Колко ще струва?

VAsk0

Well-Known Member
Имам сайт за рецепти.

Има към 60 уникални рецепти. Под уникални означава, че са приготвени от нас и снимките ги няма никъде. Всяка рецепта е събмитната в свежо, а 10-тина от рецептите са събмитнати в 50-60 соц. мрежи всяка. Прави по 15+ посещения на ден от гугъл. Другите са от директ и редирект от други сайтове. Сайта е с PR2. Прави по 100-150 посещения, когато няма популярна рецепта в свежо, когато има популярна скачат до 300+. Приходите му са минимални: 2-3 лева на месец.

Интересно ми е колко ще струва.
 
От: Колко ще струва?

В общи линии струва толкова на колкото си определяш труда. Ако наистина текста и снимките са уникални и вие сте автори, можете спокойно да пуснете сайта за продан с някаква цена на която си оценявате труда и съм сигурен, че ако не друго, поне ще разберете ориентировъчно за колко са склонни да го купят хората.

За съжаление в общи линии, понятието уникални рецепти е като научната фантастика. Няма как да притежаваш авторски права над нещо, което реално не си ти автора. Да ти си го сготвил, написал си си текста, но преди време имаше един спор в другият форум и в край на сметка се стигна до извода, че дори някой да ти открадне рецепта, няма как да си я патентоваш или да си изискваш авторски права.

Естествено, това го казвам на базата това което съм прочел, не казвам, че съм съвсем прав!
 
От: Колко ще струва?

Кратко и ясно : Струва толкова - колкото някой е готов да даде :)
 
От: Колко ще струва?

Ако му изтеглиш един готин темплейт, средната печалба на месец от реклами или друго + твоя труд = ти колкото смяташ. :)
 
От: Колко ще струва?

Не струва много по 3 причини (поне),

1. Няма си домейн . А домейна е 15 лв. на година.
2. Бъкано с кофти реклами. В средата - Чушки бюрек, в ляво - купи си GSM, в дясно Отвори магазин ...
3. 2-3 лева на месец приходи по 12 месеца са ... не много пари и това подбива цената.
 

Горе