Заради НАП млад експерт си загуби работата в чужбина и НАП се гордее с това

happyslacker

New Member
Източник: account-bg.info: Служителите от НАП са наша гордост

Преразказ на случилото се, написан от мен:

Чуждестранна фирма наела работник (командировала го в чужбина), който имал задължения към НАП (като едноличен търговец), които били декларирани и изплатени, но без лихвите. Те не са го намерили на адреса, където е регистрацията на ЕТ и изпратили покана за плащане на работодателя му в чужбина с цел работодателят да му предаде поканата. Работодателят отзовал работника от командировката за да си плати лихвите, той ги платил, но въпреки това (според сайта на НАП) работодателят решил, че "безотговорното му поведението към плащането на данъци, е гаранция за некоректност към работодателя в бъдеще" и уволнил работника.

Обърнете внимание, че НАП се гордеят с това и са го написали на официалния си сайт. Най-абсурдното е, че така НАП са действали против своя интерес, защото няма да получават данъци върху приходите на вече бившия работник и, което е по-лошо - няма да получат данъци върху разходите на работника, които той ще направи в България вкл. и данъци върху същите тези пари, дължими от цялата верига търговци и производители в България, през които тези пари ще преминат (нали се сещате, че като се върне в България ще купува разни неща за себе си и за близките си и така НАП ще събира повече ДДС) тъй като няма как да правиш разходи, ако нямаш приходи. Очевидно е, че за НАП приходите от чужбина са по-ценни от приходите от страната - защото повече пари вкарани в държавата значи повече събрани данъци.

Ето как са отразили новината - очевидно много се гордеят с това, че работникът си е изгубил работата заради тях:
Млад експерт, нает от чуждестранна фирма с представителство в България, е уволнен, тъй като „забравил” да плати задълженията си към държавата. Според собствениците на дружеството имало опасност, след като българинът не е коректен към НАП, в бъдеще да прояви нелоялност и към работодателя си.

Варненецът бил командирован в Лондон, за да изпълни задача, която чуждестранните собственици му поставили. Преди да замине за Великобритания обаче, той платил само една част от задълженията си по ДДС като едноличен търговец, като пропуснал да погаси лихвите. Останали му за довнасяне 13 000 лв.

Тъй като не се намирал в страната, публичните изпълнители от Варна изпратили поканата за плащане на задълженията на работодателя му, за да му я връчи той. В официалния документ, данъчните предупредили фирмата, че ако служителят не плати доброволно, ще наложат запор върху трудовото му възнаграждение. Чуждите собственици веднага отзовали своя служител от командировката в Лондон, посъветвали го да плати своето задължение към НАП. След като се издължил до стотинка, чуждестранните собственици поискали да се разделят с некоректния към държавата служител, тъй като според тях, безотговорното му поведението към плащането на данъци, е гаранция за некоректност към работодателя в бъдеще.

А дали истинската причина за уволнението му е била тази или съвсем друга няма как да разберем.
 
Последно редактирано:
От: Заради НАП млад експерт си загуби работата в чужбина и НАП се гордее с това

Едно е факт, тия тук са бастуни. Това не ни требва голяма новина на официалния им сайт, за да го разберем. В случай, че още никой не е загрял - НАП не работи в интерес на народа. Това е може би най-паразитната организяция, която някога е съществъвала. Сега гледам, че много от Г адсенс минават към Ирландия, масово ги местят тук, за да може да вземат жълтите стотинки на адсенсърите. Ако това не е жалко не знам какво е. Не знам по какъв начин може да се стимулират хората да си крият приходите. НО нека става с финансови съветници, колкото по-малко им се плаща, толкова по-добре. Да се научат, че не може да се работи като тях. А за случая - какво да се коментира. За пореден път доказаха, че там работят олигофрени и педерунгели. Нека всеки от тях преживее това, което са причинили на работника, но с лихвите, както си му е реда. Хубавото е, че започне да им се връща, ще е многократно повече и ще се чудят от къде им е дошло.

Извод: гласувайте, винаги и много внимавайте за кого. тези бяха невежи и ще останат такива. политиката им е на опаки във всяко едно отношение. не трябва да се плаши народа, а да се стимулира, за да може всичко да е наред. но пожарникари и анимационни герои трудно могат да стигат до този извод.
 
От: Заради НАП млад експерт си загуби работата в чужбина и НАП се гордее с това

е тоя е имал бая задължения щом само лихвите са му 13 хиляди! не знам как стои въпросът с Ет, но ако беше оод да беше продал фирмата на някой "ром" за 100лв
 
От: Заради НАП млад експерт си загуби работата в чужбина и НАП се гордее с това

Кога ще им връчват на тея орден Стара планина, за изключителни заслуги към НАП? Такъв героизъм не може да остане така ненаграден. :lol:
 

Горе