Как да се правят пари по интернет без сайт. СТАТИЯ.

lowriderzzz

Well-Known Member
* това е статия, която ми се стори с интересно съдържание, за това реших да я преведа и споделя тук. Статията е от 2010 г. и някой технически подробности сигурно са различни вече, но принципа остава същия. Лично още не съм пробвал метода, но ми е интересно да опитам. Някой, ако има опит, нека сподели!

Ако ти се намира някой добър списък от ключови думи и си умел в PPC рекламата на свой сайт, защо не се възползваш от тези двете и да правиш пари без да ти е нужен сайт ? С афилиейт маркетинг чрез pay per click това е възможно.

MSN adCenter и Yahoo Search Marketing позволяват директно линкване към сайтове, които не са твои. (само не го пробвай с Google Adwords)

Директното линкване значи, че може да се присъединиш към афилиейт програми, да си направиш реклами за техните продукти и да изпращаш кликовете направо към сайта на търговеца.
Няма нужда от построяване на вторичен сайт или да имаш свой сайт, към който да насочваш трафик. Когато кликовете се преобразят в клиенти ти ще получиш комисионна.

Това си е начин да създадеш допълнителен поток от приход (или няколко потока) с някои големи предимства:

Така се елиминира времето, усилията и цените за създаване и поддържане на уеб страници. Единственото време за което заплащаш, е когато някой цъкне на рекламата ти.

Така се позволява да направиш афилиейтен маркетинг, без да си натъпкал сайта си с линкве, които биха извели клиента настрани без да е купил. Може да си задържиш сайта чист и фокусиран на функцията му да продава твоя продукт, но все още да правиш комисионни от продуктите на други хора.

Така се елиминира допълнителния клик за потребители. Един клик по-малко за тях, значи повече комисионни за теб.



Докато директното линкване е добра идея, то все пак не е проста работа. PPC програмите, които го позволяват огрничават номера на афилиетни реклами, които могат да сочат към същия URL, който се показва на самата реклама. Така че реклами от опитни афилиейт маркетолози, които знаят точно какво правят, могат да подбият по-недооправени реклами.
Ако искаш рекламите ти да бъдат видени, ето какво трябва да сториш.

Стъпка 1: Започни с голям обширен пазар.


Избери обширен пазар, където има доста търсене. Би искал да „приковеш възможно най-много очи“.

Стъпка 2: Направи малко изследване за ключови думи.

Недей да си построяваш рекламите върху широки, нетаргетирани ключови думи. Конкуренцията за тези ще бъде жестока… и скъпа естествено. Твоята цел тук е да откриеш пренебрегнати, ниско струващи ключови думи в обширен, висок на трафик пазар. И ето защо е от полза да имаш опит в изследването на ключови думи. (keyword research)

Трябва да търсиш за специфични проблеми, които са споделени от много хора в даден пазар. После открий относителна ключова дума или фраза, която очевидно показва ясно намерение за закупуване или търсене на повече информация. Тези фрази са по-вероятни да се превърнат посетителите в клиенти. И запомни: ти плащаш за всеки клик, но ти бива платено, само, когато някой се превърне от такъв, който е кликнал в купувач.

Инструмента Microsoft Advertising Intelligenceможе да ти покаже, почти всичко, което искаш да знаеш за дадена ключова дума, включително подобни думи, трафика, цената за клик и бая още.
Безплатния инструмент на Google (Google Keyword Planner) е също бърз и удобен начин да придобиеш идеи за ключови думи с висок обем на търсене и ниска цена на клик; само имай на ум, че не може да използваш тази стратегия със самия Google.

Стъпка 3: Намери добър афилиейтен търговец, който е таргетирал твоята ниша.
За да намериш такъв търговец, който предлага съответен продукт и ти плаща добра комисионна, провери в тези мрежи.
· www.associateprograms.com
· www.affiliatesdirectory.com
· www.ecommerce-guide.com
· www.cj.com
· www.clickxchange.com
· www.linkshare.com

Когато избираш афилиейтен търговец, задай си тези въпроси:

1. Предлага ли той продукт, който директно разрешава проблем, който си идентифицирал?


2. Позволява ли директно линкване към сайта си? Някои не предлага, провери условията преди да се запишеш.


3. Има ли поп-ъп прозорци на началната страница (landing page)? Ако има, тогава го забрави. Това не е позволено. Бутона за връщане също трябва да функционира правилно.


4. Силна ли е началната страница (landing page) за продукта? Ако пращаш кликове на безцелна страница, объркан процес на продаване или просто не приемлив сайт, тогава те няма да купят и само ще си изгубиш времето и парите.



Стъпка 4: Напиши PPC реклама, която докарва купувачите до търговския сайт.

Огледай добре, началната страница към която сочи рекламата ти и я направи (рекламата) директно съответстваща на нея.
Тя трябва да:
· адресира специфични проблем, който си идентифицирал
· включи думата на която си заложил, за предпочитане повече от веднъж
· отразява ключовите думи по началната страница
· подчертава предимство на продукта.
· включва силен призив за действие.

Може да дадеш допълнителен подтик на рекламата си като добавиш ключовата дума или част от нея върху показания URL адрес в дъното на рекламата. Същинския таргетиран URL би съдържал голям, грозен ID номер, но показаната версия може да покаже домейна плюс под директория с дума или фраза, която я прави сходна на търсенето като тази:

Показва: internetmarketing.com/affiliates_ppc
Таргетира:http://www.internetmarketing.com/aff-iduao74elksdjdo-2u023f
Преди да си създадеш линка за показване, провери PPC конкуренцията, за да си сигурен, че рекламата ти е уникална, така че да не бъде подбита. Колкото е по-добра, толкова по-висока кликаемоста ще бъде, което значи, че рекламите ти ще бъдат възнаградени със по-добро позициониране за същите пари. Струва си да ги ошлайфаш и после да ги тестваш, за да видиш кои се справят най-добре.



Това да подкараш PPC афилиейт кампания сигурно няма да ти генерира хиляди долари от раз, но това е най-лесния начин да си приложиш уменията за проучване и създаване на реклами, които си развил при построяването на свой сайт. А щом Microsoft adCenter и Yahoo Search Marketing обединят сили ще получиш трафик и от двете места, дори само да рекламираш на едното. Това прави дикетното линкване даже по-привлекателно.
*(по време, когато статията е написана са били отделни, а сега вече са се обединили).
 
От: Как да се правят пари по интернет без сайт. СТАТИЯ.

Скоро четох подобна статия, но там ставаше дума за безплатен метод чрез статии.
 

Горе