Какъв мулти хостинг ползвате ?

alexer

Active Member
Здравейте,
интересно ми е какъв мулти хостинг ползвате - за какви пари е, с какви характеристики е, на коя фирма и доволни ли сте ?
Аз ползвам един за 21.54лв. на месец.

#пространство - от 10 до 30Гб
#трафик - неограничен
#минимален период - 1 месец
#допълнителни домейни - 11
#хоствани домейни - 1012
#поддомейни - неограничени
#PostgreSQL и MySQL - неограничени
#е-маил - неограничени със POP3 / SMTP / IMAP поддръжка

Екстри ( при плащане за 6 месеца или година ) - 2 безплатни домейна, 30Гб пространство.

Благодаря предварително за отговорите Ви !
Поздрави, Александър
 
Съжалявам, ако съм останал неразбран - имам предвид хостинг за няколко сайта.
@coolice тези хостгатор и аз мисля да ги използвам, предлагат много добри оферти ( поне на числа )

ПП @Cybertack това е хостинг на http://icn.bg стандартен план, но го напълних, а не ми се взима още един и затова мисля да го местя ( иначе нямам никакви оплаквания - просто хостнига е супер, както и съпорта )

Поздрави, Александър
 
Последно редактирано:
@Bricksn а ти колко сайта ( аддон домейни ) имаш там ?
И има ли някакви скрити ограничения за трафика или пространството?
За ЦПУ ясно :)
Благодаря!
 
Хайде и аз да се включа тогава с новата си придобивка:
300mb място
10gb месечен трафик
неограничен брой адон домейни, бази, пощи и фтп клиенти.
Любезен съпорт.
20лв и шест стотинки на Година.
http://qhoster.net
p.s. Ще го използвам за няколко фирмени сайта.
 
@banditko.info ( izviniavam se za latinicata predvaritelno ) tova zvuchi mnogo dobre, kato cena, no da ne sa sledvashtite kato TUPhost ?
Kaji malko poveche info, ako obichash - ot kolko vreme go polzvash, kolko pada, niakakvi skriti ogranichenia... ?

Blagodaria predvaritelno za otgovora ! :)
 
Попаднах на тях търсейки евтин хостинг с достатъчно на брой адон домейни. Намерих ги в една статия, мисля че е от download.bg в която се прави оценка на българските хостинг фирми. Ползвам ги буквално от дни и не мога да кажа нищо конкретно за качеството. Честно казано и от прекалено оплювания топхост не съм много недоволен лично аз на два пъти съм се сблтсквал с неработещи php страници, като html-a си е пушка. За qhoster знам че не хостват много сайтове и за това сървърите им не са кой знае колко претоварени http://whois.webhosting.info/208.73.35.8 (това е полезен инстумент който намерих наскоро). От друга страна със съпорта поддържах връзка по ICQ и наистина беше любезен.
Както вече споменах хостинга ще ползвам за няколко сайта рекламиращи дейности които не са свързани с интернет (фирми услуги и др.) и тъй като нямам особени претенции за място и трафик, а също така ме задоволява и 90% uptime прецених че това ме урежда доволно.
Ще поживеем пък ще видим.
 
Аз като ще плащам за хостинг към който няма да имам претенции по-добре да ползвам хит.бг ;)
 
@Bricksn а ти колко сайта ( аддон домейни ) имаш там ?
И има ли някакви скрити ограничения за трафика или пространството?
За ЦПУ ясно :)
Благодаря!

Малко със закъснение... :)

В момента имам хостнати 8 домейна там, обаче трафика им сумарно е около 200 човека на ден засега. Затова не мога да кажа каква им е производителността, но оценките от безплатният тест на Уеб СЕО са най-често 10.

Иначе хостинга го ползвам от 2 месеца има-няма, но скрити ограничения не съм забелязал. Първата фирма за хостинг, която ползвам е, но съм много доволен.

Между другото мисля да не хоствам повече домейни на същото IP, че може да прецака SEO оптимизацията.
 
Последно редактирано:
Смисълът на Мулти домейн хостинга е да се консолидират ресурсите на няколко уеб сайта на едно място и човек да плаща по-малко пари за хостинг услуги. Ползва се едно и също FTP, като отделните уеб сайтове са разположени в различни директории. Така се спестява време за управлението им.

Въпреки, че физически те се намират на един и същ хостинг пакет, в Интернет се виждат като напълно различни уеб сайтове. Мулти сайт хостинг услугата е идеална, ако някой има например форум, блог и няколко уеб сайта с посещения от няколкостотин души на ден... и дори повече.
 
@AxCx и аз бих ползвал хита ако поддържаше ползване на домейни (изключае url forward + cloak). Не мисля че има нещо лошо в безплатния или пък в евтиния хостинг. Понякога с малко средства могат да се постигнат добри резултати. Познавам човек който с грозен и аматьорски направен сайт в Hit.bg успява да продава доста качествен продукт с цена около 10 000 лв/бр.
http://geotok.hit.bg
Когато продукта който предлагаш е качествен, интересен и търсен вида на интернет страницата ти не е от съществено значение. За обикновения интернет потребител търсещ даден продукт дизайна на страницата, както и това дали е на безплатен subdomain няма особено значение.
п.с. С изказването си за домашните любимци ме наведе на мисълта да направя страница в hit.bg посветена на бездомното куче, което спи под терасата ми.
 
Последно редактирано:

Горе