Линкове към главна или към вътрешни страници

petpetep

Member
Здравейте,
не търся точно съвет защото още когато го правих знаех, че не е много правилно, но случката е следната.

Имам един сайт който по името си излиза на първа страница, а също и по повечето си категории, но по точно една не е на първа страница :) и реших за първи път да линквам с даденото словосъчетание към сайта но го направих към началната страница. Следствието от тази ми работа е периодичното показване на главната страца на първа страница и после връщането и на втора при другата като се редуват двете да са като подточка една на друга.

Няма да си играя да променям линковете от главната към вътрешната страница, но въпроса ми принципно е към повече експиремнитащите и вече знаещи, доколко по-лесно е да се изкара една страница която вече е напред в резултатите спрямо една само линквана?

(наблюдавал съм "провал", но е малко по-различна ситуацията)

Мерси предварително и приятен ден.
 
От: Линкове към главна или към вътрешни страници

Не съм сигурен точно, че разбрах, но ако е това, което си мисля:

Началната страница на сайта ти е най-силна и може най-лесно да бъде избутана напред, затова трябва да избереш за нея най-търсената дума/фраза в нишата. Но понеже тя не може и не трябва да бъде оптимизирана за всичко, за останалите думи/фрази си правиш по една идеално оптимизирана категория. Ако почнеш да линкваш към главната страница вместо към категориите (защото в момента е по-високо в резултатите), май само рискуваш да се прецакаш в дългосрочен план... Така ми се случи и на мен с една страница за рожден ден - излизаше много добре и за "пожелания за рожден ден" и "картички за рожден ден" и погрешно насочих към нея линковете, а не към съответните подстраници - резултатът е, че сега съм бомба за "рожден ден" (в резултат на камарата хубави разнообразни линкове), само дето много по-търсеното "пожелания за рожден ден" не ще и не ще да се изкачва, независимо от страхотните линкове с фразата - просто липсва от вътрешната оптимизация, няма го в h1,2,3 и т. н.... Затова е хубаво нещата да се разделят оптимално :)

Частитно утешение, както ти спомена, са двойните резултати, които са много хубаво нещо :p
 
От: Линкове към главна или към вътрешни страници

благодаря за отговора, надявам се да не си прецакам първата страница, тя си излиза на думата която е на домейна и това ми е достачно, явно нещо като ми звучи логично да го правя.

общо взето не се притеснявам кой знае колко, но по тази ключова фраза е голяма разходка по резултатите от 2-3 седмици (откакто сложих линовете) и се зачудих ... по принцип като изкарам някой резултат той подскочи малко падне и се закрепи в рамките на 1 седмица, а тука 1 ден първа страница следващия ден 2ра ..
 

Горе