Какво е RSS Feed, Atom..

sm666

New Member
Първо здрасти на всички! Второ извинявам се за правописните грешки които ще допусна. :)
Така значи въпросът ми е следния:
Четох няколко поста във форума на тема "какво е RSS".
Та четох, четох и пак не разбрах що е то.Тук във форума както и в този блог който може би всички сте виждали betabloggerfordummies(.)blogspot(.)com , по средата в началото е пълен с тези RSS към "bloglines, google, atom, RSS, разни feed и bookmark. Разбрах единсвтено, че става въпрос за нещо като абонамент, но:
1. Къде (ако е наложително) се регистрирам за да получа линк и да го сложа на блога си?
2. Различните варянти са за хора, които имат различни "абонаментни планове"?
Общо взето нещо нищо не схванах. Моля някои ако може да пусне малко инфо за "максимални идиоти" и да ми помогне да го разбера.

Междо другото Coolice аз отдавна влизам и чета форума и да ти кажа новият ти (вече стар) аватар малко не ме кефи. Свикнал съм да те разпознавам с онзи негър и сега всеки път се чудя кои е тоя. Това е нещо като забележка, все пак хората свикват по един начин и имат определено мнение за един forumer и го познават дори само по аватара и е малко кофти докато се свикне с новия. :p

Та благодаря предварително за helpa и дай боже 100/100 (conversions) на всички.
 
какъв браузър ползваш Фаиърфокс

иди на http://www.predpriemach.com/rss.php и му даи субскриаб в табчето на мозилата ще ти излезязат последните 15 теми в които е писано и линкче до последния пост :)

и с другите браузъри става без IE6 ако имаш само това ти трябва рсс ридърю

Как во точно искаш да правиш на блога си ако е на блогър тои подава атом фиид които върши същата работа последните постове на блога ти като рсс фиида но каво са разликите в стандартите незнам?


Иначе можеш да добавиш съдържание от други блогове или заглавия линкове към тях като публикуваш техния RSS / Atom Feed н твоя блог
 

Горе