Конкурс и магистърска програма

Cassiopeia

Active Member
Само идея не е достатъчна на един предприемач да успее, заяви Любомир Леков, основател на Фондация "Лекови" и дългогодишен мениджър на медийна група Investor.bg в Сутрешния блок на България он ер. Той подчерта, че предприемачът трябва да бъде както, добър търговец, така и да умее да ръководи хора.

По думите му България има да извърви дълъг път преди да се превърне в предприемаческа държава. Той подчерта, че лидер в световен мащаб в областта е САЩ, като напоследък скандинавските страни бележат напредък. По неговите думи, фалитът на Nokia е дал възможност на финландски фирми да се развиват.

Фондация "Лекови" обяви нов конкурс и магистърска програма. Конкурсът е насочен към професионалисти, без значение от конкретната им област на опит, които имат желание и потенциал да започнат нов бизнес. Петима ще получат подкрепа за развитието си като предприемачи: Стипедиантски места в Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси: 1 място със стипендия в размер на 50% от таксата за обучение и 4 места със стипендия в размер на 25% от таксата за обучение

Личен ангажимент за менторство от страна на Любомир Леков – веднъж месечно за целия период на обучение в магистърската програма от 1.5 години

Един от петимата кандидати, представил се най-добре с развитие на бизнес идея, ще получи и подкрепа за нейната реализация в края на обучението си.

Пълният коментар вижте от видео файла.

Прочети още на: http://bgonair.bg/sutreshen-blok/20...-edin-predpriemach-za-da-uspee-zayavi-l-lekov

... не знам какви са сроковете, ако вече е приключило, но ако има участвали ще е интересно да споделят :|
 

Горе