Как да спамим успешно !????

webmast367

Well-Known Member
Привет форум!
Да не заливам важните теми с глупости пускам темата тук!

Та въпроса ми в случая си е важен за много хора предполагам, ако темата се окаже успешна може админи да я преместят където сметнат за редно!

Сега по темата:

Искам да достигна до определен таргет от хора за да им предложа някаква услуга, но как по дяволите да стане това...

1. Спам по имейли ... Намирам разни мейли по нета и си правя мой списък, като ги спамя по gmail ръчно, което първо е голяма играчка, второ резултатът е нищожен, защото най-вероятно и мейлите не са актуални! Да кажем на 500 спамнати мейла има 10 клика според bit.ly
Резултатът е много не задоволителен!

2. Спам по фейсбук страници / профили ...
Доста не сполучливо също, защото точно на петото съобщение и фейсбук ми блокира изпращането, ако тръгна да пращам покани на 20-тата блокират профила.
Тоест няма как да ги наспамя...

3. Фейсбук реклама не мога да пускам, защото хората до които искам да достигна са примерно магазини за определен вид стока... в случая не вярвам рекламата да свърши работа, а и не искам някой външен човек да вижда самата реклама, а точно определените хора...

Някой има ли идеи, как хаджеба да си пусна спамчето, като пич....

Обмислях и варианти с sms-и тъй като поне телефоните ще са актуални, но от телефона си неща да ги спамя, а тия онлайн сайтове дето предлагаха такива услуги май вече не работят, или поне 2-3 които пробвах не функционираха.
А и всеки телефон по отделно да спамя ...някак сложно ми се вижда да кажем ако взема някаква карта с тази цел.

Да им звъня също не ми е оферта, защото нямам време да отделям по 1 час на всеки да се обяснявам, а и трябва да прочетат това което искам, а не да им го обяснявам и да не го схванат. Бих говорил само с заинтересувани за да не губя мое и тяхно време.

Та, какви варианти за спам ще препоръчате актуални през 2019....

Благодаря!
 
Да им звъня също не ми е оферта, защото нямам време да отделям по 1 час на всеки да се обяснявам, а и трябва да прочетат това което искам, а не да им го обяснявам и да не го схванат. Бих говорил само с заинтересувани за да не губя мое и тяхно време.

Проблемът тук не е как да ги спамиш, а как да им продаваш продукт / услуга на B2B. Проблемът ти е че те е страх да говориш с тях по телефона / живо и търсиш лесния алтернативен начин, който е безопасен.
Моят съвет е да не си губиш времето да търсиш такива канали, защото има ред причини, поради които не работят. А това време и енергия, което го влагаш да ги спамиш, да го вложиш в разговор с тях.

Ти се опитваш да продаваш, b2b sales, но не можеш да го правиш. В което няма нищо лошо, никой не се е родил научен. Хвани 1-2-3 курса от udemy, цените им са смешни, и ги изкарай. После почваш да звъниш - първите разговори ще са трагични, но после малко по малко ще свикнеш. Говориш 2-3-4 разговора, спираш за малко, анализираш какво си казал - какво са ти отговорили, после за следващите ще се подобриш.
След само 1-2 седмици вече ще си станал достатъчно добър, че да имаш по-висока ефективност от сегашния ти подход.
Не е важно да наспамиш 500 души, от които 5 да го видят. Quality over quantity - по-важно е да се свържеш с 10 души и 2 от тях да купят.

Спамене и успешно в едно изречение може да съществува само с не между тях.
 
Погрешно е да се мисли за спам или как да спамиш, ако търсиш потенциални клиенти на твоите услуги.
И личния контакт е за предпочитане, независимо колко време отнема.

Може да наемете някой друг да прави обажданията, като сведете представянето на услугата до няколко убедителни изречения,а за по-подробна информация - последващ имейл, който те ще очакват и няма да подминат като спам.
 
Според мен без спам не може. Ето до какъв извод съм стигнал с опитите.
Хората са:
1-во, не заинтересовани от нищо
2-ро, мързеливи за един клик, камоли да четат
3-то, страхливи - особенно ако 1-во видят или усетят че става дума за $$
4-то, недоверчиви - (гадни ко*еленца) Ти им буташ хляба в ръцете те не го искат.
5-то, мнооого религиозни. В такъв момент се сещат за всички грехове дето са сторили и добрини за които чакат възмездие.
На кратко ... трагедия.

Има обаче едно нещо което съм видял във всеки и това е любопитство.
За да притъпиш всичко по-горе и да възбудиш любопитство е нужно нещо важно, което трябва да кажеш, да не го казваш.
Говори загатнато за да можеш да създадеш разговор.
Разбира се, тук говорим за 2-ри, 3-ти мейл.
Аз предпочитам да омайвам 10 човека, които вече съм видял, че има шанс за пробив, отколкото да спамя на 500 с надежда нещо да се случи.

Най-добрият спам е да ги хванеш face to face.

btw, темата е много добра ...
 
Последно редактирано:

Горе