Лонг тиър кийуърдс

Enjoy

Member
Здравейте,

използването на лонг тиър кийуърдс е доста хитро, но ми се струва че в АдУърдс не е лесно да се ползва. В АдУърдс на някой ключови думи, които нямат голямо търсене казва че не показва рекламите, именно защото нямат голямо търсене и че ако за в бъдеще повече потребители започнат да ги използват при търсене то ще започнат и да се показват.
Това ми се струва голяма спънка за използването на лонг тиър кийуърдс.
Така ми се струва, но може и да греша, ако някой има някакви идеи с това моля да сподели :)

Другото което мисля за лонг тиър кийуърдс е следното. Ако имам лонг кийуърд "купи водно колело веднага", а само за "водно колело" има страхотна конкуренция и висока цена, би трябвало при търсене на "купи водно колело веднага" да се конкурирам в аукциона за показване с всички които рекламират само "водно колело" и цената на този лонг тиър кийуърд няма ли логика да е приблизително същата като само за "водно колело", за да може да се показва?

Благодаря
 
има боард мач и екзакт мач

екзакт мач слагаш киурда в кавички при него излизаш само за него "водно колело"

боард мач : водно колело : би трябвало излизаш и за неговите варияции като "купи водно колело веднага" автоматично

при ексакт мач имаш повече контол....
 
От: Лонг тиър кийуърдс

Хубава тема :|

Има един момент, на който гурутата не обръщат особено внимание, а би трябвало. Най-малкото, че е основен принцип в медийната реклама (най-добре се вижда в телевизионната).

Става въпрос за аналогията "водно колело" и "пляс-пляс педалите". Повечето българи вероятно ще свържат двете словосъчетания, но алгоритмите - все още не (на теория). А дали наистина е така?

Според мен, алгоритмите вече търсят и по този принцип. Не съм 100% сигурен, но по сравнителните потоци така излиза. Ако запитаме в Гугъл за "пляс пляс педалите", то ще ни излезат множество сайтове с "водно колело". Т.е. при борба за силноконкурентна ключова дума този подход (да оптимизираш и рекламираш близко по аналог, а не по корен и смисъл словосъчетание) може да свърши доста работа.
 
Последно редактирано:
От: Лонг тиър кийуърдс

Примера с пляс пляс педалите не е точен. Алгоритмите са далече още от търсене по този принцип.
 
От: Лонг тиър кийуърдс

Примера с пляс пляс педалите не е точен. Алгоритмите са далече още от търсене по този принцип.
това неговото е в едно утопично бъдеще , наистина ще е прекрасно...
 
От: Лонг тиър кийуърдс

То и сега го има в някаква степен, но е известно под друго име. Имам и голям риск да настане истинска каша , дори при малко несъвършенство в алгоритъма.
 

Горе