главно за линк и ако хванат малко трафик може да го прехвърлиш чрез линка към главният сайт. Като е добра направена сателитката и с някоя друга уникална статия не изглежда като спам и линка има по-голяма тежест отколкото този от директорията. Друго предимство е, че можеш да си пускаш линк откъдето искаш -от съдържанието от сайдбара.

Аз примерно имам сателитки към сайтове за хербалки, които освен линк чат-пат правят и по някоя друга продажба от банерите дето съм ги накачулил. Ако ти се чете за сателитки тука има още информация: SEO наръчник: Управление на сателитни сайтове!?
 
Последно редактирано:
директориите ако държиш на тях мога аз да ти добавя сайта в 500 директории, както обаче каза gangster директориите не са самата ефективност. по-скоро те са част от общия линк билдинг микс. всеки свой сайт го добавям в 500-600 директории, но определено не разчитам само на това.

сателитките - това е по-добрият начин за набавяне на беклинкове в дългосрочен план. използвай платформи, които дават възможност да поддържаш собствен блог (blogger. wordpress.com. gather, onsugar и т.н.) публикуваш статии в тях и линкваш към основния сайт. вече към тези сателити набавяш линкове по всякакви възможни начини, които не са за хора със слаби нерви и не се тачат много от гугъл. сателитите ти играят ролята освен на източници на беклинкове и на нещо като бушони - ако стане някоя магария гърми сателита

автоматично добавяне - не е самата ефективност по принцип, защото или добавяш от някаква генерирана плява или не линкваш от уникално съдържание. най-простият начин е да си ръгнеш рсс фийда навсякъде, където ще получиш беклинк. например в профил в туитър, храниш го през туитър фийд и имаш беклинк. тъпото е че дефакто през рсс-а пълниш туитъра с дупликейт контент и може дори да се получи обратен е фект - да се индексира първо туитър профила ти вместо основния сайт. аз лично не си падам много по автоматичното добавяне освен ако не тъпча съдържание от някой от сателитите и пак предпочитам или да го уникализирам автоматично или просто да набавям линкове през други източници
 

Горе