Купуване на компютърна периферия и компоненти.

froz3n

Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Здравейте, искам да попитам от къде е възможно да се купуват компютърни периферии и компоненти, като слушалки, мишки, клавиатури, монитори, процесори, видеокарти, хардове и тн.
Става въпрос за някакви вносители или чуждестранни сайтове от които може да се вземат на по-ниска цена. Нещата ми трябват ми за компютърен магазин. Ако е възможно някой по-запознат да ми даде малко информация от къде може да се поръчват.
 
От: Купуване на компютърна периферия и компоненти.

Записвам се за темата шото и аз имам подобен интерес
 
От: Купуване на компютърна периферия и компоненти.

Като за начало ключовите думи тук са „wholesale“, „B2B“, „volume“, „sourcing“, „suppliers“.

Дистрибуторите (вносители и авторизирани wholesalers), продаващи както към е-магазини (партньори/дилъри), така и през собствени мрежи и магазини (офлайн/онлайн) могат да бъдат намерени тук. Избира се продуктова гама чаркалаци, избира се държава, тип на продукта и излизат резултатите с корпорациите, предлагащи това. Доста от тях познати, но непознати до момента, че някои от тях имат и представителства в доста държави, и че в България НЕ се намират Headquarters, а просто регионални представители на главните (пример). Това би следвало да се води нискорисковия уж вариант.

Високорисковия е вече човек сам да си изнамира компонентите един по един и да ги закупува от чуждите retail сайтове, докато си напълни бакията (гаража) и вече ги list-не (имайки ги в наличност). Или директно да си намери САМ дистрибутор от wholesale форумите, където да изкупува in bulk volume количества, но за това и доста хилки се изискват (20-30-40k) за старт. „Средното“ на това е dropship, ако се нямат в наличност. Да дебне гаражни разпродажби, за ползва услуги за Mail Forwarding, тъй като доста от магазините надали ще ship-ват до тук, да си играе общо взето. Но пък и profit-а вече ще е по-висок, отколкото ако действа като „дилър“ на голям B2B дистрибутор.

  • Нискорисков: B2B като дилър. Т. нар. „affiliate“, където ясно кой печели най-много и повече. Сравнително нисък profit margin;
  • Среднорисков: Dropshipping. Ту имане на продукти в наличност, ту нямане и поръчване, когато „клиента купи“. Проблеми с времевия период на доставката до крайната дестинация. Сравнително среден profit margit, но не винаги (често нисък);
  • Високорисков: Wholesale/Volume покупки на стока като преди това верифицирани и проверени B2Bs, с които ще се търгува (насоки: 1 | 2 | 3 | 4). Те може да са фирми, може и обикновени лица. Висок шанс за измами по веригата (и с кинтите, и със стоката). Сравнително среден до висок profit margin като не винаги е задължително, зависи от пазара, от цените, от всичко. Най-голямата играчка е тук, най-много средства тук, най-много непродадени обикновено артикули и имащи се в наличност (залежаващи) – отново тук.

supplier.png
 
От: Купуване на компютърна периферия и компоненти.

Благодаря на Sherifa за информацията. А за е-магазин не е ли възможно за си направиш каталог без да имаш частите в наличност, а когато вече някой иска да поръча - тогава и ти да ги купиш ?
 
От: Купуване на компютърна периферия и компоненти.

Дропшипинг ли имаш предвид? Ако искаш да поръчваш стоката от чуждестранен сайт, след като си получил поръчка ще се забави много и най-вероятно няма да осъществиш продажба. Потърси повече информация за дропшипинга. До колкото съм информиран за това трябва да имаш фирма. Има доста дискусии във форума на тази тема, потърси ги.
 
От: Купуване на компютърна периферия и компоненти.

Да, това е гадното, че има голямо забавяне. Но както каза и Sherifa, ако тръгна да си купувам частите и чак тогава, да ги предлагам и да правя каталог ... едно,че ще излетят доста парички, а другото е дали изобщо, ще може да се избият похарчените пари,за да стигнем до печалба.
 
От: Купуване на компютърна периферия и компоненти.

Ами това е бизнеса :) Ако нямаше рискове и винаги имаше печалби всички щяха да го правят. Трябва да имаш уникална идея как да отличиш магазина си и като цяло предлагането от другите в твоята ниша. Но ако искаш да имаш сериозен бизнес трябват инвестиции в стока, магазин, реклама и т.н. При всички случаи големите магазини имат предимство пред теб, защото са по-информирани за вносители на стоки и купуват на едро, тоест могат да си позволят по-ниска цена. Но основното, което трябва да знаеш е, че ако не си готов да рискуваш, значи бизнеса не е за теб :)

И един съвет. Не прави грешката да рискуваш на сляпо. Тоест да имаш само стоката и магазина без да си направил проучване на конкуренцията и план как да стигнеш до потенциалните клиенти.
 
От: Купуване на компютърна периферия и компоненти.

Смисъла на дропшипинга е в това да има минимално забавяне и максимално опростяване с възможно най-малко вложени средства, за това където ще търгуваш от там е най-добре да е дропшипъра, тоест от съответната държава.
В България дропшипинга малко се бърка като понятие и малко фирми им се занимава особено по-големите, алтернативата му е триъгълна логистика при еконт и модул при спиди, което е малко сложна и скъпа алтернатива, ако може да се нарече изобщо такава по-скоро компромисен вариант.
Но във форума има толкова писано по темата така, че...
 

Горе