Мнения за FreelancerCrowd

crowdadmin

New Member
Почна да се пооформя, та... ще се радвам на мнения, идеи, препоръки и т.н. за freelancercrowd.comhttp://freelancercrowd.com/. (english!, засега)

Идеята е: сайтче за Freelancer-и, не jobboard (засега).
Малко съвети, малко връзки, форумче, обявки... абе манджа с грозде :p. Искам е да е максимално полезен на нашего брата немника, така че всичко подналежи на промяна след вслушване в препоръките на потребителите (като завъди такива). Включително посоката на развитие.

За SEO-то се постарах, но ми липсва опит, до сега все съм имал някой специалист да ги оправя тия неща (както и developer-и) и абсолютно допускам да съм направил брутални грешки. Примерно Г да ми отнесе главата заради нещо като това. PR3, пета позиция за "freelance community" и на първа страница за още няколко комбинации в нишата. Като за сайт на четири седмици и домейн на половин година мисля че се ядва.

За сега е хост-нат тука, после ще го местя в щатско.

При успех, освен добавяне на допълнителни сулуги (ама вече написани специално за сайта) предвиждам локализация със се хостинг за Китайски, Испански, Немски и евентуано Руски и Индонезийски.
 
Последно редактирано:
От: Мнения за FreelancerCrowd

Ми хубаво изглежда като цяло, ама защо оптимизираш за freelance community? Никой не търси с такава фраза.
Иначе за още идеи (а и да се информираш какво прави конкуренцията), виж freelanceswitch.com
 
От: Мнения за FreelancerCrowd

Ъъъ... да, аз тях съм си ги нацелил за "летва" (другата е TalkFreelance). По принцип си се сравнявам по тях, ама те освен че са на годинка и нещо и имат още няколко сайта с които прелива трафик, си плащат по 60 USD на article.

Добре че те са основно блог (не community) и са американци, малко стеснен кръгозор - извън USA ли е, не съществува и предимно пишещи. С project exchances много не се занимават и не разбират от международен аутсорс. Абе мисля че изпускат доста потенциална аудитория.

... щото съм сигурен че се GAF примерно наливат доста пари във "freelance" и съотвено ще ми трябват още повече да ги изтикам от там. 4 милиона годишен оборот декларираха, само 1/5 печалба, а сайта не мръднал съществено. Аз 6 милиона джобни просто немам, да се гоня с тях. Поне на този теап разбира се :)
 
Последно редактирано:

Горе