Как се прехвърля домейн от фирма на фирма

nikasenov

New Member
Някой знае ли как да прехвърля домейн от една фирма на друга?

Или ако закривам фирма, то какво да правя със съществъващия фирмен хостинг акаунт?

От една страна аз трябва да продължа плащанията (хостинг, домейни ...), а от друга фирмата вече не съществува... та да кажем че хуиса ще се смени на лично име но какво става с акаунта?Мога ли фиктивно да си го "продам", или просто да си сменя данните???

какво мислите по въпроса?
 
Последно редактирано:
От: Как се прехвърля домейн от фирма на фирма

Променят се данните - име, email, пароли и т.н.
 
От: Как се прехвърля домейн от фирма на фирма

Ако имаш впредвид хуис информацията, тогава да - това може лисно да стане.

Въпроса опира и до самия акаунт, който е регнат на името на фирмата, която пък се закрива(поради ред причини) ... та въпросът е дали този акаунт може да съществъва в този вид, нали и плащанията за закуупуване на домвйни и хостинг са били извършвани през фирмена сметка?През коя сметка да се продължат тези плащания?
 
От: Как се прехвърля домейн от фирма на фирма

Ами направи си нов акаунт на новата фирма и прехвърли домейна от акаунта на старата към акаунта на новата фирма и така :) Ако е регнат в някой бг регистратор обърни се към тях и те ще ти обяснят как става прехвърлянето :) А ако е някъде другаде си има процедура за трансфер на домейни :) За хостинга също би трябвало да може да става трансфер :)
 
От: Как се прехвърля домейн от фирма на фирма

зависи домейна .квое защото едно е .бг друго е .ком
 
От: Как се прехвърля домейн от фирма на фирма

кое нещо бе човек - това все едно да питаш някой купувал ли си е кола и да не уточняваш от коя държава.
 
От: Как се прехвърля домейн от фирма на фирма

Веднъж питах GoDaddy дали има проблем да си сменя данните в акаунта от моите лични на фирмените. Казаха, че нямало проблем, трябва само да коригирам данните.

Обаче реших да не рискувам, защото съм чел множество кошмари по въпроса (виж NoDaddy.com) - искат после сканирани документи да доказваш кой си, отнемат ти домейните и т.н.

На теория няма никакъв проблем фирмата да преотстъпи правото за ползване на предплатения хостинг и домейн - просто се свързваш с доставчика си на такива услуги и му обясняваш и той ще смени данните за контакт, ако не е възможно ти да го направиш.

Няма ограничения да си смениш данните във whois на домейна - може да пишеш каквото искаш, но трябва някой да отговаря на писма/електронна поща/телефон ако се наложи - иначе нарушаваш договора си с фирмата, която ти продава услугите (а всяка такава фирма е длъжна да сключва такъв договор - иначе няма право да продава домейни). Не само, че можеш, но си длъжен да смениш данните във whois когато има промяна в собствеността върху правото за ползване на услугата "домейн".

При домейните .bg и някои други може да е по-сложно - не знам.
 

Горе