И сега трябва ли да имам фирма, за да продавам по нета ?!

bioboy

New Member
Здравейте, всички! Нов съм, но прочетох тук там и се регистрирах, защото реших да продавам нещо си по интернет. Айде, да речем, плащанията ще ги наглася някакси, доставката ще я оправя, ама за това с блогърите дето трябва да плащат не ми стана ясно. Някой прави ли го изобщо и може ли да ме глоби някой?! Ако имам фирма по-лесно ли ръководя бизнес или само ще ме забави?! Сега трябва и законите да изучавам да не ме закопае някой. Идеята ми е да купувам от някой и да продавам стоката на дребно. Просто, но как стоят нещата от законова гледна точка?
 
От: И сега трябва ли да имам фирма, за да продавам по нета ?!

Специално за продуктов маркетинг ще ти е трудно без фирма... излагаш се иначе на голям риск.
 
От: И сега трябва ли да имам фирма, за да продавам по нета ?!

Всяка покупко продажба с цел печалба извършвана по занятие трябва да се осъществава под някаква правна форма. Най-общо казано чрез фирма.

Какво значи "по занятие" - пише в Търговския закон

Извършването на търговска дейност по занятие без юридическа регистрация на търговско дружество е абсолютно незаконно.

Та то тук няма варианти с фирма или без.

А на въпроса - по лесно ли ще ръководиш бизнеса или ще те забави - да знаеш, че правилото е "Да имаш фирма е скъпо удоволствие" - разбира се че ще те забави и ще ти пречи и ще ти е по скъпо (т.е. печалбата по-малка), но друг начин да работиш законно няма.

И да знаеш това с блогърите дето се беше вдигнал шум по едно време няма нищо общо с търговската дейност - там проблемът беше друг.
 

Горе