НАП - хората, които ни разболяват

tanipo

Well-Known Member
Първо криха че безработните трябва да подават данъчни декларации. После казаха, че ще удължат срока. После почнаха да пишат актове въпреки това - "Закона го изисквал". Нямало да глобяват, въпреки че пишели актове. Дали? Кой им вярва вече на тия боклуци при положение, че се подиграват с народа!
Приятел ми разказа случай в който са го глобили за изискване което са крили до последния момент и после ехидно са му наложили глоба на фирмата.
 
От: НАП - хората, които ни разболяват

Законите не се крият, а се публикуват в Държавен вестник. Проблемът е в количеството на законите. Когато превиши определена критична маса законодателството се превръща в сериозна заплаха за гражданите.

На овцете обаче не им пука, траят си и си плащат глобите и подкупите. Това с данъчните декларации е сравнително нищожен проблем. Има много по-сериозни бюрократични глупости.

Европейският съюз се превръща в сериозна заплаха за гражданите си. Очаквайте нови бюрократични пречки във всички области на живота.



При Институционалния компонент елементна криза имаме, когато броят на правилата, които регулират функционирането на другите два компонента, надвишава броя на техните регулирани елементи или пък обратното – когато има елементи от тях, които остават извън регулация.

С непрекъснатото си нормотворчество Европейският съюз бодро върви към позитивна елементна институционална криза тъй като изгледите са параграфите и алинеите да надвишат броя на функциониращите предприятия в съюза. Пълното беззаконие пък в Сомалия е добър пример за негативна елементна криза в институциите.

Източник: Йордан Янков, Възход и падение на индустриалната цивилизация
 

Горе