Избор на ниша

Кое е ключовото нещо което ви кара да се спрете на дадена ниша

  • Маржовете на стоката

    Votes: 1 8.3%
  • Ниска конкуренция

    Votes: 4 33.3%
  • Личен бюджет

    Votes: 1 8.3%
  • Интереси - това от което разбирате

    Votes: 6 50.0%
  • Нещо друго

    Votes: 0 0.0%

  • Общо гласове
    12

CopyTheFunk

Active Member
Накратко искам да ви попитам как се спирате на дадена ниша за онлайн магазин. Тепърва започвам да се интересувам, да говоря с доставчици и т.н, но не мога да се спра на дадена ниша. Разбирам от техника, но там маржовете са ниски, а сектора доста пълен. Точно за това и реших да направя тази анкета
 
Точно това ме вълнува и мен от скоро и се ровя по форуми напред назад.
От прочетеното до сега точно сектор техника не е за предпочитане големи акули в играта но наистина големи.
Аз как виждам нещата, само казвам много съм начинаещ.
Ако ще си купувам стоката сам бих заложил на много тясна ниша но това при мен няма как да стане защото бачкам и търся нещо като допълнителен доход за това се ориентирах към дропшипинг. Точно какви стоки все още се колебая дали мода или домашни потреби но сякаш за домашни потреби има още място в тоя малък български пазар а за мода направо дето се казва кофата прилива от всякъде пълно е и сигурно конкуренцията е убийствена. Но както казах начинаещ съм и ще го мисля още.
 
Всички неща от изброените са важни. Също и канала, по който мислиш да продаваш. Например в Google Ads може да има огромна конкуренция, но във Facebook, или пък Emag, да няма такава конкуренция.

Също "техника" е много общо понятие. Има много продукти, които имат конкуренция, има и много, по които няма висока конкуренция. Твоята работа е да намериш правилното място, където да се позиционираш.
 

Горе