Инвестиция в домейни? Има ли смисъл? Въпрос от начинаещ

Sn0wBiZz

New Member
Здравейте,
като за начало - много далеч съм от онлайн бизнеса и имам някои въпроси, които ме вълнуват.
Най-вече са свързани с инвестиция в домейни. Гледам има няколко сайта, в които има аукциони за домейни, като най-голямо впечатление ми направи Sedo.com. Направи ми впечатление, че някои от домейните (откровено тъпи домени) достигат цени от по няколко стотин евро. След като влязох в тях видях, че няма сайт, а някакви реклами, т.е. според мен са неактивни.
Имам един списък със стотина свободни .ком домейни, които се чудя дали да не купя и след време да ги продам. Трябва ли да има трафик, за да има цена домейна или може и само според името му да се продаде на печалба? Има ли бъдеще в една такава инвестиция?
Някои да има отзиви от седо? Рових им из сайта, но като цяло са лаконични. Как става разплащането? Комисионните зверски ли са?
Имам няколко домейна, които бях взел преди време с идеята да направя няколко сайта и да ги развия, но все по-малко свободно време ми остава - WhatCarIDrive.com, AgroTradeCenter.com и AnotherCore.com - смятам с тях да тествам аукционите. Ако някой може да даде малко акъл - ще съм благодарен.

ПС - аз по принцип пазаря домейните си от суперхостинг - подходящо ли е според вас?

Поздрави
 

Горе