Мнения и съвети за блог

AngelPetrov

New Member
Здравейте на всички. От скоро пуснах едно ново блогче: http://inspiredbits.com.
Тъй като не съм много вещ в блогването, бих искал да попитам тук за мнения и съвети за оптимизация и увеличаване на читателите.
Блогът е на около месец и дневно има между 300 и 2000 уникални посещения. Основният трафик (около 70%) идва от социални мрежи (фейсбук, свежо). Около 20% от трафика е от google и други търсещи машини.
  • За изгледа на сайта имах идея да заложа на по-изчистена тема с цел улеснение на потребителите, но мисля, че в момента страничната лента е малко разхвърляна и потребителите се ориентират трудно в съдържанието на блога?

  • Също така исках да поставя фейсбук фенбокс, но явно имат някакви проблеми с взимането на кода и от няколко дни не успявам да я поставя. Смятам, че по този начин ще се увеличат значително хората, които "харесват" блога във фейсбук. Но прочетох и доста теми, в които се казва, че не е добре да се поставя подобен (вече) "likebox" в страницата. Какво е вашето мнение? Да го поставя или да оставя варианта с текстов линк, както е в момента?

  • Смятате ли, че съдържанието в блога е интересно и би могло да привлече редовни посетители? Знам, че в някои от статиите допускам неточности или неволни грешки, но се стремя да ги отстранявам и се надявам с времето да подобря стила си на писане.

  • Също така имам и проблем с CTR-a на рекламите от гугъл. За 8, 000 импресии през последните 7 дни имам 30 клика на рекламните банери 468x60 (0,37% CTR), които са разположени в началото и края на статията. На рекламния квадрат в страничната лента за същия брой импресии имам около 11 клика. Това добър показател ли е или е по-добре да премахна позицията и да я поставя на друго място?Това нормално ли е за блог с българско съдържание? И възжмоно ли е този нисък клик рейт да се дължи на моментното разположение на рекламите? Можете ли да ми дадете съвет, как евентуално бих могъл да подобря нещата?

  • Също така бих искал да попитам хората, които се занимават по-отдавна с блогване има ли и някакви тънкости и трикове, за да накарам потребителите да коментират в блога? В момента използвам плъгина svejo2wp comments и коментарите значително се увеличиха, тъй като хората коментират повече в системата на свежо и рядко в самия блог. Стремя се да отговарям на повечето коментари и да се получава нещо като дискусия в блога, но не знам дали това е достатъчно.
Ще се радвам да чуя мнението и критиките на хората от форума :)
 
Последно редактирано:

Горе