Как да започна онлайн бизнес

KaloianmART

New Member
Здравейте, искам да разбера как да започна да изкарвам пари онлайн..Имам ужасно много време, тъй като съм все още ученик. Занимавам се с графичен дизайн, хоби ми е. Работя с photoshop и illustrator. Искам да разбера, как да се промотирам, как да си намирам клиенти и като цяло какви варианти имам. Много ми се искаше, да си взема оборудване, да си правя тениски и суичери, и да ги продавам, но цената не е по моите възможности за такова.
 
Последно редактирано:
Здравей, готини лога си направил :)
Като за начало ти препоръчвам да си направиш една фейсбук страничка, като фрийлансър. Направи си и един сайт, тип визитка и си попълни портфолио. След това, следи страници и сайтове за предприемачи и фрийлансъри и предлагай услугите си.
Преди време бях попаднала на фрийлансър, който имаше много добра реклама. Той правеше лога на фирми и сайтове без твърда цена. Всеки му даваше, колкото прецени или колкото можеше да си позволи. Така се изкарва доста повече понякога :)
Като цяло, гледай да си уникален и да се отличаваш от стадото. Успех!
 
А имате ли интерес към онлайн продаване? Ние имаме афилиейт програма. Даваме 3%-12% комисионна(до колкото знам, чe европейски афилиейти дават 3%-5%). Значи колко можете да спечелите съвсем зависи от колко можете да продавате за нас.И ви обещавам,че нашата цена е абсолютно най-ниската. Не се страхувайте от цената. Ако правите добра работа ще ви изпратим редовно подарък. Ако някой се интересувате може да ме се свържете на е-mail [email protected].
 
И на мен ми харесват, браво!

1. Направи си портфолио, поне десетина проекта.
2. Направи си сайт и качи портфолиото. Може и нещо безплатно от сорта на wordpress.com. Качвай всеки завършен проект там за да виждат хората какво можеш.
3. Купи си домейн и го закачи за сайта. Така ще имаш и електронна поща, чийто адрес изглежда по-професионално.
4. Добави фейсбук страница.
5. Визитка също.
6. Промотирай се в социалните мрежи и форумите.
7. Директен подход. Опитай да се свържеш с фирми, които евентуално биха имали нужда от твоите услуги.
8. Разгледай сайтовете за Freelance услуги и се регистрирай ако сметнеш за удачно. Не забравяй, че можеш да предлагаш услуги не само на хора от България.
9. Гледай хората да остават доволни, няма по-добра реклама. Но си цени и времето, защото то ти е най-скъпият ресурс.

За начало можеш да предлагаш услуги на символична цена или дори без пари при по-малки проекти - колкото да натрупаш портфолио и контакти.
 
Насочил си се към ниша, която е пренаселена. Шанса ти за успех граничи с минус осемдесе.
 
Насочил си се към ниша, която е пренаселена. Шанса ти за успех граничи с минус осемдесе.

Малко off topic.

Младите хора, които искат да направят нещо трябва да се насърчават. Отговора ти цели точно обратното и стойността му граничи с минус осемдесеТ.

А това, че нишата била/е пренаселена само ще го амбицира да бъде по-добър ;)
 
Малко off topic.

Младите хора, които искат да направят нещо трябва да се насърчават. Отговора ти цели точно обратното и стойността му граничи с минус осемдесеТ.

А това, че нишата била/е пренаселена само ще го амбицира да бъде по-добър ;)
Олеле, мале, седнал Някой да ме поправя, като тоя Някой не схвана, че нарочно съм го написал селската! Вземи ми разгледай постовете, да видиш че са с чисто сатирична цел, и колко от думите нарочно ги пиша неграмотно. Ама чукча е писател, чукча не е читател. Както и да е. По същество!

Ти падал ли си от височко? Ако не си...

Поне опитвал ли си се да си представиш какъв е падежът, и как често не можеш да станеш от голямо падане, особено когато са финанси намесени, не че и пренебрегвам психическия падеж, който също не се приема леко от много! Провалът, ако е тежък, може да ни провали амбициите завинаги. Реално правя услуга на господина. Малцина ще ме разберат, не очаквам "стадото" да схване!

Той колкото и да е амбициран, това няма да му помогне, освен да го изтощи напълно!

Представи си една стълба. Много висока стълба! Най-горе са големите играчи, старите кучета, които всички вече ги знаят. Там те са сложили по един фотьойл, седнали са, и си пафкат пурите, и тея пури не са случайни, Коиба са, от най-дебелите и най-дългите! И гледат долу кво се случва. Ако някой отдолу тръгне да се качва устремено, ще му метнат няколко камъка, да го препънат още като е долу; така както българите са фъргали камъни по турците на Връх Шипка, като са им свършили мунициите. К'во 'се пра'и, беднотийка бачи. Нямало мангиз тогава! Но най-вероятно няма да се стигне до камъни, да ти кажа! Щото долу, на долните стъпала, най-долу, е такава навалица, толкова много хора един до друг, че няма да може да мине през тях! И те нямат намерение да се мръднат оттам! Да разбереш, ще ти дам добър пример!

Пробвал ли си да се опиташ да стигнеш до бара да си вземеш Количка, в Търновска дискотека, на двоен рожден ден? Пробвай, кажи как е.
 
Последно редактирано:

Горе