Идея за скрипт/система

Kirev

Active Member
Здравейте съфорумци :)
Поради липсата на финансови средства и желанието ми за работа исках да се консултирам с Вас за следното нещо. Искам да напиша някакво скриптче или системка, която някой би закупил. В смисъл... нещо, което си струва. Не искам да се представям като PHP/MySQL гуру или нещо такова... просто се занимавам с посочените 2 езика и искам да се развивам :)
Работя в/у един проект, но само нощем, понеже работата не е за сам човек(изперква се), а колегата е онлайн след 22:00.
Говоря за нещо от рода на системка за сайт за обяви, новини... нещо такова.
Нека всеки дава предложенията си и цена срещу тях, която би заплатил при евентуалната им направа. Може също да опише и желаната функционалност да речем.

Моля се само да не съм объркал раздела, а и да не издразня някой с тази тема. Като един нов потребител се притеснявам да пускам нови теми, понеже не познавам "виртуалните" характери на потребителите и не знам как ще реагират, но... който не играе - не печели ;)
http://xn--80ai1b/
 
От: Идея за скрипт/система

Здравей! :)

Моят съвет, ако имаш желание да се занимаваш с уеб програмиране, е да изпълняваш поръчки на фирми, на които са им необходими специфични приложения - custom made web applications. Това е възможността да изкарваш пари, при това добри - ако си добър програмист, имаш достатъчно опит и си намериш съответните клиенти.

Иначе има много професионално направени системи, които отгоре на всичкото са безплатни и не знам колко хора ще си купят някаква система със слаби възможности. Т.е. за да се направи добра, гъвкава, качествена и универсална система са необходими много време и труд.

За да ме разбереш за какво говоря, можеш да си свалиш 2 системи, с които аз работих малко - Drupal и CMS Made Simple. Личното ми мнение е, че първата е някаква глупост, която не може да се ползва за нищо, а втората е много готина и много добре направена система.

Наистина е необходим много практически опит за да си добър Web програмист и както ще видиш, 2-та система се състои от около 2500 файла. Съмнявам се, че сам ще съумееш да направиш такова нещо и в кратко време. Затова се ориентирай към клиенти, на които е необходим някой да им направи приложения за специфичните им нужди.

Желая ти успех! :wink:
 
От: Идея за скрипт/система

Предполагам, че ще се търси нещо от типа "пари на автопилот" - т.е. система, която сама си пише съдържанието и се обновява :) И ако може да е безплатна - още повече ще се търси (но това не значи, че не може да печелиш от нея - например може да я направиш така, че да слага линкове към твои сайтове).

Виж например http://www.associate-o-matic.com/ - има безплатна версия и платена с повече функционалност. Голям зор е да се прави SEO на подобни сайтове, но е възможно (ако се сложи плъгин за уникално съдържание).

Може да предлагаш плъгини за тази система, които на автопилот осигуряват уникално съдържание. Плъгините трябва да са php файлове, които да бълват съдържанието на стандартния изход (в контролния панел на Associate-o-matic има място, където се пише кой php файл на кое място от страницата да се include-ва).

Аз си мислех да правя нещо такова, но ми се струва, че в повечето случаи ще е по-изгодно, ако си задържа кода за собствено ползване вместо да го продавам ;)
 
От: Идея за скрипт/система

Съгласен съм изцяло с мненията и на двама ви. Най-доброто нещо, което мога да направя и ще ми е от полза е едно портфолио :)

Благодаря Ви за вниманието.
 

Горе