Какъв VPS да избера ?

wood

Well-Known Member
Не съм много запознат с виртуалните съръри...за това ако може, дайте ми съвет. Спрял съм се на Hostgator за сега. Кажете с какви параметри е най удачно да е VPS. Става въпрос за 35 сайта извън България , сайтовете са за обяви и автомобили с тенденция за голям трафик и тем подобни... Има ли смисъл сървъра да е извън БГ или няма проблем ако е тук?
 
От: Какъв VPS да избера ?

Локацията му има значение – препоръчва се например сайтове с главен език английски да бъдат хостнати в англоговоряща страна.
Ако са за извън България, то България не е много подходящо място да ги хостнеш.

Пък за VPS-ите някой друг ще ти каже, аз не ги разбирам, тъй като ползвам shared и dedicated.
 
От: Какъв VPS да избера ?

Ами дано някой ми даде съвет с какви параметри да избера...ще съм благодарен ако ми кажете и за нет сървър какви параметри да гледам...
 
От: Какъв VPS да избера ?

Твърде много неизвестни за да ти дадем някакви конкретни отговори. Моят съвет е да почнеш с най-малкия план на фирмата която си избрал. Обикновенно преминаването към следващ план минава бързо и безболезнено.

Поздрави.
 
От: Какъв VPS да избера ?

Точно това не зная какво да направя, не съм много наясно какво означават параметрите на VPS плановете. Предимно 80 дисково пространство или трафик какво ще рече това. На мен ми трябва неограничен трафик. Зная че даните за VPS не са точно като споделен хостинг.
 
За какво ти е неограничен трафи, колко пък са ти натоварени сайтовете? Вземи най-малкия във фирмата, която си избрал и готово. npocTak съсвем добре ти го е обяснил. Ако не ти стига нещо ще минеш чак тогава на по-горен. Няма смисъл да се набутваш излишно. Никой не може да ти каже какво да вземеш без да има конкретни данни какво ще слагаш на този сървър. Освен някоя врачка ...
 
От: Какъв VPS да избера ?

Няма такова нещо като неограничен трафик, дори и при фирмите, които го предлагат. Просто свикни, че понятието "неограничен" означава "докато си удобен клиент". Така животът ще ти е по-лесен.

Но ако опишеш какво ще хостваш, със сигурност ще ти помогнем да избереш.
 

Горе