Конкурс за изработка на лого за сайт за фотография

svetco

New Member
Рейтинг - 100%
2   0   0
Видях, че в този раздел напоследък се обявяват конкурси за изработка на лого и реших да публикувам информация за още един конкурс с награден фонд 1000 лв., който в момента е активен. Става въпрос за конкурс за ново лого на 4coolpics.com, чието бъдеще наименование ще бъде PhotoPlace.

Предложенията до момента можете да видите тук: http://4coolpics.com/photo-forum/4/60202.html

По-долу публикувам правилата за провеждане. Тъй като етапите на провеждане, включително гласуването се провеждат на територията на друг форум има две специфични условия за допустимост, както следва:

1. За да направите предложение е нужно да имате регистриран акаунт във 4coolpics.com. Условията за провеждане го изискват. Предложенията за лого трябва да бъдат свързани към определен акаунт.

2. Потребителите, които предлагат лого няма да имат възможност да гласуват в етапите, а само да предлагат варианти. В етапите ще могат да гласуват само активни потребители на 4CoolPics, чиито акаунти са регистрирани преди датата на стартиране на конкурса.


Условия за провеждане

1. Логото следва да съдържа името на сайта на латиница „PhotoPlace“ или „Photo Place“;
2. Логото може да съдържа слоган/мото;
3. Логото трябва да е авторско и да не копира или напомня съществуващи лога;
4. Логото трябва да бъде привлекателно и запомнящо се;
5. Типографията на логото може да съдържа безплатни, авторски или платени шрифтове (фонтове). При използване на платени шрифтове цената им не трябва да надвишава левовата равностойност на 500 лв.
6. Всеки регистриран потребител може участва в конкурса с неограничен брой дизайни;
7. Всеки регистриран потребител може да коментира предложения от други потребители и да изразява своето мнение за усъвършенстване и/или промяна на предложената концепция;
8. В конкурса се класират дизайни, а не членове на 4CoolPics. Наградите се получават от хората, направили тези дизайни. Това означава, че един и същи човек може да спечели повече от едно място в класацията, ако неговите предложения получат най-много брой гласове.

Етапи на провеждане
Конкурсът за ново лого ще се проведе на два етапа. След края на всеки етап ще бъде осъществен анализ на потребителските гласове, като гласовете, които не отговарят на условията за гласуване ще бъдат дискредитирани.

1. Първи етап

Приемане на предложения. Предложенията за ново лого трябва да публикувате в настоящата тема в срок от 29.06.2014 до 20.07.2014. След изтичане на срока темата ще бъде заключена за коментари и нови предложения. В срок от 5 дни след приключване на този етап ще бъде съставен обобщен изглед на всички предложения, като всяко от предложенията ще разполага със собствен уникален номер според датата на публикуване му. Общият изглед ще бъде добавен като .PDF файл на заглавната страница на сайта и успоредно с това ще бъде публикувана анкета за гласуване. В анкетата ще могат да гласуват всички регистрирани потребители съгласно условията за гласуване. Анкетата ще бъде активна в рамките на 15 дни от нейното публикуване. След приключване на анализа на гласуванията и публичното обявяване на първите три призови позиции се изплащат наградите.

2. Втори етап

За този етап ще бъде създадена допълнителна тема във форумите. Срока на валидност на този етап е 15 дни. По времето на валидност на етапа, потребителите, чиито предложения заемат една от трите призови позиции от първи етап ще имат възможност да се аргументират и да предложат вариации на логото им. На този етап предложителите ще имат пълната свобода да „убедят“ потребителите защо тяхното предложение трябва да се превърне в ново лого на PhotoPlace. След изтичане на срока ще бъде публикувана нова анкета за финално гласуване. В анкетата ще могат да гласуват всички регистрирани потребители съгласно условията за гласуване. Анкетата ще бъде активна в рамките на 15 дни от нейното публикуване.

Условия за гласуване

1. В конкурса могат да гласуват всички регистрирани потребители, които имат създаден акаунт към датата и часа на стартиране на конкурса: 29.06.2014, 17:00 часа, GMT+2. Гласовете на потребители, които са регистрирали акаунти във 4CoolPics след датата на обявяване на конкурса няма да бъдат отчитани;

2. В конкурса могат да гласуват потребители, които в историята на съществуването на сайта и към датата на обявяване на конкурса:

- Са добавили поне 5 снимки;
- За добавените от тях снимки са гласували поне 10 други потребителя;
- Добавените от тях снимки разполагат сумарно с поне 10 коментара;

3. Всички гласувания, които не отговарят на условията на предишната точка ще бъдат дискредитирани при обработката на резултатите;
 
Последно редактирано:

Горе