Кои доставчици използвате?

Websolut

Well-Known Member
Мисля,че ще е полезна една тема в която всеки,който желае може да сподели кои доставчици използва,доволен ли е от тях и друга информация.
Дори може да се направи топ 10 за най-добър доставчик.

За много търговци това е тема табу,защото какъв е смисъла да споделяш подобна информация с конкуренцията и може би са прави,но след като в този форум се споделя каква ли не информация,която също би била полезна на конкуренцията,защо да не се сподели и това.

Може и инфото да се споделя на лични да базата на обмен на информация,ако не искате да "издавате" доставчика,но сте склонни да дадете такава информация в замяна на друга такава или срещу заплащане разбира се,тоест като придобилата известност във форума фраза:"за повече инфо си плащайте":)

Аз ще спомена няколко доставчика,които едва ли някой не знае,само за района на София и едно изключение за Велико Търново:) :

Мост компютърс-голяма фирма за електроника,имат голяма база данни,която се актуализира ежедневно,отстъпките са малки,освен ако не пазарувате по-големи количества.

Поликомп-също като мост се занимават с електроника,но за разлика от тях предлагат XML-файл,който може да се интегрира към вашия онлайн магазин и така да имате постоянно актуална наличност,недостатък е това,че ако не им правите оборот над 10 000 на месец си плащате за тази екстра.

Вали компютърс-също главно електроника,XML-файл при това безплатно,над 4000 продукта в наличност.

Компютър 2000-фирма в същата сфера,внася главно от Китай(като,че ли другите внасят от другаде):),работи се изключително лесно с тях,като недостатък е това,че се намира на трудно достъпно място,до нея се стига с опасни асансьори и се минава през помещения приличащи на катакомби:),но това е обяснимо защото се намира в сградата на завод Електроника.

Далеч не съм изчерпателен,но давам пример,ако някъде греша,моля поправете ме.
 
От: Кои доставчици използвате?

Добавям:

Декада:малка фирма,но много точни пичове имат и импортен файл.
JAR Computers-голяма фирма отново електроника,не съм много доволен,както от обслужване така и от цени,макар,че сега не работя с тях,но имам впечатления от преди.
Даркмоон: фирма занимаваща се с внос на бижута предимно от стомана,добри цени.

Може би заглавието на темата трябваше да е малко по-различно,примерно:Кои доставчици използвате за онлайн магазините си?
Защото доставчици е малко общо казано,може доставчици на Интернет или на някой забранени продукти:)
 
От: Кои доставчици използвате?

Както виждаш няма хора,които имат желание да споделят с когото и да било,даже и срещу заплащане,така,че това прави темата безполезна и за кофата,може би се смята,че чичо Гошо е достатъчно компетентен за да намери всичко,но има и неща които дори той не знае или пък просто това е все едно да накараш фокусник да разкрие тайната на номера си:) или пък готвач да разкрие тайна рецепта пазена с години или пък да накараш кока кола да сподели как прави "вредната" си напитка.
Малко преувеличавам разбира се ,но истината е някъде там:).
 
От: Кои доставчици използвате?

По-скоро някаква апатия е обхванала форума. Случва се от време на време - нещо като абстиненция след взета силна доза :D Се едно - дозата е нивироятните Успехи (обавезни нали) в онлайн бизнесот, а абстиненцията е тая сръдня дет всеки си трае се едно че вземе случайно да скрие нещо.... ахахах

И темата е дъФкана яко :)

Е ти списък на списъците - вносители на компютри, компоненти и аксесоари
 
От: От: Кои доставчици използвате?

Дай ми една такава дъФкана тема да попрочета,защото аз не намирам такава във форума или не търся както трябва:)
Явно имаш в предвид дъвкана по принцип,а тоя списък ше е полезен за много хора,то всъщност това ми беше и идеята:)
Но за електроника фирми колкото щеш,примерно някой може ли да ми каже от къде мога да зареждам качествени оригинални парфюми,аз знам няколко фирми,но получавам оплаквания от клиенти които не са доволни,а аз не искам да предлагам ментаци,ако исках ще ги пусна по 20 лв,каквито има масово в нета.
 
Последно редактирано:
От: Кои доставчици използвате?

Според мен това е единственото нещо за което собствениците на нови магазини трябва да си размърдат мозъците и пръстите.
Научихме ги как да създават магазини, отварят фирми, оптимизират и какво ли още не.
Колкото по-лесно толкова повече. Хубаво е да има повече конкуренция из нишите но като всичко им е дадено на готово и те самите не си развият уменията
необходими за този тип бизнес се сещате какво ще стане. Най-много те ще пострадат като влизат в непознати води с готова информация дадена от нас.
Почти всеки който държи онлайн магазин има реален интерес към собствената си стока. Знае кое е добро и кое не е. Кое да предлага и кое да отхвърли.
Как да формулира цените според качество и конкуренти и т.н.т. Всичко е породено от собствен опит т.е. ще знае точно какво и къде да търси като марка и фирма.
Който не е запознат със стоката си... не мога да дам мнение тук защото не познавам подобни лица :)
 
От: Кои доставчици използвате?

^^ Ами ти започна темата с фирми доставчици на хардуер. Аз ти дадох списък с фирмите и въобще линк там където се обсъждат най-много такива, от де да знам, че ще обърнеш нещата на доставчици за хлебна мая, текстил, часовници и парфюми :) Ако започнем да обсъждаме всички доставчици, то излиза, че трябва да пишем за хиляди фирми. И сметай какво ще стане и ако трябва всеки да хвали своя доставчик и тн - пълна лудница.
 
От: Кои доставчици използвате?

^^ Ами ти започна темата с фирми доставчици на хардуер. Аз ти дадох списък с фирмите и въобще линк там където се обсъждат най-много такива, от де да знам, че ще обърнеш нещата на доставчици за хлебна мая, текстил, часовници и парфюми :) Ако започнем да обсъждаме всички доставчици, то излиза, че трябва да пишем за хиляди фирми. И сметай какво ще стане и ако трябва всеки да хвали своя доставчик и тн - пълна лудница.

Виждаш обаче,че нищо подобно не се случва:),по скоро идеята ми беше,примерно трябва ми доставчик(вносител) на хавански пури:).но не мога да намеря такъв в нета,да намеря тук някой който знае и да ми сподели,ако желае и срещу каквото желае.И дадох примера с парфюмите,защото примерно аз не мога да намеря читав вносител на такива,който да работи с онлайн магазини,всички са като че ли полулегални и предлагат продукти със съмнително качество и най-малкото изтекъл срок на годност,тоест тук информацията не е задължително да се споделя публично просто дадох някои примери.
 

Горе