Конвертиране на база данни от Wordpress към друг CMS

De niro

New Member
Имам идея зай сайт, имам домейн и концепция. Работя от доста време с различни готови CMS - joomla, wordpress, phpbb и общо взето знам да ги оправлямам и човъркам. В PHP и MySQL съм така да се каже начинаещ. Имам желание да инвестирам в изработката на сайта и да платя на професионална фирма. Конкретно въпроса ми е ако един сайт е започнат на Wordpress (или Joomla) и в един момент решиш да го разкараш и да си платиш на фирма да ти направи индивидуален дизайн и CMS старите бази денни в които сайта е съществувал в Wordpress могат ли да бъдат така да се каже интегрирани в новия CMS и сайта да стане с нов облик и старо съдържание. И евентуално ако може дали това е скъпо удоволствие и е по добре директно да почнеш от работата с фирма и да пропуснеш периода на Wordpress
 
От: Конвертиране на база данни от Wordpress към друг CMS

Ако си изграден бранд и имаш посетители, които се ровят чрез гугъл в стари твои материали няма как да искаш да смениш CMS-а без да запазиш съдържанието и до определена степен (поне в началото) и структурата на самия сайт. Ако след това видиш нужда можеш да местиш вътре контента и да човъркаш, но да се зарежеш нещата, които си работил цифра време, само защото няма готово решение не мисля, че е удачно.

Винаги можеш да преместиш повечето неща, за което нямаш функционалност може да се напише. Вече, ако имаш 100 статии няма смисъл да променят структурата на новата система и да се мъчиш да импортваш. За два дни "ръчно" си ги въвел и оптимизирал във всякакъв аспект.

Ако вече имаш десетки хиляди странци (еле па и юзер генериран контент) нещата стават по-сложни и ще трябва да оптимизираш миграцията. След като не можеш да се справш сам ще трябва да обясниш какво искаш на хората, с които ще работиш и само те ще могат да ти дадат ценова оферта, която ти след това да прецениш дали е по силите ти...
 
От: Конвертиране на база данни от Wordpress към друг CMS

Мен ми беше любопитно, дали е възможно чисто технологически, защото съм виждал сайтове, които ползват Wordpress да минават на нов дизайн и да зарязват старото съдържание, почвайки от нулата.

Иначе CMS горе долу всички на една основа ли са. Смисъл има нещо базово при всички независимо дали е Wordpress или dir.bg или някои друг популяране сайт или от wordpress до другите cms-и разликата е огромна и всеки има индивидуално ядро.
 

Горе