Какво е влиянието на размяната на линкове?

IvayloHristov

New Member
Здравейте,

Четох няколко статии за промяна на google алгоритъма, който намалява действието на размяната на линкове. Нещо от сорта, че се следи до 6-то ниво дали два сайта не са си разменили линкове.

Въпросите ми са:
1. Сайтовете с които има разменени линкове дали ще ми вредят вече или просто няма да ми носят ползи. Тоест има ли наказание за това.

2. Ако има две статии в рамките на моя сайт и тези две статии си разменят линкове, това дали се счита също за размяна на линкове и дали ще има полза или вреда.

Като цяло май ми е мътна цялата тази смяна в алгоритъма.

Благодаря за отговорите предварително.
 
От: Какво е влиянието на размяната на линкове?

Много е разтегливо. По принцип би трябвало да се водиш от принципа линковете, които разменяш, да са полезни за твоите юзери и да са в същата ниша. Ако прекалиш с размяната на линкове, може и да ти навреди. Препоръчвам ти интервютото с Мат Кътс (или както там му се чете името):

http://www.seomoz.org/blog/matt-cutts-translated-8-seo-tips-i-heard-him-tell-eric-enge
 
може ли линк към статиите особено към тази за 6 ниво защото това е много ;)

иначе линк ексчеиджа още работи макар и да няма същата тежест като преди.... какво имам предвид 2 уникални сайта а и б единият е индексиран (включително и пеиджа с линковете) другият не разменяме линкове между двата изчакваме известно време и воила и втория се индексира просто няма да стане като едно време да ти стане саита пр 5 само с размяна и директории....


в момента се наблюдава нещо много по кофти промяна в алгориатама ако сложиш еднопосочни линкове от един твои сайт към друг твои саит (от футръа саитуаид) има голяма вероятност да бъдеш обвинен в продаване на линкове и пр да бъде едитнат ръчно надолу има няколко такива случаи в последният месец ако бяха поставили разменени линкове щяха да имат по малка тежест но поне нямаше да бъдат обвинени от нищото че продават

http://www.webmasterbg.org/showpost.php?p=19209&postcount=19

google bitch slapping


НЯМА ПРОБЛЕМИ 2 статии да си разменят линкове виж википедиа даже е желателно безда се прекалява вики стил опримизация :)
 
Последно редактирано от модератор:

Горе