И аз да се оплача от GoDaddy

Welder

Active Member
Досега само слушах как хора се оплакват от Татенцето и да си призная малко се чудех какво пък толкова не им харесвате. Както се казва, всичко си има пръв път. Днес и аз се убедих в малоумния им сервиз. От доста време дебна един домейн. Преди два дена от GoDaddy ми го поаказаха, като свободен. Веднага го регнах и платих. Обаче домейна не се появи в акаунта ми. Изминаха 2 дена и днес гледам, че са ми върнали парите. Оказа се, че тези олигофрени са ми продали домейн, който не е свободен за регистрация. Загубиха ми времето, вероятно ще загубя и малка сума пари а е твърде възможно и да изпусна домейна ако се отдаде възможност за регистрация... Нямам думи просто... :cry:

може докато е мнинал процеса по регисрация при теб някой друг да го е взел - регистрацията става чак като натиснеш бутона за плащане... преди това нищо че е в количката не е запазен... погледни кой го взел откъде и сравни часове от фактурата...

аз така съм изпускал домейн за минути но ми се случвало само веднъж от над 150 домейна който съм притежавал - беше в травел нишата отлетя като стой та гледай...

От: И аз да се оплача от GoDaddy

Домейна не е регистриран от друг. Чакам го да дропне. Татенцето ми показа че вече е свободен, взеха кинтите а после се оказа, че все още не е пуснат за регистрация.
Ще използвам темата и да попитам нещо. Опитвам се да разбера какъв му е статуса на тоя домейн, но различните whois търсачни ми показват различни резултати. Регистратора, който е поддържал домейна досега ми показва че домейна е със статус Pending Delete. Други пък търсачки ми показват Redemption Period, трети пък въобще не ми показват статус. Коя whois търсачка е най- точна, как да разбера какъв му е реалния статус на домейна?

би трябвало тази на регистъра му където е бил регистриран в момента и гледай часовете и часовите зони също... може да пробваш да го вземеш с бекорер но зависи кой е регистъра и дали някоя автоматизирана система няма да те изпревари (бекордер през системата на сегашния му регистратор теоритично трябва да е най бърз)

някой ицаан апрувъд регистратори който имат по скъпи домейни от най евтините провайдъри например първо че пазят домейна цял месец без да вдигат цената (от години - още от преди да ги задължат да си удлъжат периодите преди няколко месеца) и освен това като изтече вместо да го пускат като изтичащ го подновяват за тяхна сметка за още една година и след като ти изтече срока за подновяване става свободен за регистрация в тяхната система само... другите домейн регистратори го дават зает и изпадат сделки от време на време (така е при directnic) но са $15 домейните

Въпросният домей е регистриран при eNom. Те използват за бекордер системата на NameJet. Там обаче минималния бид е 69$- твърде висока цена за този домейн. Реално домейна изтече преди почти 2 месеца а от 10 дни е със статус (според whois на регистратора) Pending Delete. До колкото разбрах от правилата на eNom, домейн който е със статус Pending Delete се трие и пуска за регистрация след 5 дни. Обаче както вече споменах, този домейн седи с този статус вече 10 дни. Още колко време ще виси с този статус?!

Последно редактирано:

Ако искаш пиши на лично да погледна. Имам опит с домейни. Няма да се опитвам да го взема, независимо колко е добър домейна.

Интересно ми кой е тоз домейн дет толкова го искаш, ако не проблем да го споделиш с мен?

Горе